ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή από τον Βόλο: Με εμετούς 14 μαθητές και καθηγητές
Ταλαιπωρία για τελειόφοιτους λυκείου που πήγαν στην Κρήτη

Ταλαιπωρία για τελειόφοιτους λυκείου που πήγαν στην Κρήτη – Στο νοσοκομείο δύο μαθήτριες για προληπτικούς λόγους
«Ξινή» βγήκε η πενθήμερη εκδρομή στην τελευταία τάξη λυκείου από τον Βόλο, όταν περίπου 15 μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα ίωσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή δύο μαθητριών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για προληπτικούς λόγους.
Αδιαθεσία, πυρετός και έμετοι ήταν τα συμπτώματα που παρουσίασαν καθόλη τη διάρκεια της διαμονής τους στην Κρήτη οι τελειόφοιτοι μαθητές.
Από τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής στην Κρήτη, δύο μαθήτριες ένιωσαν αδιαθεσία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να κάνουν εμετούς, νομίζοντας πως κάτι που είχαν φάει τις πείραξε. Οι μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία των συμπτωμάτων τους. Οι γιατροί εξετάζοντας για περίπου τρεις ώρες τις μαθήτριες, διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, όπως υποπτεύονταν, αλλά για κάποια ίωση σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη.
Οι νεαρές μαθήτριες από το πρώτο κιόλας πρωινό μετά την περιπέτεια που είχαν ένιωσαν καλύτερα.
Όμως, το «κακό» είχε γίνει. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες ακόμη έξι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα με εμετούς και έντονη αδιαθεσία, ενώ χθες, τελευταία ημέρα της εκδρομής, ακόμη έξι μαθητές επιδόθηκαν σε εμέτους.
Οι αλλαγές των δωματίων, ανάμεσα στα νοσούντα παιδιά ήταν το πρώτο μέτρο που πάρθηκε, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να μην κολλήσουν και οι υπόλοιποι.
Οι μαθητές παρουσίαζαν όλοι τα ίδια συμπτώματα. Αδιαθεσία προς το τέλος της ημέρας και εμετούς στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ορισμένοι από τους μαθητές ανέβασαν και πυρετό.
Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες οι μαθητές ένιωθαν καλύτερα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η παραμονή τους στο ξενοδοχείο και να μην ματαιωθεί το πρόγραμμα της εκδρομής.
Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν οι γονείς όλων των μαθητών, ενώ οι εκπαιδευτικοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μειώσουν τη διασπορά του ιού, ώστε να μην «κολλήσουν» και οι υπόλοιποι μαθητές.
Από τον ιό που κυκλοφορούσε στη σχολική εκδρομή δεν γλίτωσαν, όμως ούτε οι καθηγητές. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες οι δύο εκπαιδευτικοί ένιωσαν σχετική αδιαθεσία, ενώ χθες και ο τρίτος συνοδός φαίνεται να «κόλλησε».
Χθες το απόγευμα οι μαθητές αναχώρησαν από την Κρήτη, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσουν στον Βόλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εκδρομή θα μείνει αξέχαστη τόσο στους 14 μαθητές που νόσησαν, έστω και για λίγο, αλλά και στους υπόλοιπους.
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ -taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 17:04
Μαρία Καρυστιανού: Η συγκινητική ανάρτηση για την κόρη της Μάρθη που σήμερα θα είχε γενέθλια (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 01.04.2026 | 16:07
Τραμπ: Το Ιράν ζήτησε εκεχειρία - Θα το εξετάσουμε όταν ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 01.04.2026 | 14:22
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κατά περίπτωση» θα κρίνει η κυβέρνηση για τα πρόσωπα της νέας δικογραφίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:59
Διακοπή της δίκης των Τεμπών για Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου και επανάληψη 23 Απριλίου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.04.2026 | 13:48
Κωνσταντοπούλου για δίκη Τεμπών: «Αστυνομοκρατία» – Τα βίντεο που ανέβασε στο TikTok μέσα από την αίθουσα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.04.2026 | 13:29
Τσιάρας: Το μέλλον του ελληνικού βάμβακος είναι ευοίωνο – Στρατηγική επιλογή η στήριξή του - ΔΙΕΘΝΗ | 01.04.2026 | 13:18
Ο Τραμπ ξαναχτυπά: Σκέφτομαι σοβαρά να αποσύρω τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, ήταν πάντα μία χάρτινη τίγρη - ΒΟΛΟΣ | 01.04.2026 | 12:21
Σε κατάσταση «Red Code» η Μαγνησία – Έκτακτη σύσκεψη για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.03.2026 | 18:35
Λάρισα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οικογένειας που συνελήφθησαν για απάτες με χρυσές λίρες - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 31.03.2026 | 19:11
Στο Δήμο Καρδίτσας: Κλειστά σχολεία και δομές εκπαίδευσης την Τετάρτη 1η Απριλίου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 19:43
Λαγουβάρδος,Τακούδης συμφωνούν από αύριο απόγευμα η πιο δύσκολη φάση της κακοκαιρίας -κίνδυνος πλημμυρών από Ενιπέα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 10:43
Καιρός - Αρναούτογλου: Προσοχή - Πολύ νερό στη Θεσσαλία και την Αττική, θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.03.2026 | 13:30
Συνέδριο ιστορίας και πολιτισμού της Θεσσαλίας- Οργανώνεται ξανά μετά από είκοσι χρόνια - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 31.03.2026 | 10:14
Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Είστε ψευδολόγος, συκοφάντης και υβριστής - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.04.2026 | 10:47
Σοκ στην Καρδίτσα: Νεκρός 52χρονος με τραύμα από καραμπίνα στην περιοχή των Καμινάδων - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.03.2026 | 20:10
Θρήνος στα Τρίκαλα: Νεκρός 28χρονος νοσηλευτής του τοπικού νοσοκομείου










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed