ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μάγδα Φύσσα: «Μακάρι να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα το μαχαίρι»
Συγκλόνισε η Μάγδα Φύσσα για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του γιου της, Παύλου

Συγκλόνισε η Μάγδα Φύσσα για τα 11 χρόνια από τη δολοφονία του γιου της, Παύλου, από τους φασίστες της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Η μητέρα που έχει δώσει και δίνει μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα, ανέβηκε στη σκηνή της μεγάλης συναυλίας στα Λιπάσματα το βράδυ της Τρίτης (17/9) και μίλησε για τον γιο της.
«Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα εγώ το μαχαίρι αλλά δεν ήμουν Παύλο μου, κι οπότε τώρα είμαι εδώ υποχρεωμένη… Υποχρέωση απέναντι σε εσένα, σε αυτό το πλάσμα που ήσουν», είπε μεταξύ άλλων.
Η ομιλία της Μάγδας Φύσσα
«Τι να σου πρωτοπώ… Πώς αντέχουμε; Μεγάλος ο πόνος; Δε είχα άλλη επιλογή Παύλο. Δεν ήθελα άλλη επιλογή. Δεν ήθελα να κλειστώ στο σπίτι. Δεν θέλαμε να γίνει αυτό, γιατί, μόνο έτσι, με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να καταλάβουν τι ακριβώς έκαναν εκείνο το βράδυ, που σε μαχαιρώσανε.
Μακάρι να μπορούσα να ήμουν εγώ εκεί και να έτρωγα εγώ το μαχαίρι αλλά δεν ήμουν Παύλο μου, κι οπότε τώρα είμαι εδώ υποχρεωμένη… Υποχρέωση απέναντι σε εσένα, σε αυτό το πλάσμα που ήσουν.
Έντεκα χρόνια, να αποδείξουμε ότι ήσουν ένας σπουδαίος άνθρωπος και άξιζε να ζήσεις. Αλλά δεν σε αφήσαμε. Κοιτά γύρω σου να δεις τι γίνεται. Πόσος κόσμος σε γιορτάζει σήμερα. Πολύς κόσμος. Και πάντα. Και κάθε χρόνο.
Αυτό που με πονάει περισσότερο από όλα είναι αυτό, ότι ήταν ο τελευταίος καφές που ήπιαμε, εκείνη την ρημάδα μέρα… Πού να το ξέρω όμως; Δεν το ήξερα… Και τόσα που δεν είπαμε, που δεν προλάβαμε γιατί δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους ότι έφυγες εκείνο το απόγευμα και ότι δεν θα σε ξαναδούμε και δεν θα ξανάακουσουμε τη φωνή σου.
Σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά που ήρθες στη ζωή μου, που εγώ ήμουν η μάνα σου. Και εύχομαι να έχουμε καλή αντάμωση. Εύχομαι να χαίρεσαι από εκεί, γιατί όλοι είναι εδώ: Τα αδέλφια σου, οι ανιψιές σου που μεγαλώσανε, το Παυλί σου, η Χριστίνα σου, όλοι είναι εδώ. Ο κόσμος είναι εδώ Παύλο, για εσένα.
Δεν θέλαμε να κάνουμε μνημόσυνο, ποτέ δεν θέλαμε. Θέλαμε να σε γιορτάζουμε, πάντα θα σε γιορτάζουμε. Και όσο πάει και πληθαίνει ο κόσμος που σε αγαπάει. Και εγώ τους ευχαριστώ πολύ που σε αγαπάνε. Τους ευχαριστώ, γιατί το αξίζεις. Και ευχαριστώ όλους όσους έρχονται με μεγάλη αγάπη, οι καλλιτέχνες και προσφέρουν αυτό που προσφέρουν για σένανε, για εμάς όλους.
Καλή αντάμωση παιδί μου, καλή αντάμωση».
Πηγή: ethnos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 12:21
Γιορτή της μινιατούρας στη Λάρισα στο Μύλο του Παππά (ΦΩΤΟ) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.01.2026 | 12:17
Ζήσης Αργυρόπουλος: Η Χημεία που δεν μαθαίνουμε... - ΛΑΡΙΣΑ | 31.01.2026 | 12:07
Τακούδης: Κίνδυνος από καταιγίδες και έντονους ανέμους ξημερώματα Κυριακής στα παράλια της Λάρισας (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 11:43
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Red code για 7 περιοχές, ανάμεσά τους η Θεσσαλία - Ισχυρές βροχές και δυνατοί άνεμοι - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 11:37
Βιολάντα: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα λάθη που οδήγησαν στην φονική έκρηξη -Ο ρόλος του υπόγειου χώρου - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 31.01.2026 | 11:28
Η Ελλάδα, η Mercosur το δίλλημμα ΗΠΑ ή Ευρώπη και...η γεωργία στο περιθώριο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 10:38
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη - ΤΡΙΚΑΛΑ | 31.01.2026 | 10:32
Βιολάντα: Όσα γνωρίζουμε για τις παραλείψεις - Η άδεια που δόθηκε με προθεσμία και τα κενά ασφαλείας
- ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 11:21
Τακούδης: Προσοχή για ενδεχόμενο πλημμυρών σε Πήλιο, Βόλο την Κυριακή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:46
Θλίψη στα Τρίκαλα: Κηδεύεται σήμερα ο Λεωνίδας Λόϊος-Μπούρης – «Έφυγε» σε ηλικία 36 ετών - ΛΑΡΙΣΑ | 30.01.2026 | 09:43
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 30.01.2026 | 09:50
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η συγκινητική ανάρτηση για τη «Βιολάντα»: «Χρωστάμε σε αυτές τις γυναίκες να δούμε τι πήγε λάθος» - ΒΟΛΟΣ | 30.01.2026 | 14:15
Επεισόδια με κρότου -λάμψης κατά φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο στη Σύνοδο των Πρυτανεων στην Αγριά (ΦΩΤΟ+video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 30.01.2026 | 20:25
Έρχονται επικίνδυνες ισχυρές καταιγίδες στη Θεσσαλία - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 30.01.2026 | 10:00
Ευεργετικές βροχές και χιόνια: 2 μέτρα «ψήλωσε» η λίμνη Πλαστήρα μέσα στον Ιανουάριο! - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.01.2026 | 01:11
Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο-στη Θεσσαλία θα βρέχει για σχεδόν 24 ώρες



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed