ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη-σε αχαρτογράφητα νερά ο ΣΥΡΙΖΑ-αδυναμία 87, Πολάκη να επιταχύνουν διαδικασίες
Πέρασε με άνετη πλειοψηφία η πρόταση μομφής με 163 ψήφους υπέρ και 120 κατά

Η πρώτη οργισμένη αντίδραση από τον πρώην πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Με 163 ψήφους υπέρ και 120 κατά τα μέλη της Κ.Ε. αποφάσισαν νωρίτερα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του προέδρου του κόμματος - Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς - Προς προγραμματικό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ έως τα τέλη Οκτωβρίου
Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλέον η αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου είναι αδιαμφισβήτητη.
Ωστόσο δεν είναι προς το παρόν δεδομένο ότι θα ανακοινωθούν απευθείας νέες εκλογές καθώς το στρατόπεδο Κασσελάκη στη χθεσινή συνεδρίαση υποστήριξε ότι ακόμα και αν ο πρόεδρος χάσει στην ψηφοφορία την απόφαση για νέες εκλογές θα πρέπει να πάρει το έκτακτο συνέδριο που είναι το ανώτατο όργανο.
Το αποτέλεσμα
Με ψήφους 163 υπέρ και 120 κατά τα μέλη αποφάσισαν ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στη θέση του ο πρόεδρος του κόμματος.
Στην κρίσιμη ψηφοφορία ψήφισαν 210 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με κάλπη και 76 με τηλέφωνα, ενώ απείχαν 9. Συνολικά το σώμα μετρά 295 μέλη.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκαθαριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από δω και πέρα και αν θα έχουμε άμεση εκλογή νέου προέδρου από τη βάση ή σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου.
Η πρώτη αντίδραση Κασσελάκη: «Έβαλαν κουκούλες στα μέλη της Κ.Ε. για να περάσει η πρόταση δυσπιστίας»
Πριν από λίγο υπήρξε η πρώτη αντίδραση από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, εμφανώς οργισμένος από το αποτέλεσμα, δήλωσε:
«Είμαι λυτρωμένος διότι είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος. Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος», τόνισε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής εναντίον του.
«Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο, η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος και οι διάφορες φράξιες να επιστρατεύσουν που δεν ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της και φορώντας τους κουκούλα», υπογράμμισε.
«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτω πάντα, στον κοσμο του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.
Δηλώσεις του Παύλου Πολάκη μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε.
Επίθεση σε Αλέξη Τσίπρα από Νίκο Μωραΐτη
Επίθεση στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε του ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης λίγα λεπτά μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή στην οποία υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.
Στην μακροσκελή ανάρτησή του ο Νίκος Μωραΐτης χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς όπως «άνθρωπος των παρασκηνίων και «μέγας δολοπλόκος» προσθέτοντας ότι σήμερα «ξεχείλισε ο βόθρος».
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Προσωπικά, τους λογαριασμούς μου με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβα και τους έκλεισα πριν λερωθώ (κι άλλο) από τη σημερινή ημέρα που ξεχείλισε ο βόθρος.
Όμως αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι ζήτημα ενός κόμματος. Είναι ΖΗΤΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Μεταπολίτευσης, όργανο ενός κόμματος, ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ, με 56%, πριν από μόλις 11 μήνες.
Και μάλιστα, όργανο από εκλεκτορικό σώμα του 2019, επί του πρώην Προέδρου δηλαδή!
Τα μεγάλα λάθη Κασσελάκη -και κυρίως την αφέλεια και ευπιστία του- τα έχω επισημάνει.
Όμως εδώ έχουμε ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Μην ψάχνετε τα πώς και τα γιατί.
Ένας μπορούσε. Ένας το έκανε.
Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο για «νέες εκλογές».
Η υποψηφιότητα της εκλεκτής του.
Αυτά δεν ήταν προτάσεις ενός απερχόμενου δημοκρατικού ηγέτη. Ήταν ΕΝΤΟΛΕΣ ενός ιδιοκτήτη που δε βρήκε ζωή έξω από το κόμμα του.
Τότε ήταν ανέτοιμοι.
Είχαν όλο τον μηχανισμό και όλο τον χρόνο.
Το φάντασμα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Ο άνθρωπος των παρασκηνίων.
Ο μέγας δολοπλόκος.
Αυτός που ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Μελανσόν, χαρακτήρισε προφητικά ως «μία από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» (αχ, κι εμείς χαμπάρι τότε…).
Ο Αλέξης Τσίπρας.
