ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Μ. Χαρακόπουλος: Οι φωτογραφίες της πλημμύρας ως τεκμήρια αλλά και αφορμή περισυλλογής
ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΓΙΑ DANIEL:

«Οι πλημμύρες που σημειώθηκαν πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλία αποτέλεσαν μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να το λησμονήσουμε, όχι μόνον για λόγους ιστορικούς, αλλά κυρίως για να εξάγουμε τα κατάλληλα διδάγματα ώστε να μην ξανασυμβεί.
Ως εκ τούτου, θεωρώ εξαιρετική αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία, με την οποία το φωτογραφικό υλικό ως τεκμήριο μαρτυρίας φωτίζει πλευρές της καταστροφής, αλλά και το μεγαλείο της ανθρώπινης αλληλεγγύης όπως καταγράφηκε από τους φωτορεπόρτερ. Ίσως θα άξιζε να γίνει το επόμενο διάστημα μια αντίστοιχη Έκθεση με φωτογράφηση των σημείων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της καταστροφής και όσων έγιναν έναν χρόνο μετά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την ξενάγησή του από τον φωτορεπόρτερ κ. Γιώργο Κυδωνά στην Έκθεση Φωτογραφίας των Λαρισαίων φωτορεπόρτερ με θέμ

α το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.
Μεταξύ της λειψυδρίας και των πλημμυρών
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του αφού συνεχάρη τους οργανωτές της έκθεσης σημείωσε ότι «ένα χρόνο μετά έγιναν οπωσδήποτε πολλά για να κλείσουν οι μεγάλες πληγές που άνοιξαν οι πλημμύρες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινήθηκε γρήγορα και ενίσχυσε τους πληγέντες ιδιώτες και επιχειρηματίες. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ακόμη υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, οι οποίες πρέπει να επιλυθούν. Όπως επισήμανα και στην πρόσφατη σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαιτείται διαρκής εγρήγορση για την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών εμποδίων και καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων για να διορθωθούν λάθη ή παραλείψεις του προηγούμενου διαστήματος.

Το μείζον, βεβαίως, είναι, η δοκιμασία αυτή να γίνει αφορμή περισυλλογής, να δούμε πώς η νέα πραγματικότητα που προέκυψε από τον Daniel θα μας οδηγήσει σε μια διαφορετική διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία, ώστε η περιοχή να μην παραμένει έρμαιο στο εκκρεμές της φύσης που κινείται μεταξύ της λειψυδρίας και των πλημμυρών».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε διατυπώνοντας την ευχή «οι φωτογραφίες αυτές να αποτελέσουν τη βάση ενός λευκώματος μνήμης που θα μας υπενθυμίζει τον διαρκή κίνδυνο της κλιματικής κρίσης και το χρέος μας ως πολιτεία αλλά και ως ενεργοί πολίτες στην αντιμετώπισή της»

- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:51
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ενόψει αντιπυρικής περιόδου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 23:50
Αγοραστός: Επικοινωνιακή υπεξαίρεση έργων - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 23:47
Tέμπη: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του πραγματογνώμονα Δημήτρη Καρώνη - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 23:44
Στο Νοσοκομείο Βόλου 17χρονος μοτοποδηλάτης μετά από «μετωπική» με αυτοκίνητο - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 23:36
Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έφυγε από τη ζωή 4-5 φορές κατά τη διάρκεια του χειρουργείου» – Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 22:29
Στο Νοσοκομείο ένα άτομο από τη φωτιά στο Νεοχώρι Πηλίου– Κάηκαν 10 στρέμματα δάσους - ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 18:25
Φωτιά σε δάσος στο Νεοχώρι Πηλίου – Συναγερμός στην Πυροσβεστική - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 16:28
Ένα δισ. ευρώ η ζημιά στο Δημόσιο από το κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δεσμεύτηκαν ξενοδοχείο, βίλες αλλά και τάνκερ
- ΒΟΛΟΣ | 20.04.2026 | 11:40
«Εφυγε» από τη ζωή η 45χρονη που ζούσε σε σκηνή στον Αναυρο χωρίς νερό και φαγητό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.04.2026 | 12:18
Τακούδης: Βροχές Τετάρτη και Πέμπτη στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας- βουτιά 10 βαθμούς ο υδράργυρος (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 13:36
Aσκηση της Πυροσβεστικής σε γνωστό ξενοδοχείο της Λάρισας (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 20.04.2026 | 11:51
Μεγασεισμός 7,5 Ρίχτερ έπληξε την Ιαπωνία – Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:09
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 14:30
Εκταφές σορών στα Τέμπη: Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Παύλος Ασλανίδης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.04.2026 | 10:59
Συγκρούστηκαν ΙΧ με πατίνι στη Λάρισα- τραυματίστηκε ο οδηγός του δίκυκλου - ΕΛΛΑΔΑ | 20.04.2026 | 10:35
Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Kλειστό λιμάνι, μπλόκα, άδεια ράφια στα super market και ο ιός να ταξιδεύει σε όλο το νησί









































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed