ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Περιπέτεια σε σχολική εκδρομή από τον Βόλο: Με εμετούς 14 μαθητές και καθηγητές
Ταλαιπωρία για τελειόφοιτους λυκείου που πήγαν στην Κρήτη

Ταλαιπωρία για τελειόφοιτους λυκείου που πήγαν στην Κρήτη – Στο νοσοκομείο δύο μαθήτριες για προληπτικούς λόγους
«Ξινή» βγήκε η πενθήμερη εκδρομή στην τελευταία τάξη λυκείου από τον Βόλο, όταν περίπου 15 μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα ίωσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η διακομιδή δύο μαθητριών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για προληπτικούς λόγους.
Αδιαθεσία, πυρετός και έμετοι ήταν τα συμπτώματα που παρουσίασαν καθόλη τη διάρκεια της διαμονής τους στην Κρήτη οι τελειόφοιτοι μαθητές.
Από τη δεύτερη ημέρα της εκδρομής στην Κρήτη, δύο μαθήτριες ένιωσαν αδιαθεσία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να κάνουν εμετούς, νομίζοντας πως κάτι που είχαν φάει τις πείραξε. Οι μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ώστε να διαπιστωθεί η αιτία των συμπτωμάτων τους. Οι γιατροί εξετάζοντας για περίπου τρεις ώρες τις μαθήτριες, διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, όπως υποπτεύονταν, αλλά για κάποια ίωση σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη.
Οι νεαρές μαθήτριες από το πρώτο κιόλας πρωινό μετά την περιπέτεια που είχαν ένιωσαν καλύτερα.
Όμως, το «κακό» είχε γίνει. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες ακόμη έξι μαθητές παρουσίασαν συμπτώματα με εμετούς και έντονη αδιαθεσία, ενώ χθες, τελευταία ημέρα της εκδρομής, ακόμη έξι μαθητές επιδόθηκαν σε εμέτους.
Οι αλλαγές των δωματίων, ανάμεσα στα νοσούντα παιδιά ήταν το πρώτο μέτρο που πάρθηκε, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό για να μην κολλήσουν και οι υπόλοιποι.
Οι μαθητές παρουσίαζαν όλοι τα ίδια συμπτώματα. Αδιαθεσία προς το τέλος της ημέρας και εμετούς στη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι ορισμένοι από τους μαθητές ανέβασαν και πυρετό.
Ωστόσο, μετά από λίγες ώρες οι μαθητές ένιωθαν καλύτερα με αποτέλεσμα να μην χρειαστεί η παραμονή τους στο ξενοδοχείο και να μην ματαιωθεί το πρόγραμμα της εκδρομής.
Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν οι γονείς όλων των μαθητών, ενώ οι εκπαιδευτικοί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μειώσουν τη διασπορά του ιού, ώστε να μην «κολλήσουν» και οι υπόλοιποι μαθητές.
Από τον ιό που κυκλοφορούσε στη σχολική εκδρομή δεν γλίτωσαν, όμως ούτε οι καθηγητές. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες οι δύο εκπαιδευτικοί ένιωσαν σχετική αδιαθεσία, ενώ χθες και ο τρίτος συνοδός φαίνεται να «κόλλησε».
Χθες το απόγευμα οι μαθητές αναχώρησαν από την Κρήτη, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσουν στον Βόλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εκδρομή θα μείνει αξέχαστη τόσο στους 14 μαθητές που νόσησαν, έστω και για λίγο, αλλά και στους υπόλοιπους.
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ -taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 23:31
Ακολουθία Παθών και Περιφορά Επιταφίου στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Λάρισας - ΔΙΕΘΝΗ | 10.04.2026 | 22:39
Ο Σάντσεθ καλεί την Ευρώπη να γίνει ο «ηθικός ηγέτης του πλανήτη»: Ζητά ευρωπαϊκό στρατό - ΕΛΛΑΔΑ | 10.04.2026 | 22:30
Άρτα: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ 23χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο - ΕΛΛΑΔΑ | 10.04.2026 | 22:23
Πανικός στη Σύρο – Οχιά δάγκωσε 13χρονο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.04.2026 | 22:02
Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια η περιφορά των Επιταφίων στην Καρδίτσα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 21:53
«Ω γλυκύ μου έαρ»- κατάνυξη από χιλιάδες πιστούς στη συγκέντρωση των επιταφίων στην κεντρική πλατεία Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 10.04.2026 | 20:50
Η Μεγάλη Παρασκευή μέσα από τη λογοτεχνία - ΒΟΛΟΣ | 10.04.2026 | 20:42
Χειροπέδες σε Βολιώτη που προκάλεσε τροχαίο υπό την επήρεια αλκοόλ
- ΛΑΡΙΣΑ | 10.04.2026 | 11:39
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Αντώνης Δημηνίκος - ΛΑΡΙΣΑ | 09.04.2026 | 09:41
Έντεκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 10.04.2026 | 16:09
Στολίστηκαν οι Επιτάφιοι της Καρδίτσας (φωτο - βίντεο) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 13:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ανώνυμες καταγγελίες και μια περίεργη σύμπτωση - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 09.04.2026 | 12:22
Απλήρωτοι πασχαλιάτικα όσοι παραγωγοί δήλωσαν δημόσιες εκτάσεις για καλλιέργεια - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 16:50
Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας – Ε65: προχωρούν τα έργα στο τμήμα Αγιόφυλλο – Εγνατία Οδός (video) - ΒΟΛΟΣ | 09.04.2026 | 22:10
Στη Νέα Αγχίαλο αντί της Λάρισας φέτος με αεροσκάφος το Αγιο Φως - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 09.04.2026 | 10:03
Τακούδης- επικαιροποίηση: Ανοιξιάτικος καιρός μέχρι τη δεύτερη μέρα του Πασχα στη Θεσσαλία με νοτιάδες από Μ. Σάββατο













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed