ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πηγές ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΔΣ συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντα του – Οι δημοσιονομικές διορθώσεις αφορούν προηγούμενες διοικήσεις.
Διαβεβαίωση πως η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της εκφράζουν πηγές του Οργανισμού.

Διαβεβαίωση πως η Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντά της εκφράζουν πηγές του Οργανισμού, απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία, όπως αναφέρουν, δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στον αγροτικό κόσμο, ως προς την ορθή λειτουργία του Οργανισμού.
Έτσι, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας για το ισχύει με την Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, πηγές του ΔΣ του διαβεβαιώνουν πως ο Οργανισμός υλοποιεί Σχέδιο Δράσης 12μηνης διάρκειας, προκειμένου να υλοποιηθούν μια σειρά διορθωτικών μέτρων και μέτρων εξυγίανσης, για την αντιμετώπιση ελλείψεων που διαπιστώθηκαν στην λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, κατά τα παρελθόντα έτη.
Επιπλέον, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως το Σχέδιο Δράσης καταρτίστηκε μετά από απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από την Διοίκηση του Οργανισμού σε συνεργασία με το ΥΠ.Α.Α.Τ. και εγκρίθηκε από τα όργανα της Ε.Ε.. Υλοποιείται σταδιακά, βελτιώνοντας την λειτουργία του Οργανισμού χωρίς καμία αρνητική επίπτωση στην λειτουργία του, ο οποίος συνεχίζει απρόσκοπτα και αδιάλειπτα τις πληρωμές όλων των καθεστώτων.
Προσθέτουν, πως το Δ.Σ. του Οργανισμού συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του και τις εργασίες του, τηρώντας τις θεσμοθετημένα δημοκρατικές διαδικασίες του. Τονίζουμε ότι μέσα σε μια δημοκρατική διαδικασία, αυτή της συνεδρίασης ενός Δ.Σ., υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και θέσεις επί των εισηγήσεων, είναι δε θεσμικά κατοχυρωμένο, οι τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται χωρίς απαραίτητα ομόφωνη απόφαση, μέσα από μια διαδικασία κατά την οποία κάθε μέλος ελεύθερα εκφράζει την άποψή του και τεκμηριώνει την ψήφο του, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού.
Οι πηγές επίσης υπογραμμίζουν πως τα μέλη της Διοίκησης, διορισμένα από τον αρμόδιο Υπουργό αναγνωρίζουν ότι η επιλογή τους από τον Υπουργό, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και αποκλειστικό προνόμιο του Υπουργού και συμμερίζονται τις αποφάσεις του, διευκολύνοντας το έργο του, χωρίς να αμελούν τις υφιστάμενες υποχρεώσεις τους, ώστε ο Οργανισμός να παραμένει αποτελεσματικός στην υλοποίηση του έργου του.
Ο Οργανισμός, τηρώντας τους νόμους και τις εσωτερικές του διαδικασίες, συμμορφώνεται απόλυτα με τις δικαστικές αποφάσεις και συνεργάζεται με όλες τις διωκτικές, δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, πολλώ δε μάλλον με τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και οποιαδήποτε αντίθετη άποψη ξεκάθαρα ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας.
Σχετικά με όποιες δημοσιονομικές διορθώσεις που αναφέρθηκαν πρόσφατα στον τύπο, ως δήθεν «πρόστιμα» που έχουν επιβληθεί στη χώρα και οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο αρθρογραφίας και κατά το παρελθόν, επισημαίνεται πως πρόκειται για προτάσεις της ΓΔ AGRI οι οποίες αναφέρονται σε μια ανολοκλήρωτη διαδικασία και όχι σε οριστικές αποφάσεις δημοσιονομικών διορθώσεων. Τονίζουμε δε ότι αφορούν προηγούμενα έτη δηλαδή περίοδο που δεν ταυτίζεται με την σημερινή Διοίκηση του Οργανισμού. Ο Οργανισμός, όπως έπραξε και στο παρελθόν υπερασπίζεται το έργο του σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, η οποία μένει να ολοκληρωθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μετά την απόφαση του οποίου θα προσδιοριστεί η όποια δημοσιονομική διόρθωση.
Τέλος σχετικά με τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά ύψους 52 εκ. ευρώ περίπου, τα οποία προσδιορίστηκαν στο πλαίσιο ελέγχου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για το έτος υποβολής αιτήσεων 2022, έχει εκκινήσει η σταδιακή τους ανάκτηση.
Ο Οργανισμός, τηρώντας τη σχετική διαδικασία ανάκτησης, έδωσε το δικαίωμα υποβολής ένστασης σε κάθε παραγωγό, ακόμα και για το μικρότερο ποσό, με σκοπό να εισακουστεί η κάθε αντίρρηση, ώστε να εξηγηθεί και να εμπεδωθεί η ορθότητα των ενεργειών του σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Είναι προφανές πως, για λόγους νομιμότητας και δικαιοσύνης, η συμμόρφωση με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν επιβεβλημένη και υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΠΗΓΗ newsit.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:13
Παπαφλέσσας: σε ποιό χωριό της Λάρισας γυρίστηκε το ιστορικό έπος του 21 - Οι άγνωστες πτυχές της ταινίας - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:06
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αγώνες Λόγου στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 22:00
Αυτός είναι ο χώρος όπου θα διεξαχθεί η πολύκροτη δίκη των Τεμπών - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 21:28
Παλικαρίσια λευκή ισοπαλία για την ΑΕΛ στο Καραϊσκάκη - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 21:13
Τρομερή νίκη του Βόλου επί του ΠΑΟΚ (2-1) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 21:02
Όρθια η ΑΕΛ στο Φάληρο πήρε ισοπαλία από τον Ολυμπιακό (0-0) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 22.03.2026 | 20:07
Ολοκληρώθηκαν τα play off της super league 2
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 14:35
Αγριο έγκλημα στην Καρδίτσα - Νεκρός τραγουδιστής με πολλαπλές μαχαιριές στο στήθος - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:01
Καρδίτσα: Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία γνωστού τραγουδιστή - Προσήχθη ένα άτομο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 17:26
Άγριο έγκλημα στην Καρδίτσα: Ο 51χρονος τραγουδιστής είχε πάει με γυναίκα σε σπίτι γνωστού του - ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.03.2026 | 21:47
Έγκλημα στην Καρδίτσα: Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της δολοφονίας του τραγουδιστή -16 ετών και 18 ετών, ομολόγησαν - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 09:33
Σε κρίσιμη καμπή το ελληνικό βαμβάκι, όλοι βάζουν πλάτη για στήριξη της καλλιέργειας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 11:22
Ειδική ενίσχυση για λιπάσματα αντί του πλαφόν






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed