ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Υγειονομική βόμβα τα άρρωστα ζώα – Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο δημαρχείο Βόλου
Διαμαρτυρία στο δημαρχείο του Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της ευλογιάς στη Μαγνησία

Διαμαρτυρία στο δημαρχείο του Βόλου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της ευλογιάς στη Μαγνησία πραγματοποιήσαν νωρίτερα κτηνοτρόφοι της περιοχής.
Mετά το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τη διαδικασία θανάτωσης μεγάλου κοπαδιού στην περιοχή του Σωρού, οι κτηνοτρόφοι βγήκαν στους δρόμους.
Ο δήμος Βόλου αργά χθες το μεσημέρι «άναψε» κόκκινο στο αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας να παραχωρήσει χώρο στα όριά του για να γίνει υγειονομική ταφή ζώων. Σε επιστολή που απέστειλε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ο ίδιος ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος καλεί, εμμέσως πλην σαφώς, την περιφερειακή αρχή να αναζητήσει άλλη λύση, όπως καύση των ζώων.
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ιδιωτική εταιρεία στη Λάρισα, με την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει συνεργασία, αρνείται επίσης να αναλάβει το έργο της καύσης, όπως αντίστοιχα έκανε με τα νεκρά ψάρια. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως επικαλέστηκε ότι ο αριθμός των ζώων είναι μεγάλος και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, διότι υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που πρέπει να φέρει εις πέρας.
Και ενώ έχει σημάνει κόκκινος συναγερμός, διότι το θέμα της θανάτωσης των ζώων επείγει, στη μονάδα του κ. Τερζάκη καθημερινά πεθαίνουν αιγοπρόβατα στα οποία μεταδόθηκε η νόσος. Ο γνωστός κτηνοτρόφος ενημέρωσε πως μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει περίπου 20 ζώα, αιγοπρόβατα και νεογέννητα κατσίκια.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρώην πρόεδρος του συλλόγου αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας Χαρούλα Διβάνη ανέφερε ότι τα άρρωστα ζώα, αλλά και όσα έχουν καταλήξει αποτελούν υγειονομική βόμβα και για τα υπόλοιπα κοπάδια.
“Πρέπει να βρεθεί μία λύση. Δεν γίνεται να αρνούνται όλοι να λάβουν την ευθύνη είτε για την καύση είτε για την υγειονομική ταφή τους” αναφέρει χαρακτηριστικά και εκτιμά ότι μέχρι το μεσημέρι μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας θα βρεθεί χώρος από τον δήμο Βόλου για την υγειονομική ταφή.






taxydromos.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.11.2025 | 14:34
Τακούδης: Κίνδυνος νέων πλημμυρικών φαινομένων στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας από Tετάρτη (video) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.11.2025 | 14:20
Τσίπρας: Το σχέδιο Βαρουφάκη ήταν να τυπώναμε κουπόνια αντί για χρήματα -«Είσαι με τα καλά σου;» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.11.2025 | 12:52
Συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης στον Ασπροπόταμο εν αναμονή νέου κύματος από αύριο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.11.2025 | 12:13
Αναλύθηκαν οι επιπτώσεις στα εδάφη της Θεσσαλίας από τον Daniel σε ημερίδα του ΕΛΓΟ Δήμητρα (ΦΩΤΟ) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.11.2025 | 11:06
Σεισμοί στη Λίμνη Πλαστήρα μέχρι 4,2 ρίχτερ προκαλούν ανησυχία- αισθητοί και στη Λάρισα - ΕΛΛΑΔΑ | 24.11.2025 | 09:56
Καιρός: Χιονοπτώσεις μετά τις 5 Δεκεμβρίου «βλέπει» το ECMWF για την Ελλάδα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 24.11.2025 | 09:52
Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 24.11.2025 | 09:45
Σάκης Ρουβάς: Το ατύχημα του τραγουδιστή και η στιγμή της πτώσης του από πλατφόρμα στα μπουζούκια
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.11.2025 | 21:18
Θλίψη: 57χρονη Λαρισαία έφυγε από την ζωή - ΒΟΛΟΣ | 23.11.2025 | 00:02
Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο 53χρονου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.11.2025 | 11:06
Σεισμοί στη Λίμνη Πλαστήρα μέχρι 4,2 ρίχτερ προκαλούν ανησυχία- αισθητοί και στη Λάρισα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 23.11.2025 | 16:10
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και προσβασιμότητας στα χωριά του Ασπροποτάμου - ΒΟΛΟΣ | 23.11.2025 | 21:11
Εσωκομματικές ΝΔ στη Μαγνησία: Συνεχίζεται η καταμέτρηση – Η πρώτη πεντάδα στον Βόλο - ΛΑΡΙΣΑ | 23.11.2025 | 13:01
Χριστούγεννα στα μπλόκα αποφασίζουν οι αγρότες στη σύσκεψη της Πανελλαδικής στη Νίκαια (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 23.11.2025 | 20:36
Τακούδης: Βροχές στη Θεσσαλία από Τρίτη ξημερώματα και κρύο- στους μηδέν η ελάχιστη την Πέμπτη! - ΛΑΡΙΣΑ | 23.11.2025 | 16:46 | video
Σκληρά μπλόκα, κλείσιμο τελωνείων, λιμανιών και αεροδρομίων -στις 30 Νοεμβρίου βγαίνουν τα τρακτερ (video)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed