ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τα παιδιά χάνουν τον προσανατολισμό τους, ασχολούνται μόνο με τα social»,μαθητής Γυμνασίου που διακρίθηκε στην Αστροφυσική.
Στον τομέα της Αστροφυσικής διακρίθηκε ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου του Pierce College Βίκτωρας Γιαννικόπουλος.

Ειδικότερα, η εργασία του μαθητή της Β’ Γυμνασίου, με τίτλο «Voyager 1 and 2: The Epic Journey in Vast Cosmic Sea», επιλέχθηκε ως η καλύτερη ομιλία στο 1ο Βαλκανικό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας και Αστροφυσικής, με θέμα «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τ’ άστρα».
Ο Βίκτωρας εμπνεύστηκε από τις δύο αποστολές Voyager, επικεφαλής των οποίων ήταν ο νυν Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και ομότιμος διευθυντής διαστημικών προγραμμάτων της NASA, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, και η εργασία του εστίασε στα μηνύματα του ανθρώπου στα βάθη του διαστήματος και στον τρόπο επιβίωσής μας.
Η γεμάτη συναίσθημα, εμπνευσμένη, παρουσίαση του Βίκτωρα χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα συγκινητική.
Ο κ. Κριμιζής, ο σημαντικότερος εν ζωή διαστημικός επιστήμονας, επέλεξε προσωπικά τον Βίκτωρα να σταθεί δίπλα του και στη συνέντευξη που παραχώρησαν μαζί, σε εκπομπή της ΕΡΤ που προβλήθηκε στις 23 Νοεμβρίου.
Viral η συνέντευξη που έδωσε ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου που διακρίθηκε στην Αστροφυσική
Μάλιστα, ένα κομμάτι της συνέντευξης που έδωσε ο 14χρονος μαθητής έγινε viral στα social media για την ωριμότητα με την οποία μίλησε ο νεαρός, αλλά και για τα όμορφα λόγια του.
Συγκεκριμένα, είπε μεταξύ άλλων: «Κάποια παιδιά της ηλικίας μου έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, ασχολούνται πολύ με τα social media και γίνεται η μάχη των likes. Προσπαθούν να βγάλουν την καλύτερο φωτογραφία για να πάρουν τα πιο πολλά like. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να ασχολούνται με κάτι πιο δημιουργικό. Πλέον επηρεάζονται πολύ από τα social media.
Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα. Το 1600 περίπου, όταν ο Νεύτωνας ήταν φοιτητής στην Αγγλία, ξέσπασε μια πανδημία και αναγκάστηκε να κλειστεί στο σπίτι του για δύο χρόνια. Αυτά τα δύο χρόνια ήταν τα πιο παραγωγικά χρόνια για τον ίδιο, καθώς ανακάλυψε του νευτώνιους νόμους, τον νόμο της βαρύτητας και τη διάθλαση του φωτός. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν social media, διαδίκτυο και ηλεκτρικό ρεύμα.
Κάποιοι νέοι φαίνεται πως είναι εθισμένοι με αυτές τις πλατφόρμες. Έχουμε και την τεχνητή νοημοσύνη, που αν πέσει σε λάθος χέρια, μπορεί να γίνει καταστροφική.
Επίσης, θεωρώ ότι αυτά τα περιστατικά (ανήλικης παραβατικότητας) τα υπερπροβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».
Το θερινό σχολείο διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τη Βαλκανική και την Ευρωπαϊκή Ένωση Φυσικών, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου 2024 και συμμετείχαν σε αυτό 80 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις χώρες των Βαλκανίων.
ΠΗΓΗ dinfo.gr
- ΒΟΛΟΣ | 30.03.2026 | 13:09
Σύλληψη ανηλίκου στον Βόλο για κλοπή σε επιχείρηση - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.03.2026 | 12:47
Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Erminio» – Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και η Θεσσαλία - ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 12:43
Θρίλερ στου Ζωγράφου: Συνελήφθη ο γιος – «Δεν ήθελα να μαθευτεί ο θάνατός τους» - ΥΓΕΙΑ | 30.03.2026 | 11:39
Δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής ίσως συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.03.2026 | 11:29
Θρήνος στο ελληνικό μπάσκετ: Πέθανε ο θρυλικός Βασίλης Γκούμας-είχε καταγωγή από τον Βόλο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.03.2026 | 11:25
Στο Δήμο Καρδίτσας το ποδήλατο που κέρδισε το πρώτο βραβείο στη δράση «ΧριστουγεννιARTika» - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.03.2026 | 11:05
Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν ενόψει της συνάντησης με Τζολάνι - ΕΛΛΑΔΑ | 30.03.2026 | 10:55
Θρίλερ στου Ζωγράφου: Βρέθηκαν δύο νεκρές γυναίκες σε διαμέρισμα, έχει προσαχθεί ο γιός
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 11:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.03.2026 | 09:53
Τακουδης επικαιροποίηση: Κίνδυνος πλημμυρών στη Θεσσαλία Τετάρτη και Πέμπτη λόγω έντονων βροχών (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.03.2026 | 16:32
Κολυδάς: «Προσοχή στη Θεσσαλία» για την επικίνδυνη κακοκαιρία που θα κορυφωθεί την Τετάρτη - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 13:30
Με τρακτέρ στο Κιλελέρ οι αγροτες έδωσαν όρκο τιμής να συνεχίσουν τον αγώνα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.03.2026 | 12:47
Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία «Erminio» – Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και η Θεσσαλία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 29.03.2026 | 19:24
Γιορτή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.03.2026 | 11:09
Σπάζουν τα τηλέφωνα στα ΚΥΔ για σύνθετο οικοσχήμα που δίνει πριμ μέχρι 94 ευρώ το στρέμμα στο σκληρό - ΛΑΡΙΣΑ | 29.03.2026 | 20:15
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο ο 5ος «Μυρμιδόνων Άθλος» στα Φάρσαλα







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed