ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Επίσκεψη Χρ. Τριαντόπουλου στα νέα γραφεία της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μαγνησίας
Ολοκληρώθηκε η Προγραμματική Σύμβαση για το νέο κτήριο της Πυροσβεστικής

Την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΔΙΠΥΝ) της Μαγνησίας στον Βόλο, όπως κάνει γνωστό σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσε.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε η μεταφορά των υπηρεσιών της διοίκησης του νομού σε νέο χώρο, ο οποίος και χαρακτηρίζεται από καλύτερες εργασιακές συνθήκες για τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, βελτιωμένες συνθήκες για το επιχειρησιακό έργο και – φυσικά – νέα καλύτερα δεδομένα για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Υφυπουργός, αφού συνεχάρη την υπηρεσιακή ηγεσία για τις κινήσεις όσον αφορά τη μετεγκατάσταση και μεταφορά των υπηρεσιών σε νέα γραφεία, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη του Πυροσβεστικό Σώματος για το σημαντικό έργο που επιτελέστηκε στη Μαγνησία και το 2024. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, τόσο κατά την αντιπυρική περίοδο, όσο όμως και για τη καθημερινή δράση σε κάθε συμβάν και πεδίο που απαιτείται, με κρίσιμη παρουσία και δράση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης.
Παράλληλα, ο Υφυπουργός, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου «συζήτησε με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος το σημαντικό για την περιοχή μας εγχείρημα της κατασκευής του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο, το οποίο και δρομολογείται σε χώρο που διέθεσε ο Δήμος Βόλου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα υπό το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, σε συνέχεια της υπηρεσιακής προετοιμασίας και της τεχνικής προεργασίας, επί του παρόντος το εγχείρημα – με δημοσιονομική επίπτωση κοντά στα 6 εκατ. ευρώ – βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, ώστε να προχωρήσουν αρμοδίως τα επόμενα στάδια του εγχειρήματος της κατασκευής του νέου σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου της πυροσβεστικής υπηρεσίας στον Βόλο».
Με αφορμή την επίσκεψη στα νέα γραφεία, ο Υφυπουργός, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε «το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή της δράσης και του έργου της πολιτικής προστασίας σε κάθε διάσταση αυτής. Βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη και στο πλαίσιο των δυσμενών επιπτώσεων και πιέσεων που έχουν δημιουργηθεί από την κλιματική κρίση, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σημαντικό έργο και το 2024, υπό την πολιτική ηγεσία του Υπουργού, Βασίλη Κικίλια, με μια νέα φιλοσοφία, εργαλεία, μέσα και τακτικές. Σημαντικό και ουσιαστικό έργο από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που έλαβε χώρα το 2024 και στη Μαγνησία, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να είναι στενότεροι συνεργάτες. Και το έργο αυτό ενδυναμώνεται ποιοτικά και ποσοτικά συνεχώς, με νέα στελέχη, με την υλοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ και με τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών – όπως προχωρά και στο Βόλο. Καλή δύναμη, υγεία για όλες και όλους, και πολλές ευχές και για τη νέα χρονιά!».
Τέλος, με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στα νέα γραφεία, ο Υφυπουργός και τα στελέχη της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μαγνησίας είχαν τη χαρά να ακούσουν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου που κάθε χρόνο δίνουν τον εορταστικό τόνο σε κάθε γωνιά της πόλης.
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.03.2026 | 14:09
Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία την ερχόμενη εβδομάδα – Ακραίο σενάριο για «μετεωρολογική βόμβα» - ΒΟΛΟΣ | 27.03.2026 | 13:37
Αρτοποιοί Μαγνησίας σε «ασφυξία» από την ενεργειακή κρίση – Φόβοι για νέα «λουκέτα» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.03.2026 | 12:32
Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ για τη διαπίστευσή της ως οργανισμού πληρωμών αγροτικών επιδοτήσεων - ΔΙΕΘΝΗ | 27.03.2026 | 12:28
Φρουροί της Επανάστασης: Τα Στενά του Ορμούζ είναι κλειστά, θα εμποδίσουμε όποιον επιχειρήσει να τα περάσει - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:26
Συνελήφθη στα Φάρσαλα για ρευματοκλοπή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 12:08
ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Αλλο ένα τραγικό δυστύχημα στο δρόμο Ελασσόνας-Κοζάνης, ανέδειξε την επικινδυνότητά του - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 11:57
Οργή δημάρχων Αγιάς, Τεμπών, Τυρνάβου και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ (ΦΩΤΟ+video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.03.2026 | 11:31
ΥΠΑΑΤ: Στα 17 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού στη Λέσβο – Επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.03.2026 | 23:19
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Ορφανών- Φύλλου με θύμα οδηγό μηχανής - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 08:51
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 08:57
Πριν το Πάσχα η de minimis στη μηδική 30 εκατ. ευρώ διαβεβαιώνει ο Ανδριανός - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.03.2026 | 09:39
Οι πληρωμές στους αγρότες που θα γίνουν έως τη Μεγάλη Πέμπτη-Τι θα πιστωθεί μετά το Πάσχα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:04
Βιωματική δράση στη Λάρισα «Ισότητα μέσα από τη γνώση» στην Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:10
Δήμος Ελασσόνας για τουρκική σημαία: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το περιστατικό» - ΛΑΡΙΣΑ | 27.03.2026 | 09:02
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 26.03.2026 | 11:57
Βόλος: Τι προκάλεσε τη φονική πυρκαγιά που ξεκλήρισε οικογένεια – Κάηκαν ζωντανές μάνα και κόρη, σοβαρά τραυματίας ο γιος








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed