ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Η Καρδίτσα στον χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών (βίντεο)
Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του πάρκου

Την Κυριακή στις 6 το απόγευμα η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του πάρκου
Στο χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών της Ελλάδας μπαίνει η Καρδίτσα με τη λειτουργία του “Πάρκου των Παγετώνων” στο Παυσίλυπο. Το πάρκο έχει ήδη ανοίξει και υποδέχεται επισκέπτες κυρίως σχολεία από την Καρδίτσα αλλά και πολλές άλλες περιοχές ενώ η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου.
Σήμερα εκπρόσωποι των φορέων που συνεργάζονται για τη φιλοξενία του πάρκου στην Καρδίτσα αναφέρθηκαν στο εγχείρημα αυτό και στους στόχους του που είναι κυρίως η εορταστική διέξοδος για τους Καρδιτσιώτες και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη.
Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κ. Τέλιος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Το Πάρκο αυτό δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό θέαμα και ένας χώρος διασκέδασης για μικρούς και μεγάλους. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας και κοινής προσπάθειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Καρδίτσας, του Επιμελητηρίου, του εμπορικού συλλόγου , αλλά και κάθε πολίτη που νοιάζεται για την πρόοδο και την ανάδειξη του τόπου μας.
Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τη συμβολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος στηρίζει έμπρακτα κάθε πρωτοβουλία που προβάλει την Καρδίτσα και αναδεικνύει την πολυδιάστατη ταυτότητά της. Η δημιουργία του Θεματικού Πάρκου είναι ένα ακόμα παράδειγμα, τού πώς η συνεργασία και η ομαδικότητα μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα.
Η Καρδίτσα είναι ένας τόπος που συνδυάζει όλα όσα μπορεί να επιθυμεί ένας επισκέπτης. Από την απεραντοσύνη του κάμπου, μέχρι τη μαγεία των βουνών και τη γαλήνη των τριών λιμνών της, της Λίμνης Πλαστήρα,του Σμοκόβου και της Στεφανιάδας, η περιοχή μας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε κάθε επισκέπτη .
Και βέβαια, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το καλό φαγητό, με γεύσεις από την παράδοση του τόπου, αλλά και τις ζεστές φιλοξενίες των καταλυμάτων μας, που υπόσχονται άνεση και ξεκούραση.
Αυτές τις γιορτές, σας καλούμε να επισκεφθείτε την Καρδίτσα και να ζήσετε μικροί και μεγάλοι τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Παυσίλυπο, όπου το Θεματικό Πάρκο των Παγετώνων θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν νέους κόσμους μέσα από παιχνίδι και εκπαιδευτικές δράσεις, ενώ οι ενήλικες θα απολαύσουν μια μοναδικά μαγευτική Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα .
Η διοργάνωση αυτή δεν είναι μόνο μια γιορτή είναι μια ευκαιρία για όλους μας να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε όταν ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και τη θέληση να κάνουμε την Καρδίτσα έναν τόπο που προοδεύει, που πρωταγωνιστεί και που αγαπάμε ακόμα περισσότερο”.
Από τη πλευρά του ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Παν. Ευθυμίου στην τοποθέτησή του υπογράμμισε τα εξής: “Στο χώρο του Παυσιλύπου μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν σε ένα παγωμένο κόσμο γεμάτο γιορτινά φωτάκια, μουσικές νότες, παιχνίδια, γρίφους καθιστώντας την επίσκεψη στο πάρκο μια μοναδική εμπειρία αναβιώνοντας την απόλυτη μαγεία της εορταστικής περιόδου. Το θεματικό Πάρκο των Παγετώνων δεν είναι απλά ένα ταξίδι στη φαντασία μέσα από το οποίο ζωντανεύουν εντυπωσιακές αναπαραστάσεις με μαμούθ, σμιλόδοντες και άλλα ζώα της προϊστορίας αλλά μια διέξοδος στη μονότονη και μουντή πραγματικότητα.
Για άλλη μια φορά η εξωστρέφεια η οποία αποτελεί σημαία του Δήμου Καρδίτσας βρίσκει γόνιμο πεδίο στην εν λόγω δραστηριότητα. Προσκαλούμε όλους τους δημότες και όχι μόνο να επισκεφθούν το Πάρκο το οποίο σε συνδυασμό με τον καταπληκτικό εορταστικό φωτισμό να νοιώσουν τη ζεστασιά των εορτών και να ταξιδέψουν σε μακρινές εποχές”.
Ο Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πέτρος Παπαδάκος τόνισε ότι οι φορείς που συνεργάζονται φέτος έχουν κοινό όραμα να κάνουν σταθερά αλλά μεγάλα βήματα για να μπει η Καρδίτσα στον χάρτη των χριστουγεννιάτικων προορισμών της χώρας έχοντας ως “σημαία” την οικογενειακή ψυχαγωγία. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήδη υπάρχουν πολλές κρατήσεις για οργανωμένες επισκέψεις από πολλές περιοχές της Ελλάδας και σημείωσε ότι η είσοδος για όλους είναι δωρεάν.
Τέλος ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρης Τσεκούρας επισήμανε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος πάντα στηρίζει δράσεις που φέρνουν κόσμο στην πόλη και τόνισε ότι οι δράσει αυτές πρέπει να γίνουν θεσμός για να παγιωθεί και η θέση της Καρδίτσας ως τουριστικός προορισμός. Ο κ. Τσεκούρας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους αφανείς, όπως τους χαρακτήρισε, ήρωες που εργάστηκαν για να στηθεί το πάρκο και θα είναι εκεί και για τους επισκέπτες.
- ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 18:17
Δήμος Λαρισαίων: Η Φαλάνη χρειάζεται έργα, όχι μαθήματα υποκρισίας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 18.01.2026 | 18:07
Έρχεται κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου – Πότε αρχίζει και ποιοι θα είναι δικαιούχοι - ΕΛΛΑΔΑ | 18.01.2026 | 17:51
Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί - ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 17:46
Βόλος: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό με δεμένο το ρύγχος του στα Πλατανίδια - ΕΛΛΑΔΑ | 18.01.2026 | 17:38
Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 20χρονος που έπεσε με τη μοτοσικλέτα του σε γκρεμό - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 17:09
Ποιό χωριό της Λάρισας ντύθηκε στα λευκά το πρωί της Κυριακής (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 17:00
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αθανασίου σε Αλμυρό και Λεχώνια - ΔΙΕΘΝΗ | 18.01.2026 | 16:53
Γροιλανδία: Κοινή απάντηση των «8» στον Τραμπ για τους δασμούς - Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
