ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αγρότες από το μπλόκο του Ε-65: «Η κυβέρνηση κλείνει τους δρόμους και ταλαιπωρεί τον κόσμο»
Μηχανοκίητη πορεία και συλλαλητήριο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι των αγροτών στο μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα, οι οποίοι σήμερα στις 7 το απόγευμα θα προχωρήσουν σε μηχανοκίνητη πορεία με τα τρακτέρ στο κέντρο της Καρδιτσας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο μπλόκο, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για αυταρχισμό και για το κλείσιμο των δρόμων με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις τους οι Καρδιτσιώτες και πολίτες όμορων Νομών.
Στο μπλόκο την Κυριακή
Παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα σε σωματεία, φορείς, συλλόγους, τοπικές αρχές και συνολικότερα στην τοπική κοινωνία να παρευρεθούν στο μπλόκο στις 11 το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των αγροτών.
Κινητοποίηση στη ΔΕΗ
και στα διόδια
Νωρίτερα, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα τρακτέρ στη ΔΕΗ για το αγροτικό ρεύμα. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας χαρακτήρισε «κοροϊδία» τα τιμολόγια «Γαία» για τους αγρότες, λέγοντας ότι είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα για ένα νοικοκυριό.
Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική κινητοποίηση σε σταθμούς διοδίων, όπου οι αγρότες θα σηκώσουν τις μπάρες για να περνάει ο κόσμος ελεύθερα.
Οι εκπρόσωποι του συντονιστικού του μπλόκου κατήγγειλαν σε έντονο ύφος ότι η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει τους αγρότες με βία και καταστολή την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων, αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα που έχουν βγάλει τον αγροτικό κόσμο στο δρόμο.
Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας σημείωσε ότι με τη στάση της η κυβέρνηση, στέλνοντας την αστυνομία, έχει αποκλείσει την πόλη και παρακάμπτει τους πολίτες από τους παράδρομους.
Είπε ότι ακόμα και τώρα που οι αγρότες έχουν περίπου 700 τρακτέρ κάτω στους δρόμους γύρω από τον κόμβο, τα έχουν παρατεταγμένα στην άκρη και δεν κλείνουν κανένα δρόμο. «Η κυβέρνηση κλείνει και ταλαιπωρεί τον κόσμο. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τον Ε-65 και να ομαλοποιηθεί η κίνηση» τόνισε.
- ΒΟΛΟΣ | 27.06.2025 | 00:16
Νοσοκομείο Βόλου: Ηλικιωμένη άφησε την περιουσία της στο «Αχιλλοπούλειο», ως πράξη ευγνωμοσύνης και στήριξης - ΒΟΛΟΣ | 27.06.2025 | 00:05
Παναγιώτα Φιλοσόγλου: Η πρώτη των πρώτων στα ΓΕΛ της Μαγνησίας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.06.2025 | 00:02
Φωτιά στην Συκεώνα, επενέβη η Πυροσβεστική και ο Δήμος Παλαμά - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2025 | 23:54
Σοκ με 18χρονη στη Λάρισα που μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο ΓΝΛ και εισήχθη στη ΜΕΘ - ΔΙΕΘΝΗ | 26.06.2025 | 23:44
Οι Τραμπ μετατρέπουν οχυρό του Χότζα σε resort για εκατομμυριούχους - ΕΛΛΑΔΑ | 26.06.2025 | 23:24
Πανελλήνιες 2025: Σε ποια μαθήματα δυσκολεύτηκαν, τι δείχνουν οι βαθμολογίες -Πού έγραψαν κάτω από τη βάση - ΕΛΛΑΔΑ | 26.06.2025 | 22:53
Να σταματήσει τώρα ο διαγωνισμός για το Αντιμόνιο, για τη Χίο που ακόμα καίγεται… - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.06.2025 | 22:49
ΟΠΕΚΕΠΕ: Γιατί εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού – Τι λέει στην ένορκη κατάθεση του
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2025 | 23:54
Σοκ με 18χρονη στη Λάρισα που μεταφέρθηκε χωρίς αισθήσεις στο ΓΝΛ και εισήχθη στη ΜΕΘ - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.06.2025 | 16:27
Καρδιτσιώτες αριστούχοι μιλούν για την επιτυχία τους - τί είπε η πρώτη των πρώτων Θάλεια Κόφφα! (Φωτο - βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.06.2025 | 17:56
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κάθεσαι σε μια καρέκλα και σου ήρθαν 30.000» - «Θα γίνω αγρότης και εγώ» - Οι πρώτοι διάλογοι από τη δικογραφία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.06.2025 | 22:12
Η στιγμή που σκίζεται το παντελόνι του Σάκη Ρουβά στη σκηνή στη Λάρισα -δείτε το βίντεο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.06.2025 | 14:03
Τι αναφέρει η δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ -καταγράφηκαν παρεμβάσεις, Μπουκώρου, Κέλλα, Κόκκαλη χωρίς δόλο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.06.2025 | 12:02
Αγώνας για την επιβίωση της Θεσσαλίας κατά της προσφυγής των Αιτωλοακαρνάνων στο ΣτΕ (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.06.2025 | 17:29
Εντυπωσιακές και φέτος οι επιτυχίες των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου-αναλυτικά οι αριστεύσαντες (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 26.06.2025 | 12:39
Φένια Αλτημπαρμάκη από 2ο Πρότυπο Βόλου στις πρώτες των πρώτων (ΦΩΤΟ)