ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αγρίνιο: Δέκα χρόνια φυλακή στον πατέρα που βασάνισε άγρια την κόρη του και ξυλοκόπησε τα παιδιά του
Στη φυλακή και η σύζυγός του

Βαρύτατη ποινή επιβλήθηκε στον 30χρονο Ρομά που βασάνισε με άγριο τρόπο την κόρη του και άσκησε βία στα υπόλοιπα παιδιά του και ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ από αστυνομικούς του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου.
Τόσο ο 30χρονος, όσο και η σύζυγός του δικάστηκαν από το αυτόφωρο σήμερα και στο ζευγάρι επιβλήθηκαν βαρύτατες ποινές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της έκθεσης.
Στον πατέρα σύμφωνα με το agriniopress.gr επιβλήθηκε δεκαετής φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ στη μητέρα τρία χρόνια φυλάκισης εκ των οποίων θα εκτίσει τους έξι μήνες.
Όλα τα παιδιά της οικογένειας, έξι συνολικά, θα τα αναλάβει η γιαγιά τους, με διάταξη εισαγγελέα.
Οπως έγινε γνωστό, προχθές το απόγευμα στο Αγρίνιο, ένας 30χρονος άνδρας, καταδίωξε με μαχαίρι την 12χρονη κόρη του την οποία γρονθοκόπησε στο πρόσωπο, τη χτύπησε με καρέκλα και αφού την ακινητοποίησε της προκάλεσε εγκαύματα με τσιγάρο στο μάγουλο. Παράλληλα ο κατηγορούμενος άσκησε σωματική βία και σε τέσσερα ακόμη τέκνα του ηλικίας 6,9,10 και 11 ετών.
Τα αδικήματα που διέπραξε ο κατηγορούμενος σε βάρος των παιδιών τελέστηκαν παρουσία της μητέρας τους η οποία έχει επίσης είχε συλληφθεί.
Τα πέντε ανήλικα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και ο δίχρονος αδερφός τους μεταφέρθηκαν προσωρινά στο Νοσοκομείο Αγρινίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με τον Νόμο 3500/2006 "περί ενδοοικογενειακής βίας" και τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, η ενδοοικογενειακή βία αναγνωρίζεται ως κακούργημα όταν συντρέχουν συγκεκριμένες συνθήκες, όπως η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Κάθε πράξη βίας που προκαλεί σωματική βλάβη στο θύμα. Οι ποινές κυμαίνονται από φυλάκιση έως και ισόβια κάθειρξη, ανάλογα με τη βαρύτητα της βλάβης. Η ακραία βία που χρησιμοποίησε ο 30χρονος, ήταν προφανώς και ο λόγος για την βαρύτατη ποινή που του επιβλήθηκε.
πηγή thetoc.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 06.01.2026 | 19:16
Θεοφάνια: Ένταση κατά τη ρίψη του σταυρού στα Τρίκαλα - «Όχι έτσι παιδιά», φώναζε ο Μητροπολίτης - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 19:10
Αγρότες: Παραμένει κλειστή η αερογέφυρα της Νίκαιας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:58
Χρ. Κέλλας από Νέα Μηχανιώνα- Μήνυμα στήριξης στους αλιείς και τους αγρότες - ΕΛΛΑΔΑ | 06.01.2026 | 18:53
Σέρρες: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 16χρονος - Χειροπέδες και στη μητέρα του - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:30
Με θρησκευτική λαμπρότητα έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Κιλελέρ - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 18:26
Ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Βόλο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 18:12
Βούτηξαν στα νερά του Ελασσονίτη να πιάσουν το σταυρό (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 06.01.2026 | 16:19
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για θυελλώδεις ανέμους αύριο Τετάρτη
- ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 10:21
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.01.2026 | 10:29
Τακούδης: Χειμωνιάτικη εβομάδα στη Θεσσαλία με χιονια στα δυτικά ορεινά και βροχές στα πεδινά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 06.01.2026 | 08:08
Αυτά είναι τα μέτρα ενίσχυσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση αύριο για τους αγρότες -Μηνύματα τέλους ανοχής στα μπλόκα - ΛΑΡΙΣΑ | 06.01.2026 | 08:17
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 15:22
Στο μπλόκο της Νίκαιας για δεύτερη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Φάμελλος (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 05.01.2026 | 22:28
Ο δρόμος που αλλάζει την Κεντρική Ελλάδα: Αθήνα–Γρεβενά σε 4 ώρες (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 09:37
Στο μπλόκο της Νίκαιας ο Σωκράτης Φάμελλος - ΛΑΡΙΣΑ | 05.01.2026 | 18:27
Κρίσιμη συνέλευση στο μπλόκο Νίκαιας- Μαρούδας: Αν τα μέτρα της κυβέρνησης την Τετάρτη δεν μας ικανοποιήσουν μετά μπλακάουτ







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed