ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Έρχονται 1.388 κάμερες, θα στέλνουν SMS για τροχαίες παραβάσεις - Μέσω του wallet η κλήση.
Τα σημεία που έχει υποδείξει η Τροχαία για την εγκατάστασή τους - Παπαστεργίου: Σκοπός το σύστημα να λειτουργήσει το καλοκαίρ

Λεπτομέρειες για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί σήμερα όσον αφορά την εγκατάσταση καμερών τροχαίας, αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Όπως εξήγησε πέραν των 388 καμερών που θα προμηθευτεί η περιφέρεια Αττικής με σύμβαση που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, η κυβέρνηση θα προσθέσει άλλες 1.000 κάμερες στην Αθήνα αλλά και σε άλλα σημεία που υπέδειξε η ΕΛΑΣ.
Εξηγώντας πώς θα λειτουργεί το νέο σύστημα, το οποίο, όπως είπε, θα ισχύσει από το καλοκαίρι του 2025 και μετά, ο κ. Παπαστεργίου είπε πως «σκοπός είναι όταν γίνεται μια παράβαση να πηγαίνει άμεσα στον παραβάτη».
«Από την ώρα που είστε εγγεγραμμένοι στο εθνικό μητρώο επικοινωνίας θα έρχεται ένα SMS ότι ελέγχεστε για παράβαση και την ίδια ώρα το υλικό - φωτογραφίες και βίντεο - θα πηγαίνει στην ΕΛΑΣ όπου ένας αστυνομικός θα βεβαιώνει την παράβαση» συνέχισε ο κ. Παπαστεργίου, το υπουργείο του οποίου τρέχει δύο διαγωνισμούς για τις κάμερες και το πληροφοριακό σύστημα.
Το επόμενο βήμα είναι ότι «θα σου έρχεται στη θυρίδα που θα πάρει θέση στο wallet του gov.gr, εκεί θα υπάρχει βίντεο και φωτογραφία της παράβασης και θα δίνεται η δυνατότητα είτε πληρωμής είτε αμφισβήτησης».
Το κυβερνητικό σχέδιο για την εγκατάσταση καμερών τροχαίας θα παρουσιάσουν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Πριν από λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, υπέγραψε σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης 388 υπερσύγχρονων καμερών παρακολούθησης της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη.
Η τοποθέτηση των καμερών θα γίνει, κατόπιν υπόδειξης των αρμόδιων υπηρεσιών της Τροχαίας Αττικής, σε καίρια σημεία του Λεκανοπεδίου όπου έχουν καταγραφεί στο παρελθόν τα περισσότερα σοβαρά ατυχήματα.
Ενδεικτικά, συσκευές παρακολούθησης θα τοποθετηθούν στις διασταυρώσεις των λεωφόρων Συγγρού, Βουλιαγμένης, Κατεχάκη, Μεσογείων, Κηφισίας, Πειραιώς, Βασιλίσσης Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Σοφίας, Αλεξάνδρας, Παιανίας – Κορωπίου, Κηφισού, Βασιλίσσης Όλγας, Γαλατσίου, Βεΐκου Πατησίων, Ακαδημίας, Δαβάκη, Αμφιθέας, Ποσειδώνος, Θηβών, Ηρώων Πολυτεχνείου, Αχαρνών, Δεκελείας, ΝΑΤΟ και Δημοκρατίας.
Πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων – Καμία παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα
Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι οι κάμερες που θα τοποθετηθούν στα φανάρια, θα λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου καθώς έχουν τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο ακόμη και υπό χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Προκειμένου να τηρηθεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων, θα καταγράφεται μονάχα το πίσω μέρος του οχήματος, ώστε να μην διακρίνονται οι επιβαίνοντες.
Ακολούθως, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το σχετικό υλικό θα αποστέλλεται αυτομάτως, χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση, σε κεντρικό server διαχείρισης παραβάσεων. Αποκλειστική πρόσβαση θα έχει μόνο η Ελληνική Αστυνομία, επιβάλλοντας τις προβλεπόμενες ποινές στους παραβάτες, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
ΠΗΓΗ protothema.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 04.01.2026 | 13:51
Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες: Σε εξέλιξη η πανελλαδική σύσκεψη, στο τραπέζι η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων - ΛΑΡΙΣΑ | 04.01.2026 | 13:43
Οι τρίτεκνοι της Λάρισας έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 04.01.2026 | 13:31
«Βουλιάζει» ο Βόλος για τα «Φαναράκια» – Εντονη κινητικότητα από τουριστικά πρακτορεία - ΛΑΡΙΣΑ | 04.01.2026 | 13:25
Κέλλας από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας: Υπερήφανοι για τους Αστυνομικούς μας - ΕΛΛΑΔΑ | 04.01.2026 | 13:17
Λαϊκές αγορές: Απεργιακές κινητοποιήσεις από 7 Ιανουαρίου – Στο τραπέζι και αναστολή λειτουργίας των λαχαναγορών - ΒΟΛΟΣ | 04.01.2026 | 12:25
Δύο συλλήψεις για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στο Νότιο Πήλιο - ΛΑΡΙΣΑ | 04.01.2026 | 12:19
Δήμος Λαρισαίων: Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 04.01.2026 | 12:14
Σοκ με τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό 30χρονου έξω από μπαρ στην Πάτρα -Πώς ξεκίνησε ο καβγάς
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 10:33
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 16:38
Καίγεται ΙΧ στην παλιά Βόλου- Λάρισας στο ύψος του Αχιλλείου - ΛΑΡΙΣΑ | 04.01.2026 | 11:20
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή 58χρονη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.01.2026 | 11:01
Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στη Μυρίνη του Δήμου Καρδίτσας (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 03.01.2026 | 09:51
Μήνυμα διαλόγου προς τους αγρότες από τον Κώστα Τσιάρα – «Η κοινή λογική πρέπει να πρυτανεύσει» - ΛΑΡΙΣΑ | 03.01.2026 | 09:56
Υπέκυψε στα τραύματά του 42χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο στον δρόμο Μακρυχωρίου – Γόννων - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:08
Κίνηση τώρα: Μεγάλες καθυστερήσεις στη Θήβα – Ταλαιπωρία στην επιστροφή των εκδρομέων - ΕΛΛΑΔΑ | 03.01.2026 | 16:01
Τραγωδία στις Σέρρες: Στον Κώστα Γκίνη ανήκει η σορός που εντοπίστηκε- Βρέθηκε και το αυτοκίνητό του










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed