ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Βάζουν αρνί και κατσίκι στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» για να ρίξουν την τιμή
Αιφνιδιασμός των κτηνοτρόφων από την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την τιμή του αρνιού

Αιφνιδιασμός των κτηνοτρόφων από την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την τιμή του αρνιού και του κατσικιού τις ημέρες των εορτών.
Ξεκινά, από την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, η πρωτοβουλία για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» που περιλαμβάνει 6 επιπρόσθετες κατηγορίες προϊόντων για το τραπέζι των εορτών. Ειδικότερα, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» μπαίνει το αρνί, το κατσίκι και η γαλοπούλα, καθώς και το τσουρέκι, η βασιλόπιτα και η σοκολάτα.
Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, «οι τιμές στα προϊόντα του καλαθιού αναμένεται να είναι από τις καλύτερες της αγοράς και - στις περισσότερες περιπτώσεις - σε τιμές ίδιες ή χαμηλότερες από τις περσινές. Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου».
Ο ΑγροΤύπος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας, Δημήτρη Μπαλούκα, ο οποίος μας ανέφερε ότι «δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για το θέμα. Πέρσι η τιμή παραγωγού στο αρνάκι ήταν στα 7,5 ευρώ το κιλό. Αυτή την εποχή κυμαίνεται στα 7 ευρώ το κιλό αλλά δεν ξέρω τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα μετά από την συγκεκριμένη απόφαση ένταξης του αρνιού και του κατσικιού στο «Καλάθι των Χριστουγέννων».
Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά για τους κτηνοτρόφους με την αύξηση του κόστους λόγω αυξημένης χρήσης ζωοτροφών και περίμενε να έχει μια βοήθεια από την πώληση του κρέατος τις ημέρες των εορτών.
Είναι η εποχή που έχουμε τις περισσότερες γέννες και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς γίνονται οι περισσότερες σφαγές στην χώρα μας.
Με εξαίρεση την περιοχή στο Αμπελώνα η υπόλοιπη Θεσσαλία κάνει κανονικά τις σφαγές των ζώων. Διαφωνούμε κάθετα με αυτή την απόφαση της κυβέρνησης».
Από την πλευρά του ο κτηνοτρόφος και τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΚ, Θωμάς Μόσχος, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «είναι χαμηλά η τιμή παραγωγού στο αρνάκι αυτή την εποχή και κυμαίνεται στα 6 ευρώ το κιλό. Είναι μια τιμή κάτω του κόστους. Εμείς θέλουμε για να βγάλουμε το κόστος μια τιμή στα 9 ευρώ το κιλό. Άρα θα πρέπει να ανέβει η τιμή και όχι να πέσει».
agrotypos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:14
Τον κίνδυνο καθυστερήσεων στις αγροτικές ενισχύσεις λόγω ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ επισημαίνει με ερώτηση ο Β. Κόκκαλης - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 21:04
Βιωματική δράση στη Λάρισα «Ισότητα μέσα από τη γνώση» στην Ταχυδρομείου (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 26.03.2026 | 20:56
Ένα βήμα πριν την «κόλαση» ο Περσικός - Φρουροί εναντίον Πεζοναυτών - Eκπνέει η διορία - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 20:00
Άγγιξε τους 21 βαθμού η θερμοκρασία σήμερα σε Λάρισα, Τύρναβο - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.03.2026 | 19:52
Κουρέτας στο περιφεριακό συμβούλιο: Τζόγος και διαδίκτυο τεράστια κοινωνικά ζητήματα - ΛΑΡΙΣΑ | 26.03.2026 | 19:39
«Πρεμιέρα» για 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ - Θ.Μαμάκος: «Θεσμός που καθιερώνει τη Λάρισα ως πόλη της Νεολαίας και του Πολιτισμού» - ΔΙΕΘΝΗ | 26.03.2026 | 19:25
Η Βρετανία φέρνει «plug-in» φωτοβολταϊκά για τα σπίτια για να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στο Ιράν - ΕΛΛΑΔΑ | 26.03.2026 | 19:19
Λήμνος: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα – Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 21:13
Ξεσπά ο αδελφός του 51χρονου Καρδιτσιώτη τραγουδιστή: «Του έλεγα μην μπλέκεις με αυτήν την κοπέλα» - ΒΟΛΟΣ | 25.03.2026 | 12:32
Εικόνες από την παρέλαση στην παραλία του Βόλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 13:42
Προφυλακιστέος ο 17χρονος για τη δολοφονία του Γ. Τσιτόγλου - Θα οδηγηθεί στις φυλακές Κασσαβέτειας - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 12:15
Εικόνες και βίντεο από την παρέλαση της Λάρισας- με αραιή συννεφιά πλήθος κόσμου την παρακολουθεί - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 13:07
Εντυπωσιακή η παρουσία μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην παρέλαση της Λάρισας απέσπασε θερμά χειροκροτήματα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.03.2026 | 11:19
Καρδίτσα: Απολογείται αυτή την ώρα για τη δολοφονία Τσιτόγλου ο 17χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 21:21
Ισχυρός σεισμός 4,9 στο Άγιο Όρος - Αισθητός και στη Λάρισα και τις Σποράδες - ΛΑΡΙΣΑ | 25.03.2026 | 09:03
Θλίψη στην Ελασσόνα: Ο παλαίμαχος πρωταθλητής Νίκος Σιδηρόπουλος το θύμα του τραγικού τροχαίου στο Λυκούδι







































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed