ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Αλ.Μεϊκόπουλος: «Επικίνδυνες 5 γέφυρες της Καρδίτσας. Χωρίς αποκαταστάσεις 1,5 χρόνο μετά τον Daniel»
Ποιές είναι

Συνεχίζοντας την συστηματική χαρτογράφηση των προβλημάτων σε βασικές υποδομές της Θεσσαλίας μετά τα φαινόμενα Daniel και Elias, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έφερε στη Βουλή την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποκατάσταση των κρίσιμων γεφυρών του Νομού Καρδίτσας.
Όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε ««Δεκαοχτώ (18) μήνες έχουν πλέον παρέλθει από το φαινόμενο Daniel που έπληξε με σφοδρότητα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προκάλεσε καταστροφές σε βασικές υποδομές σε όλο το εύρος της. Η Καρδίτσα, ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν σημαντικά, καθώς πέντε γέφυρες του Νομού που συνδέουν οικισμούς με σημαντικό μόνιμο πληθυσμό υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Παρά το ότι τα έργα μόνιμων αποκαταστάσεων κρίνονται εξαιρετικά κρίσιμα, μέχρι σήμερα αγνοούνται. Πολλές από τις εκτεταμένες ζημιές που παρουσιάζουν οι εν λόγω γέφυρες προκλήθηκαν πριν από το φαινόμενο του Daniel, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν η περιοχή επλήγη από τον μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟ. Τότε, ο Δήμος Καρδίτσας προχώρησε σε πρόχειρες μόνο αποκαταστάσεις με το αποκλειστικά αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών να αδρανεί και να μην προχωρά στα αναγκαία έργα μόνιμων αποκαταστάσεων. Αποτέλεσμα, οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 να εντείνουν τις ζημίες και τις γέφυρες πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που καθιστούν τη χρήση τους από διερχόμενους οδηγούς εξαιρετικά επικίνδυνη και θέτουν μείζον ζήτημα ασφάλειας των μετακινήσεων στην περιοχή», ανέφερε ο Βουλευτής.
Στην Ερώτηση, που συνυπογράφουν συνολικά 13 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στις αναγκαίες παρεμβάσεις μόνιμων αποκαταστάσεων των ζημιών στις πέντε γέφυρες του Νομού Καρδίτσας, προκειμένου να διασφαλίζεται η ασφάλεια των διερχόμενων επαγγελματιών και πολιτών.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, πρόκειται για τις γέφυρες:
• Ποταμού Καράμπαλη, μεταξύ των Τ.Κ. Καλλιθήρου – Αμπελικού.
• Ποταμού Καλέντζη, στην Τ.Κ. Καλλιφωνίου (προς οικισμό Μαυρονερίου).
• Ποταμού Καράμπαλη, μεταξύ των Τ.Κ. Ρούσσου – Κρύας Βρύσης.
• Ποταμού Καλέντζη, μεταξύ των Τ.Κ. Μέλισσας – Πτελοπούλας.
• Γέφυρα μεταξύ της Τ.Κ. Ραχούλας και του οικισμού Παλαιοζωγλόπι (Μνήμα Χ. Φλωράκη).
Οι γέφυρες χρησιμοποιούνται κυρίως από αγρότες και κτηνοτρόφους με συχνή κυκλοφορία καθημερινά και μάλιστα με βαριά οχήματα, όπως τρακτέρ, φορτηγά, αλλά και απλά ΙΧ οχήματα. «Από τον Οκτώβριο του 2023 ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος διαβεβαίωνε πως τα προβλήματα των γεφυρών έχουν χαρτογραφηθεί προκειμένου να γίνει η αποκατάσταση. Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, καμία μόνιμη αποκατάσταση δεν έχει προχωρήσει, με την ασφάλεια των μετακινήσεων των πολιτών να αφήνεται ουσιαστικά στην τύχη. Οι πρόχειρες αποκαταστάσεις με την πρώτη κακοκαιρία μπορεί να καταρρεύσουν απειλώντας την υγεία και τη ζωή των διερχόμενων οδηγών», ανέφερε ο Βουλευτής.
O κ. Μεϊκόπουλος προχώρησε και σε Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφου ζητώντας την κοινοποίηση του καταλόγου των έργων που είναι σε διαγωνισμό, ποια έργα των πέντε γεφυρών του Νομού Καρδίτσας έχουν συμβασιοποιηθεί, καθώς και το σχετικό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους».
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 22:29
Στο Νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου– Κάηκαν 10 στρέμματα δάσους - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 18:25
Φωτιά σε δάσος στο Νεοχώρι Πηλίου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 16:28
Ένα δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δεσμεύτηκαν ξενοδοχείο, βίλες αλλά και τάνκερ
- ΒΟΛΟΣ | 19.04.2026 | 12:13
Θρήνος στον Βόλο για τον θάνατο 46χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 11:19
Σοβαρό τροχαίο με πέντε τραυματίες έξω από τον Τύρναβο - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 11:54
Αγρότης στο Κιλκίς αυτοκτόνησε λαμβάνοντας ισχυρό δηλητήριο - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 22:55
Δύο τραυματίες σε τροχαίο στον Βρυότοπο - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.04.2026 | 12:02
Περιμένουν το de minimis οι παραγωγοί μηδικής για να ρεφάρουν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.04.2026 | 09:42
Τακούδης: Διπλάσια ύψη βροχής φέτος στη Θεσσαλία σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό πρώτο τετράμηνο (πίνακας) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 09:27
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 17:04
Αλλάζει ο καιρός: Άστατος με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες – Η ανάρτηση Καλλιάνου









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed