ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η Καρδίτσα στον χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών (βίντεο)
Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του πάρκου

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του πάρκου
Στο χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών της Ελλάδας μπαίνει η Καρδίτσα με τη λειτουργία του “Πάρκου των Παγετώνων” στο Παυσίλυπο. Το πάρκο έχει ήδη ανοίξει και υποδέχεται επισκέπτες κυρίως σχολεία από την Καρδίτσα αλλά και πολλές άλλες περιοχές ενώ η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
Σήμερα εκπρόσωποι των φορέων που συνεργάζονται για τη φιλοξενία του πάρκου στην Καρδίτσα αναφέρθηκαν στο εγχείρημα αυτό και στους στόχους του που είναι κυρίως η εορταστική διέξοδος για τους Καρδιτσιώτες και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη.
Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Τέλιος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Το Πάρκο αυτό δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό θέαμα και ένας χώρος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας και κοινής προσπάθειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου, του εμπορικού συλλόγου , αλλά και κάθε πολίτη που νοιάζεται για την πρόοδο και την ανάδειξη του τόπου μας.
Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τη συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που προβάλει την Καρδίτσα και αναδεικνύει την πολυδιάστατη ταυτότητά της. Η δημιουργία του Θεματικού Πάρκου είναι ένα ακόμα παράδειγμα, τού πώς η συνεργασία και η ομαδικότητα μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η Καρδίτσα είναι ένας τόπος που συνδυάζει όλα όσα μπορεί να επιθυμεί ένας επισκέπτης. Από την απεραντοσύνη του κάμπου, μέχρι τη μαγεία των βουνών και τη γαλήνη των τριών λιμνών της, της Λίμνης Πλαστήρα,του Σμοκόβου και της Στεφανιάδας, η περιοχή μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη .
Και βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το καλό φαγητό, με γεύσεις από την παράδοση του τόπου, αλλά και τις ζεστές φιλοξενίες των καταλυμάτων μας, που υπόσχονται άνεση και ξεκούραση.
Αυτές τις γιορτές, σας καλούμε να επισκεφθείτε την Καρδίτσα και να ζήσετε μικροί και μεγάλοι τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Παυσίλυπο, όπου το Θεματικό Πάρκο των Παγετώνων θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους κόσμους μέσα από παιχνίδι και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ οι ενήλικες θα απολαύσουν μια μοναδικά μαγευτική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα .
Η διοργάνωση αυτή δεν είναι μόνο μια γιορτή είναι μια ευκαιρία για όλους μας να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και τη θέληση να κάνουμε την Καρδίτσα έναν τόπο που προοδεύει, που πρωταγωνιστεί και που αγαπάμε ακόμα περισσότερο”.
Από τη πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Παν. Ευθυμίου στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τα εξής: “Στο χώρο του Παυσιλύπου μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν σε ένα παγωμένο κόσμο γεμάτο γιορτινά φωτάκια, μουσικές νότες, παιχνίδια, γρίφους καθιστώντας την επίσκεψη στο πάρκο μια μοναδική εμπειρία αναβιώνοντας την απόλυτη μαγεία της εορταστικής περιόδου. Το θεματικό Πάρκο των Παγετώνων δεν είναι απλά ένα ταξίδι στη φαντασία μέσα από το οποίο ζωντανεύουν εντυπωσιακές αναπαραστάσεις με μαμούθ, σμιλόδοντες και άλλα ζώα της προϊστορίας αλλά μια διέξοδος στη μονότονη και μουντή πραγματικότητα.
Για άλλη μια φορά η εξωστρέφεια η οποία αποτελεί σημαία του Δήμου Καρδίτσας βρίσκει γόνιμο πεδίο στην εν λόγω δραστηριότητα. Προσκαλούμε όλους τους δημότες και όχι μόνο να επισκεφθούν το Πάρκο το οποίο σε συνδυασμό με τον καταπληκτικό εορταστικό φωτισμό να νοιώσουν τη ζεστασιά των εορτών και να ταξιδέψουν σε μακρινές εποχές”.
Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Παπαδάκος τόνισε ότι οι φορείς που συνεργάζονται φέτος έχουν κοινό όραμα να κάνουν σταθερά αλλά μεγάλα βήματα για να μπει η Καρδίτσα στον χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών της χώρας έχοντας ως “σημαία” την οικογενειακή ψυχαγωγία. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχουν πολλές κρατήσεις για οργανωμένες επισκέψεις από πολλές περιοχές της Ελλάδας και σημείωσε ότι η είσοδος για όλους είναι δωρεάν.
Τέλος ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Τσεκούρας επισήμανε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πάντα στηρίζει δράσεις που φέρνουν κόσμο στην πόλη και τόνισε ότι οι δράσει αυτές πρέπει να γίνουν θεσμός για να παγιωθεί και η θέση της Καρδίτσας ως τουριστικός προορισμός. Ο κ. Τσεκούρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αφανείς, όπως τους χαρακτήρισε, ήρωες που εργάστηκαν για να στηθεί το πάρκο και θα είναι εκεί και για τους επισκέπτες.
- ΔΙΕΘΝΗ | 03.04.2026 | 22:36
Ιράν: Απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για 48ωρη κατάπαυση πυρός – Συνετρίβη και δεύτερο αμερικανικό αεροσκάφος στον Περσικό - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 21:32
Καρυστιανού: «Δόλιος ελιγμός» η αποχή δικαστού για να κρυφτεί η αλήθεια στα Τέμπη – Είναι ξεκάθαρη αρνησιδικία - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 21:27
Ψεκασμός στο Δήμο Κιλελέρ για αγριόχορτα δίπλα σε σχολεία- η ανάρτηση Νίκου Ράπτη (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.04.2026 | 21:06
Φωτιά σε μηχανή λεωφορείου του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καρδίτσας στο ύψος της Ξυνιάδας (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 21:02
«Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που έχω πάρει»: Τι είπε ο Μητσοτάκης για την απομάκρυνση του Τσιάρα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.04.2026 | 20:49
Δήμος Λαρισαίων: Προληπτικά μέτρα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού – Κλειστές δίοδοι, λόγω υπερχείλισης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 19:21
Στο Γυμνάσιο Αμπελώνα ο Δήμαρχος Τυρνάβου – Μίλησε με τους μαθητές για αυτοδιοίκηση και αγροτικά - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 19:03
Δ. Παπαγιαννίδης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ 190€. ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:21
Χωρίς Θεσσαλό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης- Μετά τον Τσιάρα που παραιτήθηκε και ο Κέλλας εκτός κυβέρνησης - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 09:39
Αυτή είναι η αστυνομικός στη Λάρισα που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στην Ζωή Κωνσταντοπούλου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.04.2026 | 12:43
Ποιός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 11:39
Συναγερμός για τη στάθμη του Πηνειού, έφτασε στα 5,3 μέτρα- απομάκρυνση φερτών στη γέφυρα της Γιάννουλης(ΦΩΤΟ +video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.04.2026 | 10:26
Τακούδης: Πάσχα με ομπρέλα και βροχερό σκηνικό μέχρι τα μέσα του μήνα- ο καιρός τη Μ. Εβδομαδα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 16:43
Θρήνος στη Λάρισα για το θάνατο 18χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 14:06
Μπλόκο διαμαρτυρίας από αγρότες δήμου Τεμπών και Τυρνάβου για τις αποζημιώσεις στα φερτά από Ντάνιελ (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.04.2026 | 10:11
Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού στα 4,40 μέτρα στη Λάρισα- σε επιφυλακή η ΔΕΥΑΛ-έκλεισε το θυρόφραγμα (ΦΩΤΟ)











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed