ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 31χρονος που κατηγορείται για μαζική θανάτωση αδέσποτων ζώων
Απορρίφθηκε αίτημα της υπεράσπισής του για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και εγκλεισμό του σε ψυχιατρική δομή

Προσωρινά κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα θα παραμείνει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, ο 31χρονος κατηγορούμενος για θανάτωση κατ’ εξακολούθηση έξι αδέσποτων ζώων (πέντε γάτες και ένα σκυλί) και τον τραυματισμό άλλων τριών, στον Βόλο.
Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, κ. Νίκου Μόσχου, να προηγηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και να διενεργηθούν ειδικά ψυχομετρικά τεστ, ώστε να αποδειχθεί η ψυχιατρική κατάσταση του 31χρονου και να γίνει εγκλεισμός του σε ψυχιατρικό ίδρυμα και όχι σε σωφρονιστικό κατάστημα.
Στο αίτημα αυτό, ανακριτής και εισαγγελέας απάντησαν ότι η πλευρά του κατηγορουμένου μπορεί να καταθέσει σχετικό αίτημα στην διεύθυνση των φυλακών που θα κρατηθεί ο 31χρονος, ώστε, αν κριθεί σκόπιμο, να μεταχθεί στο ψυχιατρικό κατάστημα του Κορυδαλλού.
Υποστήριξε ότι, λόγω της βεβαρυμένης ψυχιατρικής κατάστασής του, δεν είναι εύκολο να επικοινωνήσει κανείς μαζί του, ενώ επισήμανε ότι ο εγκλεισμός ενός τέτοιου ατόμου σε φυλακή, δεν θα του κάνει καλό.

Στον ανακριτή κατέθεσαν και οι γονείς του 31χρονου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αρχικά, την περίεργη συμπεριφορά που έδειχνε ο γιος τους, την απέδιδαν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τα ψυχιατρικής φύσης σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Η σοβαρότητα της κατάστασης άρχισε να γίνεται πιο αντιληπτή, όταν το 2021 ο 31χρονος συνελήφθη και καταδικάστηκε ως επιδειξίας. Από τότε, λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή μπορούσε να είναι λειτουργικός και να ζει μια φυσιολογική ζωή, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, κατά το οποίο τελέστηκαν και οι αξιόποινες πράξεις θανάτωσης και τραυματισμού αδέσποτων ζώων, δεν λάμβανε την αγωγή του.
Να σημειωθεί, ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο του Βόλου είχαν συγκεντρωθεί φιλόζωοι, που σε δηλώσεις του, ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 31χρονου, στον οποίο, πέραν της ποινικής διάστασης της υπόθεσης, έχει επιβληθεί και διοικητικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.
Λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή ο 31χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε γατάκια και άλλα αδέσποτα ζώα στον Βόλο.
Έξω από τα δικαστήρια τον περίμεναν για διαμαρτυρία φιλοζωϊκές οργανώσεις και φιλόζωοι.
«Εμείς δίνουμε τη ζωή μας για τα ζωντανά, πώς μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι ένας ανθρωπος;», αναφέρει μία γυναίκα
«Μονόδρομος να πάει φυλακή ή καλύτερα να πάει σε μία ψυχιατρική δομή», ανέφερε μία άλλη γυναίκα.
«Δούλευε στην εστίαση, δεν το περίμενα, ελπίζω να πάει ισόβια», λέει μία τρίτη.
Η σύλληψη
Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη (2/10) με την κατηγορία ότι είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των αδέσποτων ζώων στο Βόλο.
Η σύλληψη του δράστη διαδραματίστηκε απογευματινές ώρες, ενώ προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό του, αφού οι αρχές είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία που τους βοήθησαν να τον ταυτοποιήσουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι γνωστός στις αρχές, καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για χρήση ουσιών και κλοπές. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε πάνω του μικροποσότητα κάνναβης και ένα μαχαίρι.
Η δράση του serial killer των αδέσποτων
Ο δράστης είχε επιτεθεί με αιχμηρό αντικείμενο σε έναν σκύλο στη συμβολή των οδών Σπυρίδη και Καραολή, προκαλώντας το θάνατό του, ενώ τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σε σχετικά πολυσύχναστη περιοχή, βρέθηκε μαχαιρωμένη μια γάτα.
Για το φόνο του γατιού υπάρχουν καταγεγραμμένες οι κινήσεις του δράστη σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας, το οποίο κατέχει η αστυνομία.
Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να φορά κουκούλα και να στήνει ενέδρα στο γατάκι στην οδό Αγίου Νικολάου. Το πλησιάζει, το ταΐζει για να το ηρεμήσει και έπειτα με αιχμηρό αντικείμενο το τραυματίζει θανάσιμα. Εκείνο τρέχει σοκαρισμένο για να σωθεί, όμως τελικά κατέληξε.

«Ηταν η μασκότ της γειτονιάς μας. Το ταΐζαμε, το φροντίζαμε. Αυτό μας διάλεξε και ποτέ δεν προκάλεσε κάποιο πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στον ιστότοπο taxydromos.gr, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, έξω από το οποίο βρέθηκε μαχαιρωμένο το γατί.
Καταγγελίες που έφτασαν στο ίδιο ειδησεογραφικό μέσο, μιλούν για τουλάχιστον 10 περιστατικά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, που αφορούν σε τρία σκυλιά και επτά γάτες.

- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 27.12.2025 | 22:44
Ο διαβόητος λήσταρχος Γιαγκούλας που έγινε φόβος και τρόμος του Ολύμπου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 22:34
Διάσπαση αγροτών: «Παράθυρο» διαλόγου με την κυβέρνηση από 18 μπλόκα -Αντιδρά η Νίκαια - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 22:10
Επιστροφή εκδρομέων: Ταλαιπωρία στην εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών -Σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων, δείτε βίντεο - ΕΛΛΑΔΑ | 27.12.2025 | 20:21
Καλλιθέα: Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά στο διαμέρισμα με τους δύο νεκρούς – Ακούστηκε έκρηξη και ξέσπασαν φλόγες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 20:13
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί ενός ακόμη αγροτοσυνδικαλιστή - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 18:35
Θερμή ανταπόκριση στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Φαρσάλων «Τα αστέρια των Χριστουγέννων» - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:31
Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου - ΒΟΛΟΣ | 27.12.2025 | 18:24
Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου: 8 με 9 μποφόρ αύριο Κυριακή στις Β. Σποράδες
- ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:03
Τραγωδία στη Λάρισα: 53χρονος βρέθηκε νεκρός στην πυλωτή πολυκατοικίας νωρίς το πρωί - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.12.2025 | 12:31
Τραγωδία στα Βαρδούσια: Τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα, βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι- θρήνος στα Τρίκαλα για τη Θ. Καπλάνη - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.12.2025 | 16:44
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου εξισωτική αποζημίωση στα 216 εκατ. ευρώ, ανά 15νθήμερο πίστωση για διορθώσεις monitoring - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 13:20
Τραυματίστηκε κοπέλα από καραμπόλα 4 οχημάτων στην παλιά Βόλου στο ύψος της Χάλκης - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 14:46
Μπλόκο Νίκαιας: έκλεισαν την αερογέφυρα, αύριο στα διόδια Μακρυχωρίου, παραμονή πρωτοχρονιάς στη Λάρισα με τρακτερ (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:12
Λάρισα: Τραυμάτισε δύο άτομα με μαχαίρι και γροθιές και είχε κοκαΐνη στα… απόκρυφα! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 27.12.2025 | 18:19
Φάνης Τακούδης: Hλιοφάνεια μέχρι τέλος του χρόνου στη Θεσσαλία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.12.2025 | 12:21
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed