ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Φωτίζεται και ανοίγει το «Πάρκο των Παγετώνων» στο Παυσίλυπο
Καρδίτσα: Η Καρδιά των Γιορτών

Μόνο ο φωτισμός απομένει για την ολοκλήρωση του «Πάρκου των Παγετώνων» που έχει ήδη στηθεί στο Παυσίλυπο.
Ο άστατος καιρός καθυστέρησε την εγκατάσταση του ειδικού φωτισμού των εκθεμάτων κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα. Αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί η εγκατάσταση του φωτισμού θα ολοκληρωθεί σήμερα και από αύριο το πάρκο θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΝΑ» η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του θα γίνει- εκτός απροόπτου – μεθαύριο Παρασκευή.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σχετικά με το “Πάρκο των Παγετώνων” επισημαίνονται τα εξής:
“Αυτά τα Χριστούγεννα, η Καρδίτσα φορά τα γιορτινά της, μεταμορφώνεται σε ένα μαγευτικό τοπίο και σας προσκαλεί στο Παυσίλυπο, όπου το εντυπωσιακό «Πάρκο των Παγετώνων» ζωντανεύει έναν παραμυθένιο, παγωμένο κόσμο! Η μοναδική αυτή διοργάνωση, που φέρνει τη μαγεία της Εποχής των Παγετώνων, αποτελεί αποτέλεσμα της πολύτιμης συμβολής του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα. Με την πρωτοβουλία και το όραμά του, η Καρδίτσα βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο των γιορτινών εκδηλώσεων της Θεσσαλίας, προσφέροντας ένα θέαμα που θα μείνει αξέχαστο σε όλους.

Μια Μαγευτική Εμπειρία για Όλους: Μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν σε έναν παγωμένο κόσμο, γεμάτο εκπλήξεις και συγκινήσεις! Το Θεματικό Πάρκο των Παγετώνων συνδυάζει εκπαίδευση και διασκέδαση με έναν τρόπο που θα ενθουσιάσει κάθε επισκέπτη.
Ζωντανές Αναπαραστάσεις: Μαμούθ, σμιλόδοντες και άλλα ζώα της προϊστορίας ζωντανεύουν μέσα από εντυπωσιακές αναπαραστάσεις και διαδραστικά εκθέματα.

Χριστουγεννιάτικη Ατμόσφαιρα: Γιορτινά φωτάκια, μουσικές νότες και ζεστές μυρωδιές που δημιουργούν την απόλυτη μαγεία των γιορτών.
Δραστηριότητες για Όλη την Οικογένεια: Παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια, γρίφοι και διαδραστικές εμπειρίες που κάνουν την επίσκεψη μοναδική.

Το Θεματικό Πάρκο των Παγετώνων δεν είναι απλώς ένας προορισμός, αλλά μια ευκαιρία να δημιουργήσετε μαγικές αναμνήσεις. Φωτογραφηθείτε στο πιο γιορτινό σκηνικό, εξερευνήστε τις παγωμένες γωνιές του πάρκου και αφήστε τη φαντασία σας να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο! Το μέρος είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για μια γιορτινή βόλτα με φίλους και οικογένεια. Μια εμπειρία που συνδυάζει τη χαρά των Χριστουγέννων με την εξερεύνηση της φύσης και της ιστορίας.

Καρδίτσα: Η Καρδιά των Γιορτών
Αυτές τις γιορτές, η Καρδίτσα γίνεται σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Το Θεματικό Πάρκο των Παγετώνων, χάρη στην πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σας περιμένει να το εξερευνήσετε και να μυηθείτε στο πνεύμα των γιορτών με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο”.

- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.01.2026 | 09:46
Πώς ο απολογισμός 2025 της Περιφέρειας Θεσσαλίας «διαβάζεται» ως στρατηγική Ανθεκτικότητας - ΕΛΛΑΔΑ | 25.01.2026 | 09:42
Πάτρα: Νεκροί σε τροχαίο ένας 19χρονος και μία 17χρονη - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:39
Ανοιχτή η αγορά σήμερα στη Λάρισα– Το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:35
Γαμπρός πήγε να παντρευτεί με πομπή από τρακτέρ σε χωριό της Λάρισας! – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - ΔΙΕΘΝΗ | 25.01.2026 | 09:29
Μισός Έλληνας ο Ράμα, σπούδασε στο Χάρβαρντ με ελληνική υποτροφία - ΕΛΛΑΔΑ | 25.01.2026 | 09:25
Καιρός: Τρία κύματα κακοκαιρίας από σήμερα με βροχές και ισχυρούς νοτιάδες - ΕΛΛΑΔΑ | 25.01.2026 | 09:21
Άγριο έγκλημα στη Γλυφάδα: 46χρονος δολοφόνησε με μαχαίρι τον πατέρα του -Είχε σκοτώσει τη μητέρα του το 2014 - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.01.2026 | 09:12
Πως προχωρούν τα σιδηροδρομικά έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία – Πότε θα λειτουργήσει η διπλή γραμμή
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 14:43
Τακούδης: Νέες ασθενέστερες χιονοπτώσεις από Δευτερα στα δυτικά και νότια ορεινά της Θεσσαλίας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 15:20
Για αρχές Μαρτίου οι πληρωμές τσεκ μετά τις διορθώσεις ΟΣΔΕ 2025, μένουν ακόμη αδιάθετα περίπου 112 εκατ. ευρώ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 09:59
45χρονη μεθυσμένη οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό της σε χαντάκι – Της είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα από το 2022 - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 15:11
Τα άλογα, οι λύκοι και οι πέντε κάτοικοι του χειμώνα στο Περιβόλι Γρεβενών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.01.2026 | 09:46
Τρικαλινό κτηνοτρόφο έπιασε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για απάτες… αλλά πληρώνεται κανονικά από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 24.01.2026 | 18:58
Περιπέτεια για την Σία Κοσιώνη: Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με πνευμονία -Η κατάσταση της υγείας της - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.01.2026 | 18:34
Αγοραστός: Η Θεσσαλία δεν χρειάζεται αφηγήματα, χρειάζεται έργα - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 24.01.2026 | 20:26
Δαναλάτος: Καταστροφική η Mercosur για τα θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα- η Ιταλία πήρε γενναία ανταλλάγματα (video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
