ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Ο Ωμέγα εμποδιστής φέρνει κρύο προχωρημένου Νοεμβρίου -Δείτε την πρόγνωση
Για πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ανομβρία και βοριάδες στο Αιγαίο

Για πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ανομβρία και βοριάδες στο Αιγαίο προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Όπως αναφέρει, τις επόμενες ημέρες «θα οδηγηθούμε σε έναν άλλον τύπο καιρού, που συνήθως τον συναντάμε προχωρημένο Νοέμβριο και μετά, όπου γίνεται συνήθως λόγος και για τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά μας».
Μάλιστα, επισημαίνει ότι, όσο οδηγούμαστε προς το Σαββατοκύριακο, το σκηνικό του καιρού υπάρχει πιθανότητα να γίνει βροχερό.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:
Ο «ΩΜΕΓΑ» ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΟΜΒΡΙΑ, ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ
Με το ημερολόγιο πλέον να δείχνει «καθαρά» φθινόπωρο και τον καιρό να μη θέλει για ακόμη μία φορά να εναρμονιστεί με τις εποχές του έτους έτσι τουλάχιστον όπως τις μάθαμε στα πολύ πιο πίσω χρόνια, αναμένεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα στη χώρα μας.
Αιτία γι- αυτή την εξέλιξη ποιος άλλος, ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής, που στην ουσία πρόκειται για ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που εξαπλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου σχηματίζοντας το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου (πρώτος χάρτης) και που στην ουσία κλείνει τον δρόμο στις κακοκαιρίες αναγκάζοντάς τες να ακολουθήσουν άλλη διαδρομή.
Έτσι λοιπόν θα οδηγηθούμε σε έναν άλλον τύπο καιρού που συνήθως τον συναντάμε προχωρημένο Νοέμβριο και μετά, όπου γίνεται συνήθως λόγος και για τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά μας. Με άλλα λόγια, πιο ψυχρός αέρας από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα κατηφορίσει προς τα μέρη μας εξαιτίας και της έντονης διαφοράς πίεσης που θα δημιουργηθεί και που στην ουσία θα ενισχύσει τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο ακόμη και κοντά στα επίπεδα θύελλας (δεύτερος χάρτης). Έτσι λοιπόν θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος ακόμη και πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του τη νύχτα και το πρωί.
ΒΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει από την περιοχή της Ιταλίας να αποδιοργανώσει αυτόν τον αντικυκλώνα και, αφού δώσει πολλά και επικίνδυνα νερά στην περιοχή της Ιταλίας, θα απασχολήσει με αρκετά καλές πιθανότητες τη Δυτική Ελλάδα.
ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
Το σύστημα κακοκαιρίας που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο χρειάζεται αρκετή παρακολούθηση μιας και, αν καταφέρει να «νικήσει» τον αντικυκλώνα που του κλείνει τον δρόμο, θα φτάσει στη χώρα μας με μεγάλη ενέργεια και αρκετά εμπλουτισμένο με υδρατμούς.
Τέτοιες ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες κατά περίπτωση, οδηγούν τα βαρομετρικά χαμηλά ακόμη και στο να λάβουν τροπικά χαρακτηριστικά.
Αυτό γιατί, «παλεύουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους αντικυκλώνες εμποδιστές αλληλεπιδρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ θερμές θάλασσες. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση έτσι. Η εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το αν αυτό το χαμηλό καταφέρει να αποδιοργανώσει τον αντικυκλώνα, ή ο αντικυκλώνας το στείλει προς Αφρική μεριά και διαλυθεί εκεί.
Γι- αυτό και τονίσαμε στον τίτλο της παραγράφου αυτής ότι χρειάζεται παρακολούθηση. Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 01.10.2026 | 14:11
Η χαμένη παραγωγική βάση και η αξία της αυτάρκειας στην εποχή των γεωπολιτικών αναταράξεων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 01.10.2026 | 14:02
Παράθυρο ενίσχυσης για λιπάσματα μέχρι τέλος του χρόνου, με Παρέμβαση 220 εκατ. ευρώ μέσω της ΚΑΠ - ΕΛΛΑΔΑ | 01.10.2026 | 13:57
Κακοκαιρία στην Κρήτη – Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στο Ρέθυμνο - ΛΑΡΙΣΑ | 01.10.2026 | 13:20
Στη Λάρισα το διήμερο βιωματικό εργαστήριο για τη χρήση Τεχνολογίας στη διδασκαλία γλωσσών (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 01.10.2026 | 13:13
Βόλος: Φυλάκιση 2,5 ετών για απάτη 30.000 ευρώ σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου - ΒΟΛΟΣ | 01.10.2026 | 13:09
Σε αποχή οι δικαστικοί υπάλληλοι Βόλου – Ζητούν λύσεις για νέο δικαστικό μέγαρο - ΛΑΡΙΣΑ | 01.10.2026 | 12:55
Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων φύτεψαν «ζωή» στο Πάρκο των Χρωμάτων (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.10.2026 | 12:16
Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του δρόμου Ελασσόνα – Μοναστήρι – διασταύρωση Δρυμού (ΦΩΤΟ)
- ΒΟΛΟΣ | 30.09.2026 | 10:32
Θλίψη στον Βόλο: Νεκρός 52χρονος επιχειρηματίας – Ήταν πατέρας τριών παιδιών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.09.2026 | 10:00
Αγρότες στα όρια: Ζητούν μέτρα τώρα για πετρέλαιο και λιπάσματα απειλούν με μπλόκα πριν τα Χριστούγεννα (video) - ΕΛΛΑΔΑ | 30.09.2026 | 12:40
Στον Όλυμπο την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.09.2026 | 08:36
Σήμερα στο Υπουργικό οι ανακοινώσεις των μέτρων για diesel, βενζίνη -Μήνυμα Μητσοτάκη για τον δύσκολο χειμώνα - ΕΛΛΑΔΑ | 30.09.2026 | 09:46
Καιρός: Έρχεται πολική αέρια μάζα και συνθήκες Νοεμβρίου - Πότε θα «χτυπήσει» την Ελλάδα - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 30.09.2026 | 11:51
Ρυθμίσεις σε 120 δόσεις από 72, «φρένο» στους servicers και επιδότηση στα καύσιμα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 30.09.2026 | 17:21
Χάθηκε το 2026 για το «πριμ άνθρακα» σε βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα και κινόα - ΕΛΛΑΔΑ | 30.09.2026 | 11:58
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες
































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed