ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ανάδοχοι για τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και το σιδηρόδρομο (αναλυτικά κατά Νομό)
Από τη θDaniel σε Θεσσαλία , Φθιώτιδα, Β. Εύβοια

Υπεγράφησαν από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα οι Αποφάσεις Κατακύρωσης και Ανάθεσης των Συμβάσεων που αφορούν στα κατεπείγοντα έργα αποκατάστασης βλαβών, συνεπεία των έντονων καιρικών φαινομένων «Daniel» και «Elias», των Οδικών και Σιδηροδρομικών Υποδομών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Εύβοιας.
Ειδικότερα, στα οδικά έργα, οι επεμβάσεις θα υλοποιηθούν στους Δήμους:
Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Μετεώρων, Πύλης, Τεμπών, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς, Λαρισαίων, Φαρκαδόνας, Κιλελέρ, Παλαμά, Μουζακίου, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Δομοκού, Λαμίας, Αλμυρού, Φαρσάλων και Σοφάδων, καθώς και στο παράπλευρο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας συντήρησης Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Στα σιδηροδρομικά έργα, οι επεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις σιδηροδρομικές γραμμές: Δομοκός – Κρανώνας του άξονα Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα και Λάρισα – Βόλος.
Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, θα ακολουθήσει η υποβολή των φακέλων στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον σχετικό προσυμβατικό έλεγχο, ο οποίος απαιτείται πριν από τη διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων.
Τα οδικά έργα στη Μαγνησία
Σύμφωνα με τις αποφάσεις τα έργα αποκατάστασης των βλαβών στα οδικά δίκτυα στους Δήμους Ζαγροάς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου, Βόλου και Ρήγα Φεραίου ανατίθενται στην εταιρεία ΤΕΡΝΑ η οποία προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 5%. Αντιστοιχεί στο ποσό των 264,3 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
Τα οδικά έργα σε Καρδίτσα και Τρίκαλα
Τα οδικά έργα στους Δήμους Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, Μετεώρων και Πύλης αναλαμβάνει η ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προσέφερε έκπτωση 5%, που αντιστοιχεί στο ποσό των 254,1 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
Τα έργα για υποδομές σε Λάρισα
και σε δήμους Τρικάλων και Καρδίτσας
Στην ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ανατίθεται η αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές στους Δήμους Τεμπών, Τυρνάβου, Ελασσόνας, Αγιάς, Λαρισαίων, Φαρκαδόνας, Κιλελέρ, Παλαμά, Μουζακίου, Τρικκαίων, Καρδίτσας. Με βάση την υπουργική απόφαση η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ προσέφερε έκπτωση 4,80% που αντιστοιχεί σε ποσό 175,1 εκατ. ευρώ.
Τα έργα σε Εύβοια και Στερεά Ελλάδα
Για τα έργα υποδομών στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Δομοκού, Λαμίας, Αλμυρού, Φαρσάλων και Σοφάδων αποφασίστηκε να τα αναλάβει η ΑΒΑΞ.
Η ΑΒΑΞ προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 4,90% που αντιστοιχεί στο ποσό των 161,6 εκατ. ευρώ.
Τα σιδηροδρομικά έργα στη γραμμή Δομοκός – Κραννώνας
Με υπουργική απόφαση ανατίθεται στη ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ η αποκατάσταση της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών – Θεσσαλονίκης από την έξοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Δομοκού έως την είσοδο του σταθμού Κραννώνα. Η ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 4% που αντιστοιχεί στο ποσό των 166,6 εκατ. ευρώ.
Τα έργα στη σιδηροδρομική γραμμή Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας
Για την αποκατάσταση της μονής σιδηροδρομικής γραμμής Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας σύμφωνα με την υπουργική απόφαση τα έργα ανατίθενται στην εταιρεία ΑΒΑΞ. Προσέφερε έκπτωση 4,10% που αντιστοιχεί σε ποσό 55,2 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
Η σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου
Τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias στη μονή σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου ανατίθενται στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ. Προσέφερε ποσοστό έκπτωσης 4% που αντιστοιχεί σε ποσό 181,6 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ.
- ΒΟΛΟΣ | 17.03.2026 | 10:50
Βόλος: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον 22χρονο μητροκτόνο της Λάρισας - ΒΟΛΟΣ | 17.03.2026 | 09:54
Διέρρηξαν μαγαζί στον Βόλο σπάζοντας τη τζαμαρία – Συνελήφθη ένας 36χρονος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 17.03.2026 | 09:49
Οι 62 σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ που εξελέγησαν στην Καρδίτσα - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 17.03.2026 | 09:47
Ξεκίνησε το 9ο Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου στη Λάρισα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.03.2026 | 09:39
Ράλι τιμών σε καύσιμα και ρεύμα, πάνω από 2 ευρώ η βενζίνη, βαθιές ρωγμές στην Ευρώπη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.03.2026 | 09:29
Πλαφόν ή ενισχύσεις στα λιπάσματα στα σχέδια στήριξης αγροτών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 17.03.2026 | 09:24
Τρίκαλα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Αργυρώ Μιχαλάκη – «Έφυγε» σε ηλικία 27 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 17.03.2026 | 09:22
Η καταγγελία για απάτη 710.000 ευρώ σε βάρος βιομήχανου από την οικογένεια Ρομά – Η κατάθεση της κόρης του, πρώην βουλευτή
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 10:14
Τραγωδία: Νεκρή σε τροχαίο 27χρονη Τρικαλινή μητέρα τριών παιδιών (ΦΩΤΟ +video) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.03.2026 | 16:14
Θλίψη στη Λαμία και τα Τρίκαλα για την 27χρονη μητέρα που σκοτώθηκε σε τροχαίο - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 12:41
Τακούδης: Προσοχή κίνδυνος για παγετό Κυριακή ξημερώματα σε περιοχές με δέντρα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 09:25
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 09:41
Λάρισα: Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δ. Χούπης στους Χαιρετισμούς στον Άγιο Αχίλλειο – Μήνυμα για Κύπρο και Ένοπλες Δυνάμεις - ΒΟΛΟΣ | 16.03.2026 | 10:05
Αλλαγή «σκηνικού» στη Θεσσαλία με βροχές σε Πήλιο και Βόλο – Έρχονται χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.03.2026 | 17:07
Οι 5 ευρωπαϊκές χώρες που λένε «όχι» στον Τραμπ για βοήθεια στα Στενά του Ορμούζ- η Ελλάδα ανάμεσά τους - ΛΑΡΙΣΑ | 16.03.2026 | 12:05
Επιμορφωτική ημερίδα για τη σχολική βία παρουσία διευθυντών, εκπαιδευτικών και γονέων στο Δημ. Ωδείο Λάρισας (ΦΩΤΟ)






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed