ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Όχι» λέει το υπουργείο Οικονομικών στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο
Πηγές του υπουργείο Οικονομικών μιλούν στον OT για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Πηγές του υπουργείο Οικονομικών μιλούν στον OT για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο που ζητάει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Κατηγορηματικά αρνητικό είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης απέναντι στο αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για επαναφορά του 13ου και 140υ μισθού στο Δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ. Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες συνομίλησε ο ΟΤ λένε χαρακτηριστικά ότι κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.
Πάντως, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία ζητά την επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος καλοκαιρινής άδειας, που καταργήθηκαν με μνημονιακό νόμο, έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα και η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.
Η Ένωση έχει στείλει επιστολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας με την οποία θέτει επίσημα το ζήτημα της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. ενώ ήδη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Οικονομικών για το εν λόγω ζήτημα.
Η επιστολή
Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:
«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θέτει πλέον επίσημα ζήτημα επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Το αίτημα υποβλήθηκε σήμερα εγγράφως στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιπροέδρου της Ένωσης, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, με τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού για το ζήτημα αυτό.
Η Ένωση θεωρεί ότι ο δικαιολογητικός λόγος της κατάργησης των επιδομάτων εορτών και αδείας πρέπει να θεωρηθεί ότι έχει εκλείψει μετά την είσοδο της χώρας στη λεγόμενη “μεταμνημονιακή εποχή”.
Ο θεσμός των δώρων, που εξακολουθεί να ισχύει στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να παραμείνει ζωντανός και στον δημόσιο.
Αντικατοπτρίζει υπερεκατονταετείς αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων που δόθηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες.
Το αίτημά μας είναι δίκαιο και απαιτείται μια ευρύτερη κοινωνική στήριξή του.
Η Ένωση ζήτησε εκ νέου συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό».
πηγή: ot.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:33
Θ. Μαμάκος για απώλεια Αθ. Τζιαφάλια: «Συνέδεσε το όνομά του όσο λίγοι με την ιστορική ταυτότητα της πόλης μας» - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:29
Δέκα Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.01.2026 | 13:19
Σκέψεις για καθοδο των τρακτέρ στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα-σύσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.01.2026 | 13:04
Αγρότες: Ανοιχτά τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη -Την Κυριακή η πανελλαδική σύσκεψη - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 12:54
Κλειστή η ΕΟ στο Κάστρο Βοιωτίας στο ρεύμα προς Αθήνα [εικόνες] - ΔΙΕΘΝΗ | 02.01.2026 | 12:48
15χρονη Ελληνίδα αγνοείται μετά την τραγωδία στο κλαμπ στο Κραν Μοντανά - ΕΛΛΑΔΑ | 02.01.2026 | 11:24
Νεκρός ένας 23χρονος από το τροχαίο στο Μαρκόπουλο, ένας σοβαρά τραυματίας στο Ίλιον - ΒΟΛΟΣ | 02.01.2026 | 11:20
«Έβρεξε» πρόστιμα σε καταστήματα στον Βόλο- «Καμπάνα» 6000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 09:31 | video
Ρεβεγιόν στους δρόμους για τους αγρότες: Στο μπλόκο της Νίκαιας έστησαν σούβλες με ζεστό κρασί και ζωντανή μουσική (ΦΩTO) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 09:58
Δεκάδες περιστατικά μεθης νεαρών αντιμετώπισε τη νύχτα της πρωτοχρονιάς το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 01:18
Λαμπερή υποδοχή για το 2026 από τον Δήμο Λαρισαίων με πυροτεχνηματα και συναυλία του Δώρου Δημοσθένους (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 10:11
Αυτός είναι ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:34
Οι αστυνομικοί της Λάρισας τήρησαν για ακόμη μια χρονιά το έθιμο-έκοψαν την πίτα σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed