ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φάμελλος: Δικαιολογημένη η απόφαση για τον αποκλεισμό Κασσελάκη, δεν πρέπει να αλλάξει
«Το συνέδριο που έχουμε σχεδιάσει είναι για να δούμε το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας»

Στις καταιγιστικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στο «μπλόκο» που αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη ο Σωκράτης Φάμελλος.
«Το συνέδριο που έχουμε σχεδιάσει είναι για να δούμε το πολιτικό σχέδιο της επόμενης μέρας και να καταθέσουν τις προτάσεις τους οι υποψήφιοι», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στα Παραπολιτικά.
Ερωτηθείς αν μπορεί αν είναι υποψήφιος ο κ. Κασσελάκης
«Αυτό είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουν τα όργανα μετά την απόφαση της Κεντρικής επιτροπής αλλά η απόφαση η οποία πάρθηκε το Σάββατο είναι η απάντηση μιας οικογένειας σε ενέργειες οι οποίες ήταν απολύτως αναντίστοιχες με αυτό το οποίο είναι η κοινή μας ταυτότητα».
«Δεν πρέπει να αλλάξει αυτή η απόφαση, θεωρώ δηλαδή ότι είναι μια απόφαση δικαιολογημένη. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τα μέλη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί προσπαθούν να τηρήσουν τους κανόνες, την ταυτότητα και την ύπαρξη αυτού του κόμματος».
Φάμελλος για το εάν είναι αντιδημοκρατικός ο αποκλεισμός Κασσελάκη
Ερωτηθείς αν είναι αντιδημοκρατικό να στερείται το δικαίωμα της υποψηφιότητας σε έναν πρώην εκλεγμένο από τη βάση αρχηγό:
«Δεν είναι αντιδημοκρατικό όταν τηρούνται οι κανόνες αλλά είναι συνταρακτικό δηλαδή είναι κάτι το οποίο δεν είναι συνηθισμένο, δεν είναι κάτι το οποίο ακολουθεί μια αναμενόμενη εξέλιξη γιατί ασχέτως του πως εκλέγεται κάποιος δεν έχει το ανεξέλεγκτο και ανέλεγκτο να εκπέμπει οποιαδήποτε πρόταση σε αντίθεση και με τα συμφέροντα του κόμματος. Φτάσαμε εδώ γιατί οι επιλογές του προηγούμενου προέδρου ήταν σε αντίθεση με τα συμφέροντα και τα εκλογικά, δημοσκοπικά αλλά και τα κοινωνικά πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούνταν από λάθος σε λάθος, σε συρρίκνωση και απαξίωση».
«Φτάσαμε εκεί γιατί οι επιλογές που γινόντουσαν, κατ’ εμέ ασυνεπείς επιλογές δηλαδή δεν ήταν ένα ενιαίο σχέδιο, ήταν ένα πολιτικό εκκρεμές κατέληγε να είναι εις βάρος των συμφερόντων του ΣΥΡΙΖΑ και να είμαστε απαξιωμένοι στην κοινωνία. Δηλαδή να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε στο ΣΥΡΙΖΑ».
«Πρέπει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική και πιστεύω ότι και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της κοινωνίας και χρειαζόμαστε μια μεγάλη προοδευτική απάντηση. Πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα και στον ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε μπροστά».
Ερωτηθείς αν ανησυχεί μια ενδεχόμενη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Από τη δική μου πλευρά θέλω να ζητήσω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα να αποδειχθεί πιο δυνατή και πιο ενιαία από ποτέ, την έχουμε ανάγκη. Δεν εμπιστεύομαι αυτές τις φήμες ή τις διαδόσεις. Πρέπει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποδειχθούν πιο ενιαίοι, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ. Το χρειαζόμαστε».
Πηγή: iefimerida.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.12.2025 | 10:37
Ουρές Λαρισαίων για να παρακολουθήσουν τη δεύτερη λειτουργία των Χριστουγέννων στον Άγιο Νικόλαο (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.12.2025 | 10:25
Τα τσιμεντένια στηθαία για ασφαλή διέλευση διχάζουν τα αγροτικά μπλόκα - ΒΟΛΟΣ | 25.12.2025 | 10:07
Η Περιφέρεια ολοκληρώνει τις πληρωμές της Δράσης ενίσχυσης επιχειρήσεων του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 25.12.2025 | 09:35
Αυθεντικά Χριστούγεννα στη Λίμνη Πλαστήρα. - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 25.12.2025 | 09:29
Τι Κρύβεται Πίσω από τις «Περίεργες» Κλήσεις και τα «Παραπλανητικά» SMS του Εξωτερικού - ΒΟΛΟΣ | 25.12.2025 | 09:23
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ - ΑΛΜΥΡΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 2025 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.12.2025 | 09:19
Το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας γίνεται πραγματικότητα - ΕΛΛΑΔΑ | 25.12.2025 | 09:14
Ακριβαίνουν τα διόδια στις εθνικές οδούς – Δες τι θα πληρώσεις από 1η Ιανουαρίου 2026
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 10:23
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.12.2025 | 14:46
Τακούδης: επικαιροποίηση του καιρού με χιόνια και στα πεδινά της Θεσσαλίας την Κυριακή - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 13:42
Οργή στη σύσκεψη του μπλόκου της Νίκαιας για την τοποθέτηση στηθαίων- νέο μποτιλιάρισμα στην Εθνική (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 08:48
Από την Καραμανλή αντί της παλιάς Βόλου η διέλευση των ταξιδιωτών- άνοιξαν λωρίδα στη Νίκαια οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 12:38
Γερανός τοποθετεί τσιμεντένια στηθαία δίπλα στα τρακτερ στον κόμβο της Νίκαιας για την ασφαλή διέλευση (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 24.12.2025 | 17:55
ΑΑΔΕ: Αγρότες έγραφαν και έσβηναν χωράφια από το E9 -Στον Εισαγγελέα 50 περιπτώσεις, εξετάζονται συνολικά 3.000 - ΛΑΡΙΣΑ | 24.12.2025 | 20:01
Λάρισα: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε 5χρονο - Μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 24.12.2025 | 14:41
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Παράταση θητείας ενός έτους για τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed