ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Οικογένεια Μπάλντοκ: Σεβαστείτε το πένθος και το δικαίωμά μας στην ιδιωτικότητα
Τα μέλη της οικογένειας του πρόωρα χαμένου ποδοσφαιριστή τονίζουν ότι δεν επιθυμούν να προβούν σε άλλες δηλώσεις

Τα μέλη της οικογένειας του πρόωρα χαμένου ποδοσφαιριστή τονίζουν ότι δεν επιθυμούν να προβούν σε άλλες δηλώσεις και καλούν τα μέσα ενημέρωσης να περιορίζονται μόνο σε δημόσια έγγραφα
Έκκληση προς τον Τύπο να σεβαστεί το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας απηύθυνε η οικογένεια του ποδοσφαιριστή Τζορτζ Μπάλντοκ που βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη στην οικία του στη Γλυφάδα.
Σε ανακοίνωση από την πληρεξούσιο δικηγόρο Χριστιάννα Ν. Ποτηριάδου, η οικογένεια τονίζει ότι «αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου προσώπου».
Επισημαίνει, ακόμη, ότι «παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή να γίνει σεβαστό το πένθος που βιώνει, δεδομένης και της ύπαρξης ενός παιδιού» η επιθυμία της αυτή δεν έχει βρει ανταπόκριση στην Ελλάδα.
Τέλος, η οικογένεια δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να προβεί «σε καμία άλλη δήλωση προς οιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και παρακαλεί όπως οι οιεσδήποτες δημοσιεύσεις του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων περιοριστούν μόνο σε δημόσια έγγραφα, τα οποία δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και των οικείων του».
Η ανακοίνωση της οικογένειας:
«Όπως είναι γνωστό, εδώ και δύο ημέρες έλαβε χώρα μια τραγική απώλεια στο χώρο του αθλητισμού.
» Ο αιφνίδιος θάνατος του George Baldock έχει προκαλέσει τεράστια θλίψη τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γενέτειρα του, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
» Όπως είναι αντιληπτό, αυτές οι στιγμές είναι ιδιαίτερα δύσκολες για το στενό οικογενειακό περιβάλλον του αδικοχαμένου προσώπου.
» Παρά το γεγονός ότι η οικογένεια του George Baldock, έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή, να γίνει σεβαστό το πένθος που βιώνει, δεδομένης και της ύπαρξης ενός παιδιού, με σχετική ενημέρωση του τύπου στο Ηνωμένο Βασίλειο διά των πληρεξουσίων δικηγόρων της, η επιθυμία της αυτή δεν έχει βρει ανταπόκριση στη χώρα μας.
» Η διαρροή ανακριβών ειδήσεων που αφορούν τα αίτια θανάτου τη στιγμή που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες αρχές, η λήψη (χωρίς τη συναίνεση) φωτογραφιών από την οικία του εκλιπόντος, η κάθε είδους παραφιλολογία που παρουσιάζεται σε καθημερινή βάση από τον έγγραφο τύπο και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σε σχέση με τον εκλιπόντα, προκαλούν μεγαλύτερη ένταση στην ήδη βεβαρυμένη συναισθηματική κατάσταση των οικείων του.
» Η οικογένεια παρακαλεί για άλλη μία φορά, τους δημοσιογράφους να σεβαστούν το νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιωτικότητας τόσο του εκλιπόντος όσο και της οικογένειάς του, και να τηρήσουν την βασική αρχή του Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, δηλ. αυτή της αντιμετώπισης των ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους και ψυχικής οδύνης με διακριτικότητα και ευαισθησία (άρθρο 2 παρ. ε Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας).
» Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένεια επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία άλλη δήλωση προς οιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και παρακαλεί όπως οι οιεσδήποτες δημοσιεύσεις του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων περιοριστούν μόνο σε δημόσια έγγραφα, τα οποία δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα του εκλιπόντος και των οικείων του».
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 01:11
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο-στη Θεσσαλία θα βρέχει για σχεδόν 24 ώρες - ΒΟΛΟΣ | 31.01.2026 | 01:02
Ισχυρό μήνυμα για ανάπτυξη, ασφάλεια ανθεκτικότητα από την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στην κοπή της πίτας (ΦΩΤΟ) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 30.01.2026 | 20:58
Κρίσιμη Θεσσαλική κόντρα του Βόλου με την ΑΕΛ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 20:18
Το Θέατρο ΟΥΗΛ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του-αυτοψία Κουρέτα, Μαμάκου (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 20:09
Σοφία Ζαχαράκη από τον Βόλο: Το 2026 θα είναι ένα πολύ θετικό και αισιόδοξο έτος για τα ελληνικά Πανεπιστήμια - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 20:06
Απάτη στον Πλάτανο Αλμυρού με λεία χρυσαφικά: Κρατούσαν απασχολημένη 80χρονη, λέγοντας ότι την παρακολουθούν με drone - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 20:00
Τρία χρόνια μετά το Daniel ελάχιστα έχουν γίνει για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Λάρισας (ΦΩΤΟ)
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:46
Θλίψη στα Τρίκαλα: Κηδεύεται σήμερα ο Λεωνίδας Λόϊος-Μπούρης – «Έφυγε» σε ηλικία 36 ετών - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 11:21
Τακούδης: Προσοχή για ενδεχόμενο πλημμυρών σε Πήλιο, Βόλο την Κυριακή - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:50
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τη «Βιολάντα»: «Χρωστάμε σε αυτές τις γυναίκες να δούμε τι πήγε λάθος» - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 14:15
Επεισόδια με κρότου -λάμψης κατά φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο στη Σύνοδο των Πρυτανεων στην Αγριά (ΦΩΤΟ+video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.01.2026 | 10:00
Ευεργετικές βροχές και χιόνια: 2 μέτρα «ψήλωσε» η λίμνη Πλαστήρα μέσα στον Ιανουάριο! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 12:40
Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για την κακοκαιρία του ΣΚ: Πιθανοί κεραυνοί, ανεμοστρόβιλοι, υδροστρόβιλοι -Τι βλέπει



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed