ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΗΔΙΚΑ: «Το νέο σύστημα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση λειτουργεί»
Οι «αρρυθμίες» που παρατηρήθηκαν οφείλονται στο ότι κάποιοι γιατροί δεν είναι εξοικειωμένοι με την αναβαθμισμένη ηλεκτρονική

Οι «αρρυθμίες» που παρατηρήθηκαν οφείλονται στο ότι κάποιοι γιατροί δεν είναι εξοικειωμένοι με την αναβαθμισμένη ηλεκτρονική συνταγογράφηση λέει η διευθύνουσα σύμβουλος του ΗΔΙΚΑ
Αρκετά τεχνικά προβλήματα παρουσίασε χθες, Δευτέρα το νέο σύστημα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την πρώτη μέρα λειτουργίας του, με τις ενώσεις γιατρών να έχουν εδώ και καιρό επισημάνει τις αντιρρήσεις τους.
«Το σύστημα συνταγογράφησης δεν λειτουργεί. Οι φόβοι μας επαληθεύθηκαν. Aναμένουμε απάντηση και οδηγίες από την ΗΔΙΚΑ για την επίλυσή του», ανέφερε στην ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Απαντήσεις για το νέο σύστημα για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μετά τις έντονες αντιδράσεις από τους γιατρούς που υποστηρίζουν ότι παρουσίασε προβλήματα, έδωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Νίκη Τσούμα μιλώντας στο MEGA, η οποία επέμεινε ότι «το σύστημα λειτουργεί».
«Η αλήθεια είναι ότι το σύστημα της συνταγογράφησης ήταν ένα πάρα πολύ παλιό σύστημα το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2017 στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι ήταν παλιά η τεχνολογία, παλιός ο εξοπλισμός και οι υποδομές. Εδώ και έναν χρόνο έχουμε ένα έργο του Ταμείου Ανάκαμψης που λέγεται ‘εκσυχρονισμός των υποδομών της συνταγογράφησης’. Προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε τεχνολογικά το σύστημα της συνταγογράφησης, δηλαδή με πιο σύγχρονα εργαλεία και με πολύ αναβαθμισμένες υποδομές».
«Με το νέο σύστημα δεν υπάρχει θέμα χωρητικότητας, οι υποδομές είναι καινούργιες» λέει η Νίκη Τσούμα
«Θέμα εξοικείωσης»
Στην ερώτηση γιατί το σύστημα «παίρνει περισσότερη ώρα» όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, η κ. Τσούμα σημειώνει: «Δεν εξοικειώθηκαν κάποιοι γιατροί στο χρονικό διάστημα που είχαμε δώσει να εξοικειωθούν. Οποιοδήποτε σύστημα θέλει κάποιο χρόνο να το δεις, να εξοικειωθείς μαζί του. Το σύστημα δεν άλλαξε, άλλαξε αυτό που βλέπουν οι γιατροί, είναι λιγότερα τα κλικ. Γι’ αυτόν τον λόγο εδώ και δύο μήνες, από το τέλος του Νοέμβρη, είχαμε ενημερώσει και είχαμε και τα δύο συστήματα να λειτουργούν».
«Το σύστημα λειτουργεί. Το πρόβλημα που είχαν όσοι γιατροί μπήκαν για εχθές πρώτη φορά, ήταν ότι δεν ήταν εξοικειωμένοι και χρειάζονταν χρόνο για να συνδεθούν με το σύστημα», συνεχίζει η ίδια.
Ο λόγος που οι γιατροί όπως καταγγέλλουν έβλεπαν «μια λευκή σελίδα», σύμφωνα με την κ. Τσούμα, ήταν ότι «στον υπολογιστή τους είχε κρατηθεί η παλιά διεύθυνση, άρα προσπαθούσαν να μπουν στο παλιό σύστημα το οποίο από το Σάββατο δεν λειουργούσε. Τους ενημερώναμε, τηλεφωνικώς και μέσω των συλλόγων τους, ότι πρέπει να σβήσουν το ιστορικό από τον υπολογιστή τους και να ξαναπληκτρολογήσουν τη διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, είχαμε κάνει κι εμείς αυτόματη αναδρομολόγηση οπότε αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε».
Ερωτηθείσα αν παρ’ όλα αυτά το σύστημα κράσαρε γιατί όπως κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν πάρα πολλά τα δεδομένα, η κ. Τσούμα είπε ότι τεχνική εκτίμηση του ΙΣΑ είναι λανθασμένη καθώς «το σύστημα είναι πιο καινούργιο, είναι σε καινούργιες υποδομές. Το προηγούμενο σύστημα ήταν αυτό που είχε πρόβλημα χωρητικότητας. Πλέον, με αυτές τις υποδομές που έχουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε θέμα χωρητικότητας».
in.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:52
Συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων για τον αγώνα «Run for autism» - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 21:27
Περίπατο στη Γεωργική Σχολή διοργανώνει η Κίνηση «Λάρισα η πόλη μου» - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:53
Απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από αλλοδαπούς στην Κάτω Τιθορέα – Τι λέει ο δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:47
Στους Νερόμυλους Αγιάς για ιδιωτική επίσκεψη ο πρόεδρος της Εσθονίας-ποιόν συνάντησε - ΛΑΡΙΣΑ | 21.04.2026 | 20:45
Δήμος Λαρισαίων: Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα Ψηφιακή Πύλη - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:41
Θρίλερ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:24
Νέα τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρή 47χρονη έπειτα από χρήση ναρκωτικών - Νοσηλεύεται ο σύντροφός της - ΕΛΛΑΔΑ | 21.04.2026 | 20:17
Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε μετασχηματιστές
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.04.2026 | 12:49
Τουρνάς, Κουρέτας: Δύσκολη η φετινή αντιπυρική περίοδος λόγω βροχών και πυκνής βλάστησης (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.04.2026 | 14:29
Ανακοινώνονται αύριο νέα μέτρα 500 εκατ. από τον Μητσοτάκη με όπλο το «υπερπλεόνασμα» από την ΕΛΣΤΑΤ - Τα σενάρια στο τραπέζι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 21.04.2026 | 09:59
Ντογκούλης: Λείπουν φέτος από τη Θεσσαλία 150 εκατ. ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων (video)









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed