ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έρχονται 1.388 κάμερες, θα στέλνουν SMS για τροχαίες παραβάσεις - Μέσω του wallet η κλήση.
Τα σημεία που έχει υποδείξει η Τροχαία για την εγκατάστασή τους - Παπαστεργίου: Σκοπός το σύστημα να λειτουργήσει το καλοκαίρ

Λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα όσον αφορά την εγκατάσταση καμερών τροχαίας, αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Όπως εξήγησε πέραν των 388 καμερών που θα προμηθευτεί η περιφέρεια Αττικής με σύμβαση που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση θα προσθέσει άλλες 1.000 κάμερες στην Αθήνα αλλά και σε άλλα σημεία που υπέδειξε η ΕΛΑΣ.
Εξηγώντας πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα, το οποίο, όπως είπε, θα ισχύσει από το καλοκαίρι του 2025 και μετά, ο κ. Παπαστεργίου είπε πως «σκοπός είναι όταν γίνεται μια παράβαση να πηγαίνει άμεσα στον παραβάτη».
«Από την ώρα που είστε εγγεγραμμένοι στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας θα έρχεται ένα SMS ότι ελέγχεστε για παράβαση και την ίδια ώρα το υλικό - φωτογραφίες και βίντεο - θα πηγαίνει στην ΕΛΑΣ όπου ένας αστυνομικός θα βεβαιώνει την παράβαση» συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου, το υπουργείο του οποίου τρέχει δύο διαγωνισμούς για τις κάμερες και το πληροφοριακό σύστημα.
Το επόμενο βήμα είναι ότι «θα σου έρχεται στη θυρίδα που θα πάρει θέση στο wallet του gov.gr, εκεί θα υπάρχει βίντεο και φωτογραφία της παράβασης και θα δίνεται η δυνατότητα είτε πληρωμής είτε αμφισβήτησης».
Το κυβερνητικό σχέδιο για την εγκατάσταση καμερών τροχαίας θα παρουσιάσουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, υπέγραψε σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης 388 υπερσύγχρονων καμερών παρακολούθησης της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη.
Η τοποθέτηση των καμερών θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων υπηρεσιών της Τροχαίας Αττικής, σε καίρια σημεία του Λεκανοπεδίου όπου έχουν καταγραφεί στο παρελθόν τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα.
Ενδεικτικά, συσκευές παρακολούθησης θα τοποθετηθούν στις διασταυρώσεις των λεωφόρων Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κατεχάκη, Μεσογείων, Κηφισίας, Πειραιώς, Βασιλίσσης Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αλεξάνδρας, Παιανίας – Κορωπίου, Κηφισού, Βασιλίσσης Όλγας, Γαλατσίου, Βεΐκου Πατησίων, Ακαδημίας, Δαβάκη, Αμφιθέας, Ποσειδώνος, Θηβών, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αχαρνών, Δεκελείας, ΝΑΤΟ και Δημοκρατίας.
Πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων – Καμία παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα
Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στα φανάρια, θα λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου καθώς έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και υπό χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Προκειμένου να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα καταγράφεται μονάχα το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μην διακρίνονται οι επιβαίνοντες.
Ακολούθως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το σχετικό υλικό θα αποστέλλεται αυτομάτως, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, σε κεντρικό server διαχείρισης παραβάσεων. Αποκλειστική πρόσβαση θα έχει μόνο η Ελληνική Αστυνομία, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
ΠΗΓΗ protothema.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα: Θρήνος για την 42χρονη Βασιλική και την 45χρονη Έλενα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.01.2026 | 16:39
Πρώην αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις χωρίς έλεγχο - Ποιους εμπλέκει, η κόντρα με την Αποστολάκη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:22
Τα Τρίκαλα θρηνούν και ρωτούν τι φταίει για τη φονική πυρκαγιά στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:17
Βιολάντα: Βρέθηκε νεκρή και η πέμπτη γυναίκα που αγνοούνταν - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 15:37
Τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Με δείγμα DNA η ταυτοποίηση των σορών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 14:22
Τι «βλέπουν» για τα αίτια της φονικής έκρηξης με τις 4 νεκρές στη Βιολάντα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 14:11
Εικόνες από drone δείχνουν την καταστροφή μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 14:04
Τσίπρας για τραγωδία στα Τρίκαλα: «Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν για μεροκάματο και δεν επέστρεψαν ποτέ»
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.01.2026 | 11:43
Επιδότηση 50 ευρώ το στρέμμα για μικρούς καλλιεργητές και χωρίς ελέγχους αντικαθιστά την άμεση ενίσχυση - ΛΑΡΙΣΑ | 25.01.2026 | 09:35
Γαμπρός πήγε να παντρευτεί με πομπή από τρακτέρ σε χωριό της Λάρισας! – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
