ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Ενδοκυβερνητικά καρφιά – Υπεύθυνος είναι ο Παπαστεργίου λέει ο Γεωργιάδης
Σε δηλώσεις του απέδωσε τις ευθύνες για τα προβλήματα της νέας πλατφόρμας στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης απέδωσε τις ευθύνες για τα προβλήματα της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς η ΗΔΙΚΑ υπάγεται σε αυτό το υπουργείο
Ενδοκυβερνητική φαγωμάρα, φαίνεται πως προκαλεί η προβληματική πρεμιέρα του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με τους πολίτες από το Σάββατο να καταγγέλλουν πολύωρες καθυστερήσεις στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και τους γιατρούς να ζητούν παράταση εφαρμογής του νέου συστήματος. Σε δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης απέδωσε τις ευθύνες για τα προβλήματα της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, καθώς η ΗΔΙΚΑ υπάγεται σε αυτό το υπουργείο.
«Υπεύθυνος είναι ο Παπαστέργιου – Τον συμπαθώ, δεν το λέω για να τον δώσω, απλώς αν μιλάμε κοινοβουλευτικά μιλάμε και σωστά»
Μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως στις 8 Φεβρουαρίου τίθεται πανευρωπαϊκά σε εφαρμογή ο κανονισμός για την ιχνηλάτηση φαρμάκων, ένα σύστημα επαλήθευσης φαρμάκων του Ελληνικού Οργανισμού Επαλήθευσης Φαρμάκων (HMVO) και δεν υπήρχε άλλο περιθώριο αναβολής. Συμπλήρωσε πως αν οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν έχουν συνδεθεί έως τότε με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα, δεν θα μπορούν να εισάγουν φάρμακα. Για το λόγο αυτό υπήρχε η υποχρέωση να έχουμε ένα νέο σύστημα.
Και πρόσθεσε: «Υπεύθυνος για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο εποπτεύει την ΗΔΙΚΑ (η οποία και παρέχει την υπηρεσία της ηλεκτρονικής συνατογράφησης). Προφανώς παρέχει υπηρεσίες στο Υπουργείο Υγείας, αλλά αν το πας πολιτικά, εποπτεύων Υπουργός είναι ο κ. Παπαστεργίου.
Τον συμπαθώ, δεν το λέω για να τον δώσω, απλώς αν μιλάμε κοινοβουλευτικά μιλάμε και σωστά», συμπλήρωσε.
Επίθεση σε γιατρούς και ΠΑΣΟΚ
Σχολιάζοντας την έντονη κριτική από τους γιατρούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι οι γιατροί είχαν ενημερωθεί με κάθε τρόπο και επανειλημμένως, ότι ενώ λειτουργούν το παλιό σύστημα θα πρέπει σταδιακά να μάθουν και το καινούργιο, γιατί Ιανουάριο θα καταργηθεί.
«Από τους 60 χιλιάδες ιατρούς που συνταγογραφούν, οι 30 χιλιάδες δεν είχαν θέμα γιατί ακολούθησαν τις συστάσεις και είχαν εξοικειωθεί με το νέο σύστημα. Οι άλλοι μισοί είχαν σήμερα πρώτη μέρα το σύστημα, ενώ οι διαμαρτυρίες επικεντρώθηκαν στο ότι η ΗΔΙΚΑ ξέχασε να ενημερώσει πως πρέπει να εκκαθαρίσουν το ιστορικό τους, να πληκτρολογήσουν εκ νέου τη διεύθυνση, διαφορετικά τους οδηγούσε στην παλιά διεύθυνση που εμφάνιζε πως υπάρχει τεχνικό σφάλμα», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.
Απάντησε δε και στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, που κατηγόρησε το υπ. Υγείας για ολιγωρία, λέγοντας:
«Το ΠΑΣΟΚ κάνει κριτική ότι διαμαρτύρονται οι γιατροί για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αλλά αν ρωτήσω το Κίνημα Αλλαγής αν θα πρέπει να συνδεθούμε με το HMVO στις 8/2 τι θα πει; Φτιάξαμε το σύστημα σχετικά νωρίς και το βάλαμε σε παραγωγική διαδικασία προ τριών μηνών, ώστε να δουλεύει παράλληλα με το παλιό».
Πρόσθεσε δε: «Καλή η κριτική κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ αρκεί να είχατε στοιχειωδώς ασχοληθεί με το τι έχουμε κάνει, γιατί το να χαϊδεύουμε μονίμως τους ανθρώπους και να τους δικαιολογούμε σε κάθε τους παράπονο δεν είναι πολιτική. Δεν είναι η δουλειά των πολιτικών να λέμε σε όποιον γκρινιάζει ‘έχεις δίκιο’, γιατί μπορεί να έχει δίκιο αλλά μπορεί να έχει και άδικο».
in.gr
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.06.2026 | 22:37
Κώστας Καραμανλής: Θα θυμάμαι τον Γιώργο Σουφλιά ως έναν βαθιά δημοκράτη πολιτικό - ΕΛΛΑΔΑ | 05.06.2026 | 22:36
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βαρύ κατηγορητήριο για 14 κατηγορούμενους από Αγρίνιο και Κοζάνη - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.06.2026 | 22:22
Μητσοτάκης για Σουφλιά: «Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία ολόκληρης της χώρας» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 05.06.2026 | 22:08
Σαμαράς - νέο κόμμα: Μου λένε έφτασες 75, γιατί δεν κάθεσαι ήσυχος; Απαντώ, στους αγώνες για την πατρίδα δεν υπάρχει σύνταξη - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:58
Θλίψη στη Λάρισα και τον πολιτικό κόσμο: Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:53
Λάρισα: Νέα σύλληψη για κύκλωμα απάτης και εκβιασμών στη Γιάννουλη - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:44
Πλήθος κόσμου στο μεγάλο αφιέρωμα στη λαογραφία στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.06.2026 | 18:48
Ορκίστηκαν 11 νέοι υπάλληλοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.06.2026 | 12:54
Τακούδης: καλές οι καιρικές συνθήκες στη Θεσσαλία μέχρι την άλλη Παρασκευή με μικρες αστάθειες - ΕΛΛΑΔΑ | 05.06.2026 | 02:27
Τροχαίο δυστύχημα στην Καλλιθέα: Νεκρός οδηγός μοτοσικλέτας που παρέσυρε πεζή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 09:40
Εγκαινιάστηκε χθες η 25η Έκθεση βιβλίου στην πλατεία Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 13:17
Εκδηλώσεις με τη συμμετοχή μαθητών στο πάρκο Αλκαζάρ για την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 08:57
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:58
Θλίψη στη Λάρισα και τον πολιτικό κόσμο: Πέθανε ο Γιώργος Σουφλιάς σε ηλικία 85 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:44
Πλήθος κόσμου στο μεγάλο αφιέρωμα στη λαογραφία στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.06.2026 | 21:53
Λάρισα: Νέα σύλληψη για κύκλωμα απάτης και εκβιασμών στη Γιάννουλη




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed