ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εγκρίθηκε νέο έργο για αιολικό στην Αργιθέα
Δείτε σε ποιά περιοχή θα γίνει

Προχωρά επένδυση για νέο αιολικό στην Καρδίτσα.
Συγκεκριμένα, έγκριση περιβαλλοντικών όρων έλαβε το έργο για την εγκατάσταση και λειτουργία του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ισχύος 30 MW στη θέση “Σπιτάκι” στις Τ.Κ. Καρυάς, Μεσοβουνίου, Πετροχωρίου & Κουμπουριανών του Δήμου Αργιθέας και στην Τ.Κ. Οξυάς του Δήμου Μουζακίου, στην Π.Ε. Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας».
Φορέας του έργου είναι η εταιρεία A & F ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Ε.Π.Ε.
Περιγραφή του έργου
Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση και λειτουργία του Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) και συνοδών έργων, με ισχύ εγκατάστασης 30 MW και μέγιστη ισχύ παραγωγής 30 MW στη θέση “ΣΠΙΤΑΚΙ” στις Τ.Κ. Καρυάς & Μεσοβουνίου της Δ.Ε. Αργιθέας και στις Τ.Κ. Δροσάτου, Πετροχωρίου & Κουμπουριανών της Δ.Ε. Ανατολικής Αργιθέας του Δήμου Αργιθέας, καθώς και στην Τ.Κ. Οξυάς της Δ.Ε. Μουζακίου του Δήμου Μουζακίου, στην Π.Ε. Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πιο αναλυτικά:
ΑΣΠΗΕ
Ο αιολικός σταθμός θα αποτελείται από δέκα (10) ανεμογεννήτριες (Α/Γ) ισχύος 3 MW έκταση, με διάμετρο πτερωτής 82 m και ύψος πυλώνα 78 m. Στις θέσεις εγκατάστασης των ανεμογεννητριών προβλέπεται η διαμόρφωση πλατειών. Ο ΑΣΠΗΕ θα εγκατασταθεί σε δύο κορυφογραμμές με προσανατολισμό ΒΒΑ-ΝΝΔ όπου το υψόμετρο κυμαίνεται μεταξύ 1541μ και 1842 m.
Πρόκειται για ενιαίο έργο το οποίο αναπτύσσεται σε τρία (3) πολύγωνα συνολικού εμβαδού 1.588.735,1 τ.μ. Η συνολική έκταση επέμβασης και κατάληψης του έργου ανέρχεται σε 177.765,8 m2, συμπεριλαμβανομένης της έκτασης των 4 στρεμμάτων που προβλέπονται για την εγκατάσταση του οικίσκου ελέγχου.
Έργα οδοποιίας
Η πρόσβαση στον ΑΣΠΗΕ θα γίνει μέσω της Επαρχιακής οδού Αργιθέας – Μουζακίου και στη συνέχεια μέσω των κλάδων πρόσβασης που θα διανοιχθούν / βελτιωθούν ως συνοδά έργα του προτεινόμενου ΑΣΠΗΕ.
Το συνολικό προβλεπόμενο οδικό δίκτυο για την πρόσβαση στον ΑΠΗΕ έχει μήκος 13.134,8 m, εκ των οποίων τα 8.496,7 m προβλέπονται ως βελτιώσεις υφιστάμενων χωμάτινων οδών ενώ τα 4.638,1 m αποτελούν νέες διανοίξεις.
Έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης
Η διασύνδεση του αιολικού πάρκου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί με τον υπό κατασκευή σταθμό, ΚΥΤ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ (20/400kV), ο οποίος βρίσκεται στη θέση «Διάσελο – Πρ. Ηλίας» του Δήμου Μουζακίου και συνδέεται με τη γραμμή μεταφοράς (Γ.Μ.) 400kV «ΚΥΤ Αράχθου – ΚΥΤ Τρικάλων». Η παραγόμενη ισχύς κάθε Α/Γ μεταφέρεται στον οικίσκο ελέγχου, εμβαδού 100 m2, περίπου, και από εκεί στον προαναφερόμενο υποσταθμό. Το μήκος του προτεινόμενου υπογείου εσωτερικού δικτύου διασύνδεσης των Α/Γ με τον οικίσκο ελέγχου ανέρχεται περίπου στα 5,38 km και το μήκος της προτεινόμενης υπόγειας Διασυνδετικής Γραμμής Μ.Τ. από τον οικίσκο ελέγχου του Α/Π στο ΚΥΤ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ (20/400kV) είναι περίπου 7,15 km.
Για την όδευση του συνόλου των καλωδίων (εσωτερικών και εξωτερικών) θα κατασκευαστούν τάφροι καλωδίων μήκους περίπου 12,53 km (7,15 km εξωτερικό και 5,38 km εσωτερικό δίκτυο διασύνδεσης).
ypodomes.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 18:08
Έφυγε ξαφνικά απο τη ζωή ο 43χρονος Λαρισαίος πολιτικός μηχανικός Χρήστος Δούνας - ΒΟΛΟΣ | 25.04.2026 | 17:10
«Ασπρόμαυρη» η παραλία του Βόλου: Συνθήματα και πυρσοί από φίλους του ΠΑΟΚ και του ΟΦΗ (videos) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 25.04.2026 | 16:38
Κίνδυνος αποκλεισμού από ενισχύσεις για παραγωγούς λόγω εκκρεμοτήτων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.04.2026 | 15:32
Μητσοτάκης: «Μπετόν αρμέ» η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής – Μακρόν: Η συμμαχία μας ενισχύει την Ευρώπη - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 25.04.2026 | 12:26
Στο Μαξίμου Μητσοτάκης – Μακρόν, ανανεώνουν την αμυντική συνεργασία – Όσα έγιναν κατά την επιθεώρηση στη φρεγάτα «Κίμων» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 25.04.2026 | 12:20
Πόσο εκτεθειμένοι είμαστε 40 χρόνια μετά από τις επιπτώσεις του Τσέρνομπιλ στη Θεσσαλία
- ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 12:02
Σοκ στη Λάρισα: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές μέσα στο διαμέρισμά τους (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:27
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 14:22
Λάρισα: Οι «ήρωες των 5 λεπτών» του ΕΚΑΒ σώζουν ζωές καθημερινά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 25.04.2026 | 15:22
Πανικός στη Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει και κάηκε ολοσχερώς - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 18:10
Τέμπη: Φωτογραφία-ντοκουμέντο δείχνει «μεταβολή της κατάστασης των πειστηρίων» - ΛΑΡΙΣΑ | 24.04.2026 | 08:43
Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε χθες το απόγευμα χωριό της Ελασσόνας - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 24.04.2026 | 11:09
Τσερνόμπιλ, 40 χρόνια μετά: H Καρδίτσα, η Νάουσα και η Αθήνα στις περιοχές που επηρεάστηκαν από το ραδιενεργό νέφος - ΤΡΙΚΑΛΑ | 24.04.2026 | 09:00
«Βιολάντα»: «Μπλόκο» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο αίτημα επαναλειτουργίας του δεύτερου εργοστασίου









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed