ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Έκρηξη στους Αμπελόκηπους – Χρυσοχοΐδης: Θηριώδης η βόμβα – Θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή
«Έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία και τεκμήρια» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους

Για «θηριώδη βόμβα με συμπυκνωμένη εκρηκτική ύλη» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στην έκρηξη στους Αμπελόκηπους, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός άνδρα και τον σοβαρό τραυματισμό μιας γυναίκας.
«Είναι κρίμα ότι αυτήν τη στιγμή μια μάνα θρηνεί την απώλεια του γιου της, ενός νέου παιδιού, κι αυτό είναι τραγικό, όπως επίσης μια άλλη μάνα δίνει μάχη μαζί με την κόρη της στον «Ευαγγελισμό» για να παραμείνει στη ζωή και να αποκατασταθεί η υγεία της», ανάφερε στον Σκάι, ο κ. Χρυσοχοΐδης.
«Όταν βάζεις μια τέτοια βόμβα τέτοιας ισχύος υπάρχουν δυστυχώς και παράπλευρες απώλειες»
«Το βέβαιο είναι ότι η βόμβα, ουσιαστικά κατέστησε μια ολόκληρη πολυκατοικία ακατάλληλη για διαμονή. Μάλιστα, εκεί μέσα, εκτός από οικογένειες, υπήρχαν και ανάπηροι άνθρωποι και τίθεται ζήτημα στέγασης. Το σίγουρο είναι ότι αν η βόμβα έσκαγε, θα προκαλούσε μεγάλη καταστροφή και όπως φαίνεται η ενέργεια ήταν προγραμματισμένη να γίνει άμεσα. Όταν βάζεις μια τέτοια βόμβα τέτοιας ισχύος υπάρχουν δυστυχώς και παράπλευρες απώλειες» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από τη μεταφορά στον εισαγγελέα του 31χρονου που συνελήφθη
«Τρίτη γενιά τρομοκρατίας»
«Νομίζω έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια νέων παιδιών που φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια τρίτη γενιά της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, σε μια εποχή εντελώς διαφορετική. Επιχειρούν με τον ίδιο modus operandi και πολιτικά να κάνουν τα ίδια πράγματα. Για να κάνεις μια τρομοκρατική ενέργεια, πρέπει να την προετοιμάσεις πάρα πολύ καλά, άρα χρειάζεσαι οργάνωση, μεγάλη προπαρασκευή, εξειδικευμένη γνώση στην κατασκευή εκρηκτικών. Το αν υπάρχουν κι άλλοι πίσω από αυτό, θα το δείξει η έρευνα, έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία και τεκμήρια».
Ειδικά, τέλος, για την 30χρονη που βρίσκεται στο εξωτερικό, διευκρίνισε ότι «δεν χρειάζεται να εκδοθεί στην Ελλάδα. Δεν έχει βγει καν ένταλμα, ας δούμε πώς θα κυλήσει η υπόθεση».
Το χτύπημα θα γινόταν την περασμένη Παρασκευή
Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς της αστυνομίας, η βόμβα αποτελούνταν από πέντε κιλά εκρηκτικής ύλης του εμπορίου, πιθανότατα αμμώνιο, δυναμίτιδα ή ζελατοδυναμίτιδα.
Εκτιμάται ότι ο 36χρονος άνδρας που σκοτώθηκε και η 33χρονη γυναίκα που έχει τραυματιστεί σοβαρά, είχαν μεταφέρει στο διαμέρισμα της οδού Αρκαδίας την εκρηκτική ύλη και όλα τα απαραίτητα υλικά. Εκεί θα έκαναν την τελική συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού.
Προγραμμάτιζαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, να την τοποθετήσουν λίγες ώρες αργότερα τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Οι Αρχές εξετάζουν ποιοι μπορεί να είναι οι στόχοι, με τα σενάρια να τείνουν προς αστυνομικό στόχο.
Υπενθυμίζεται ότι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρουσιάστηκε αυτοβούλως το βράδυ της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου και στη συνέχεια συνελήφθη ένας 31χρονος του οποίου η παρουσία εντοπίζεται λίγο μετά την έκρηξη κοντά στην πολυκατοικία της οδού Αρκαδίας.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 31χρονου για 4 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα. Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου, ο 31χρονος πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας, όπου του δόθηκε προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση.
in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.10.2025 | 13:22
Κουρέτας: Εμβολιαστικό πρόγραμμα για την ευλογιά προτείνουν και οι Βρυξέλλες- να μη θανατωθούν άλλα ζώα (ΦΩΤΟ+ video) - ΒΟΛΟΣ | 20.10.2025 | 12:30
Αποφασίζουν για κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας – Δεν αποκλείεται η παρουσία τους στις παρελάσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.10.2025 | 12:22
Τακούδης: Ψιχάλες μέχρι Πέμπτη και Σαββατοκύριακο με λιακάδες στη Θεσσαλία-θα έχουμε χειμώνα με χιόνια (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.10.2025 | 12:06
Κ. Τσιάρας με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος: Συντονισμένες δράσεις για τη στήριξη του βαμβακιού - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 20.10.2025 | 11:27
Δημήτρης Παπαστεργίου : Οι ψηφιακές υπηρεσίες που αλλάζουν το ΕΣΥ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.10.2025 | 11:22
Πρωτοψάλτης: Στο τέλος Νοεμβρίου η πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης - ΒΟΛΟΣ | 20.10.2025 | 11:08
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Προς ολοκλήρωση οι εργασίες ασφαλτόστρωσης του δρόμου Πρόπαν (Καλαμάκι) -Λαμπινού - ΛΑΡΙΣΑ | 20.10.2025 | 10:54
Εορταστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα για τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας Άγιο Αρτέμιο (ΦΩΤΟ+video)
- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 19.10.2025 | 00:02
Του επέστρεψε γυαλισμένο το αμάξι με 150.000 κάτω απ’ το χαλί: Η μέρα που ο Βασίλης Παλαιοκώστας άφησε το θύμα του με ανοιχτό - ΛΑΡΙΣΑ | 19.10.2025 | 10:32
Θλίψη για τον θάνατο 44χρονου Λαρισαίου - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.10.2025 | 19:24
Συγκινεί ο παππούς του Τάσου Κουτσόπουλου: κάθε Κυριακή έρχεται από Καρδίτσα στα Τέμπη να ποτίσει τις 57 ελιές (ΦΩΤΟ κ video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.10.2025 | 08:52
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών o Κυριάκος Θεοχαρούλης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.10.2025 | 14:41
Θεσσαλοί αγρότες: Σχέδιο για μπλόκα με τρακτέρ στις εθνικές πριν τις γιορτές - ΕΛΛΑΔΑ | 19.10.2025 | 18:25
Τραγωδία στα Ιωάννινα: 62χρονος πέθανε κατά τη διάρκεια εκδρομής στο Συρράκο - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 19.10.2025 | 16:48
Σαρωτική η Αναγέννηση επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης Β (2-0) - ΕΛΛΑΔΑ | 19.10.2025 | 18:37
Εύβοια: Πέθανε o 21χρονος που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή επί 9 μήνες έπειτα από τροχαίο