ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Λάρισα: Αναζητούν λύση στο μυστήριο της εξαφάνισης του 39χρονου Βασίλη -εμπόδιο οι ομίχλες στις έρευνες
Συνεχίζονται οι έρευνες στον Πηνειό

Οι Αρχές και η οικογένεια του αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Λύση σε ένα μυστήριο δώδεκα ημερών προσπαθούν να βρουν η οικογένεια του αγνοούμενου Βασίλη Καλογήρου, οι διασώστες της ΕΜΑΚ και οι πυροσβέστες, καθώς και δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν στην αναζήτηση.
Ο 39χρονος χάθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2024, όταν βγήκε για να περπατήσει δίπλα από τον Πηνειό, κάτι που συνήθιζε να κάνει.
Εντωμεταξύ οι έρευνες σήμερα λόγω της ομίχλης άργησαν να ξεκινήσουν στον Πηνειό, ενώ α σε αυτές συμμετέχει πλέον και δεύτερη ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με σύγχρονο βυθόμετρο καθώς διευρύνθηκε η έκταση έρευνας στο ποτάμι και εκτός της πόλης της Λάρισας από την Τερψιθέα μέχρι τη Γυρτώνη
Άκαρπες οι μέχρι τώρα έρευνες
Οι Αρχές έχουν ψάξει τον 39χρονο Βασίλη με κάθε τρόπο στα νερά του ποταμού. Άνδρες της ΕΜΑΚ έχουν περπατήσει μέσα στο ποτάμι με ξύλα στα χέρια για να βρουν κάποιο ίχνος, ενώ έρευνες έχουν γίνει με ειδικές συσκευές sonar για το βυθό του ποταμού, καθώς και drone.
Όπως υπογραμμίζουν έχουν ελεγχθεί σχολαστικά τόσο το εσωτερικό του ποταμού, όσο και η περιοχή γύρω από τον Πηνειό, χωρίς να βρεθεί κάποιο στοιχείο που να τους βοηθά στην εξαφάνιση του 39χρονου.

Την ίδια ώρα, ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, τον οποίο προσέλαβε η οικογένεια του Βασίλη, ερευνά και αυτός την υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα μία από τις πιο δύσκολες στην καριέρα του.
«Από τις πρώτες μέρες έχω πει ότι είναι η πιο μυστηριώδης εξαφάνιση των τελευταίων 35 – 40 χρόνων. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από το οποίο μπορούμε να ξεκινήσουμε», τόνισε αρχικά.

Ωστόσο, μιλώντας στο MEGA, ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι οι δύο τελευταίες μέρες προσέθεσαν «λιθαράκια» στην έρευνα, χωρίς όμως να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Μετά το τέταρτο ταξίδι που έκανα στη Λάρισα και μετά από συζητήσεις με κάποιους πληροφοριοδότες, μετά και από την εποικοδομητική συζήτηση με την οικογένεια, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι αυτή τη χαραμάδα για λίγο φως, πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να την δημιουργήσουμε», δήλωσε ο κ. Τσούκαλης, μιλώντας στο Action24.

Η πορεία των ερευνών
Υπενθυμίζεται ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του Βασίλη Καλογήρου, οι Αρχές «έκοψαν» τη ροή του φράγματος στον ποταμό.
Ωστόσο, όπως τονίζουν οι 12 ώρες που μεσολάβησαν μέχρι να ενημερωθούν οι Αρχές θεωρούνται κρίσιμες για το ενδεχόμενο να βρέθηκε για κάποιο λόγο στο ποτάμι ο 39χρονος.
Επιπλέον, τους διασώστες προβληματίζει το γεγονός της εξέλιξης των ερευνών σε περίπτωση ακραίων φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από την Κυριακή αναμένεται κακοκαιρία που θα επηρεάσει και τη Θεσσαλία.

«Οι έρευνες στον Πηνειό συνεχίζονται και καλώς συνεχίζονται γιατί στο ‘κάδρο’ έχουμε αρκετά σενάρια. Όμως η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλους τομείς γιατί έτσι επιβάλλεται να γίνει», είπε ο Γιώργος Τσούκαλης και εξήγησε: «Ένα σενάριο είναι ο Πηνειός ποταμός και υπάρχουν και άλλα σενάρια. Όπως καταλαβαίνεται πρέπει να προστατεύσω την έρευνα» συμπλήρωσε ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Συνδρεβέλης σημείωσε, μιλώντας στο Action24, ότι η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. «Όντως όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο μηδέν, αυτό δεν είναι τόσο ενθαρρυντικό. Παρ’ όλα αυτά ελπίζουμε στο καλύτερο» συμπλήρωσε.


in.gr
- ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2026 | 21:56
Αρναούτογλου: Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός τη νέα εβδομάδα - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο» - ΒΟΛΟΣ | 17.09.2026 | 21:47
Ο Γεωργιάδης φώναξε το σύνθημα «ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» με συνδικαλιστές στο Βόλο και τρολάρει - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 17.09.2026 | 21:23
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ-Τι είπε για Τουρκία, επίδομα θέρμανσης, εκλογές - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2026 | 21:12
Συνάντηση Μ. Σχοινά με την Γαλλίδα Υπουργό Γεωργίας στο Παρίσι: Στενή συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας για τηn ΚΑΠ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.09.2026 | 21:04
Ημερίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση - ΒΟΛΟΣ | 17.09.2026 | 20:54
Προβλήματα στατικότητας στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βόλου-εξετάζεται μεταφορά μαθητών σε άλλο σχολείο - ΒΟΛΟΣ | 17.09.2026 | 20:47
Βόλος: Οικογενειακός «πόλεμος» για τα «καταραμένα» κοσμήματα του αρραβώνα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.09.2026 | 20:38
Εμφύλιος στην κυβέρνηση για το ΟΣΔΕ του 2026 και τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.09.2026 | 09:26
Τακούδης: Φθινόπωρο από Δευτέρα στη Θεσσαλία με μονοψήφιες ελάχιστες θερμοκρασίες και βροχές (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2026 | 13:16
Η Ελλάδα στη δίνη του πολικού κυκλώνα - Η πρόγνωση του ECMWF για καταιγίδες, κρύο και... χιόνια - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2026 | 08:55
Τραγωδία στην παραλιακή: Τρεις νεκροί σε φρικτό τροχαίο -ΙΧ προσέκρουσε σε μαντρότοιχο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2026 | 12:56
Επίσημη έναρξη του νέου δικαστικού έτους στη Λάρισα με αγιασμό (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.09.2026 | 09:42
Στα 51 λεπτά στην πύλη ή στα 48 στο χωραφι οι τιμές των εκκοκκιστηρίων για το σύσπορο στη Θεσσαλία - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 17.09.2026 | 12:16
Γιώργος Μαζωνάκης: Βοηθούσε οικονομικά τον Σπύρο Φωκά χωρίς εκείνος να το γνωρίζει - ΛΑΡΙΣΑ | 17.09.2026 | 13:06
Κατέθεσε έφεση κατά της αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» ο σύζυγος της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη (ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.09.2026 | 16:43
Τραγωδία στην Κοζάνη: Κατέληξε η μαθήτρια που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στις τουαλέτες του σχολείου


































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed