ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Γονείς εναντίον ΤikTok: Μηνύσεις κατά της εφαρμογής μετά από αυτοκτονίες δύο ανηλίκων στη Γαλλία – «Είναι χρέος μας»
Επτά οικογένειες από την Γαλλία κινήθηκαν δικαστικά καταθέτοντας μήνυση

Επτά οικογένειες από την Γαλλία κινήθηκαν δικαστικά καταθέτοντας μήνυση εναντίον στην εφαρμογής του TikTok υποστηρίζοντας ότι «επηρεάζει την ψυχική υγεία των νέων».
Μετά την δικαστική διαμάχη που ξεκίνησαν 14 πολιτείες της Αμερικής, οι οικογένειας από τη Γαλλία «κοιτούν κατάματα» τον τεχνολογικό κολοσσό δισεκατομμυρίων που θεωρούν πως ευθύνεται για την αυτοκτονία δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 15 ετών. Ζητούν η δικαιοσύνη να αποφανθεί εάν το ΤikTok πράγματι επιβαρύνει την ψυχική υγεία των νέω πολιτών και τους ωθεί στο να τερματίσουν τη ζωή τους.
«Eίναι χρέος μας», είπαν οι γονείς μίας 15χρονης που αυτοκτόνησε αναφέροντας ότι το κορίτσι λίγο πριν δώσει τέλος, είχε κάνει μία ανάρτηση στο TikTok στην οποία έγραψε: «Η νύχτα δίνει την καλύτερη συμβουλή».
Προβλήματα όμως δεν εμφανίστηκαν μόνο στην Δυτική Ευρώπη, αφού σε σχολεία στην Πρίστινα του Κόσοβου προκλήθηκε αναστάτωση σε μαθητές και γονείς από ένα challenge αυτοτραυματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μικρά παιδιά συμμετείχαν στην πρόκληση, ενώ δεκάδες χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.
Παράλληλα, το TikTok δεν έχει τοποθετηθεί σε καμία από αυτές τις κατηγορίες. Η εταιρεία έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τα περιστατικά συνδέονται με την ψυχική υγεία των παιδιών. Ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Σου Ζι Τσιού δήλωσε ενώπιον Αμερικανών βουλευτών ότι η εταιρεία έχει επενδύσει σε μέτρα προστασίας των νεαρών ατόμων που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
Βέβαια, όσα έχει αναφέρει το ΤikTok φαίνεται πως δεν αρκούν για τους γονείς των εφήβων, αφού θέλουν να αναγνωριστεί στο δικαστήριο η ποινική ευθύνη της εφαρμογής επειδή, σύμφωνα με τους ίδιους, θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά τα «ελαττώματα του προϊόντος», τα οποία μάλιστα «στοιχίζουν ακριβά».
- ΒΟΛΟΣ | 19.04.2026 | 17:30
Βόλος: 32,73 εκατ. € από την συνολική στρατηγική των 120 εκατ. για τις πόλεις της Θεσσαλίας - ΒΟΛΟΣ | 19.04.2026 | 17:25
Βόλος: Ηλικιωμένη παρέδωσε 21 χρυσές λίρες σε 28χρονο που παρίστανε τον λογιστή - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 17:04
Αλλάζει ο καιρός: Άστατος με νεφώσεις, βροχές και τοπικές καταιγίδες – Η ανάρτηση Καλλιάνου - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 16:59
Παράσυρση 16χρονης στη Λιοσίων: Συνελήφθη ο οδηγός της μηχανής - ΕΛΛΑΔΑ | 19.04.2026 | 12:35
Οικογενειακό δράμα στην Πάτρα: Δεν άντεξε τον θάνατο της αδελφής του – Έβαλε φωτιά στο σπίτι και αυτοπυροβολήθηκε - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.04.2026 | 12:19
Η αγωνία των αγροτών στον κάμπο πριν τις εαρινές σπορές - ΒΟΛΟΣ | 19.04.2026 | 12:13
Θρήνος στον Βόλο για τον θάνατο 46χρονου - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 19.04.2026 | 12:11
Δ. Παπαστεργίου: Η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα ώριμο και ανταγωνιστικό διαστημικό οικοσύστημα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.04.2026 | 14:02
Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Δε θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει την πορεία μου» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.04.2026 | 11:07
Δώδεκα συλλήψεις και κατασχέσεις ναρκωτικών και όπλων στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 18.04.2026 | 15:05
Μεγαλοπρεπής πανήγυρη στα Μύρα Λάρισας: Χιλιάδες πιστοί στην Παναγία Κριτσιλαριώτισσα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 18.04.2026 | 11:19
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 14:45
Μαρέβα Μητσοτάκη: Παραμένει στο νοσοκομείο – Εξετάζεται το ενδεχόμενο επέμβασης - ΒΟΛΟΣ | 19.04.2026 | 12:13
Θρήνος στον Βόλο για τον θάνατο 46χρονου - ΛΑΡΙΣΑ | 19.04.2026 | 11:19
Σοβαρό τροχαίο με πέντε τραυματίες έξω από τον Τύρναβο - ΛΑΡΙΣΑ | 18.04.2026 | 09:32
Τέμπη: Νεκρός ελεγκτής της ΕΑΔ – Κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος στη «Σύμβαση 717» του ΟΣΕ












































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed