ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ
Κυκλώνας Milton: Καραβάνια ανθρώπων εγκαταλείπουν τη Φλόριντα- «Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε», προειδοποιούν οι Αρχές
Το αδιαχώρητο στους αυτοκινητοδρόμους- Το φαινόμενο αναμένεται να χτυπήσει τα νότια της Πολιτείας νωρίς το πρωί Τετάρτης

Σε μαζικές εκκενώσεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές στη Φλόριντα, καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για την άφιξη του κυκλώνα Milton, που αναμένεται να χτυπήσει με μεγάλη σφοδρότητα την περιοχή σε λίγες ώρες.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν την περιοχή, με τους αυτοκινητόδρομους στην Τάμπα να έχουν πλημμυρίσει από αυτοκίνητα, τα οποία σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων. Οι αξιωματούχοι της Πολιτείας λένε ότι πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη εκκένωση από το 2017, όταν και είχε «χτυπήσει» ο τυφώνας Ίρμα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, ο κυκλώνας έχει εξασθενήσει αυτή τη στιγμή και έχει γίνει τυφώνας κατηγορίας 4, κινούμενος με ταχύτητα 145 μιλίων/ώρα. Αυτό διότι ο Milton έχασε λίγη ισχύ κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αναμένεται να την ανακτήσει το πρωί της Τετάρτης και να τη διατηρήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δείτε βίντεο:
«Αν δεν φύγετε, θα πεθάνετε»
Οι εκκλήσεις των Αρχών της Φλόριντα είναι δραματικές. Καθώς ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει την ακτή τη νύχτα της Τετάρτης (9/10) μέχρι και την Πέμπτη, οι κάτοικοι πολλών περιοχών καλούνται να απομακρυνθούν.
Μιλώντας στο CNN, η δήμαρχος του Τάμπα, Τζέιν Κάστορ, ρωτήθηκε τι μήνυμα στέλνει στους κατοίκους της πόλης. «Αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις ζώνες εκκένωσης, θα πεθάνετε», ανταποκρίθηκε.
Απευθυνόμενη στους απρόθυμους να εκκενώσουν τις εστίες τους, σημείωσε ότι «μπορεί να τα καταφέρατε σε άλλες καταιγίδες, αλλά δεν έχει υπάρξει άλλη σαν και αυτή. Είναι κάτι που δεν έχω ξαναδεί σε ολόκληρη τη ζωή μου, ούτε οποιοσδήποτε άλλος γεννήθηκε ή μεγάλωσε στην περιοχή του Τάμπα Μπέι».
Στον παρακάτω χάρτη απεικονίζεται ο Milton την ώρα που περνάει από τον κόλπο Τάμπα, την Πέμπτη το πρωί:
Με τα έως τώρα δεδομένα, οι ριπές του ανέμου υπολογίζονται πως θα αγγίξουν τα 12 Μποφόρ, την ίδια μέρα:
Ο κυκλώνας Milton πάνω από τον κόλπο του Μεξικού:
Τελειώνουν τα καύσιμα
Την ίδια ώρα, η πολιτεία της Φλόριντα προσπαθεί να κρατήσει εφοδιασμένα τα πρατήρια καυσίμων, λόγω της αυξημένης ζήτησης από τις εκκενώσεις. Οι ουρές στα βενζινάδικα είναι τεράστιες, με τα αποθέματα να εξαντλούνται πολύ γρήγορα.
Σύμφωνα με τον Ρον Ντε Σάντις, κυβερνήτη της Φλόριντα, η Πολιτεία στέλνει καύσιμα από τα δικά της αποθέματα προκειμένου να μην ξεμείνουν τα βενζινάδικα και να μπορέσει ο κόσμος να απομακρυνθεί.
Πόσο επικίνδυνος είναι ένας τέτοιος κυκλώνας;
Προκειμένου να κατανοήσει ο κόσμος το μέγεθος της ενδεχόμενης επερχόμενης καταστροφής, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ανέβει βίντεο που δείχνουν τι μπορεί να συμβεί από μία κακοκαιρία τέτοιου μεγέθους.
Ο Μπάιντεν ακυρώνει το ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των κυκλώνων
Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέβαλε το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα για να επιβλέψει τη διαχείριση των προετοιμασιών για τον κυκλώνα Milton και τις προσπάθειες ανακούφισης μετά τον κυκλώνα Ελίν, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Δεδομένης της προβλεπόμενης πορείας και ισχύος του κυκλώνα Milton, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναβάλλει το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία και την Αγκόλα προκειμένου να επιβλέψει τις προετοιμασίες και την απάντηση των Αρχών, επιπλέον της συνεχιζόμενης απάντησης στις επιπτώσεις του κυκλώνα Ελίν στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ», ανακοίνωσε η αμερικανική προεδρία.
zougla.gr
- ΔΙΕΘΝΗ | 27.01.2026 | 16:13
Σοκαριστικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Επτά οι νεκροί μετά τη σύγκρουση βαν με φορτηγό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 14:21
Συγκλονίζουν οι ιστορίες της Αγάπης, της Έλενας, της Βάσως, της Βούλας, της Αναστασίας που χάθηκαν στη Βιολάντα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 13:55
Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:29
Βιολάντα: Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων για το δυστύχημα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:22
Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 13:16
Στον Δήμαρχο Φαρσάλων ομάδα επιστημόνων του Υπουργείου Υποδομών για το Φράγμα της Σκοπιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.01.2026 | 12:04
Tριήμερο πένθος για τα θύματα της Βιολάντα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 11:00
Βιολάντα: Δύο από τις νεκρές βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια του εργοστασίου
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα, θρήνος για την Βασιλική, την Έλενα, τη Σταυρούλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:24
Η τελευταία φωτό των γυναικών που χάθηκαν στη Βιολάντα -Λίγες ώρες πριν, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, σοκάρει η τραγωδία - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