Μαζί με 87 ανθρωπάκια της καρέκλας, τρομαγμένα από το «θα τα αλλάξω όλα», συν έναν νεάντερταλ, ανατρέπουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο ενός κόμματος.
Προσωπικά, απολογούμαι.
Για τη δική μου στήριξη,
Για τη δική μου ευπιστία.
Γιατί το «Πρώτη φορά Αριστερά» ήταν τόσο ονειρικό που παρέσυρε κι εμένα – ως Αριστερό πολίτη- σε αυτό που έγινε εφιάλτης.
Άνθρωποι αριστεροί και «αριστεροί», μέσα σε 4,5 χρόνια εξουσίας μετατράπηκαν σε καρεκλανθρώπους και απολογητές του Συστήματος.
Ένα «αμερικανάκι» δεν ήξερε, ήρθε, είδε την κουρτίνα, είπε «αυτό τι είναι;», την τράβηξε και βγήκε όλη η μπόχα.
Μπορεί να το πλήρωσε πολύ ακριβά, όμως η προσφορά του είναι μεγάλη.
Έδειξε ότι το τέρας δεν κρύβεται μόνο στο διεφθαρμένο καθεστώς της Δεξιάς, του Μητσοτακισμού, του Σημιτισμού, των πολιτικών τζακιών. Μπαίνει και στην Αριστερά, μπαίνει όπου υπάρχει ΕΞΟΥΣΙΑ.
Ο Κασσελάκης έδειξε πώς με 4,5 μόνο χρόνια εξουσίας, μετατρέπονται σε τζάκια τα κούτσουρα.»
Αντίδραση των τρολ μετά το «ναι» στην ΚΕ – Δείτε τι γράφει το «Marka2»
«Ανάσταση ‼️
Ελευθερια‼️
Ο φαύλος έπεσε
163 υπέρ του να φυγει και 123 κατα
Αντίο
@skasselakis
Μπορείς να βγάλεις άνετα τα εισητηρια της επιστροφής στον Αμέρικα
Με προσωρινό προεδρείο ή πρόεδρο κοινης αποδοχής στο Εκτακτο Συνέδριο
Παμε για Εκλογές για την αναδειξη νέου προέδρου»
Ο Νίκος Παππάς στην ΔΕΘ αντί του Κασσελάκη
Στην ΔΕΘ τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Παππάς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής δεν είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος.
Προς προγραμματικό συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ έως τα τέλη Οκτωβρίου
Τα μέλη της ΚΕ συνεδριάζουν για να καταλήξουν στη διαδικασία με την οποία το κόμμα θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές κάλπες.
Σε προγραμματικό συνέδριο εντός του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου, που θα επικυρώσει και τις υποψηφιότητες για την προεδρία, μετά την «έξοδο του» του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος, προσανατολίζεται το συνέδριο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

- ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 01:12
Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι οι 3 νεαροί για τον θάνατο της Μυρτούς - ΕΛΛΑΔΑ | 18.04.2026 | 00:44
Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 23:34
Πήλιο: 35χρονος λήστεψε και απείλησε τους γονείς του - «Μου έκαναν μάγια και βουντού, είναι μασόνοι» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 23:17
Ivan Greko: Αναφέρθηκε στη φυλακή και την τραυματική εμπειρία του - «Οι χειρότερες είναι στη Λάρισα» - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 21:05
Σε εξέλιξη η ασφαλτόστρωση στον Βρυότοπο – Νέα παρέμβαση για την οδική ασφάλεια στον Δήμο Τυρνάβου - ΔΙΕΘΝΗ | 17.04.2026 | 20:55
Πόλεμος των άστρων: Προειδοποίηση- σοκ των ΗΠΑ για ρωσική πυρηνική επίθεση στο διάστημα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 20:43
Καταγγελίες για «εξαγορά ψήφων» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τι υποστηρίζει ακαδημαϊκός - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 17.04.2026 | 20:36
Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου μετά το άνοιγμα του Ορμούζ: Φθηνότερη βενζίνη και αγαθά πρώτης ανάγκης
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 11:17
Λαρισαίος ο 66χρονος που έστειλε λεφτά στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ; Ο πατέρας της τον χαρακτηρίζει εγκέφαλο του κυκλώματος - ΒΟΛΟΣ | 17.04.2026 | 11:43 | video
Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η γέφυρα στο Αλιγαρόρεμα- παρουσία Χρ. Δήμα η τελετή των εγκαινίων (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 17:56
Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη επισκέφτηκε το ΙΑΣΩ στη Λάρισα λόγω ξαφνικής αδιαθεσίας- πλέον νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.04.2026 | 10:56
Τακούδης: Βροχές και τις επόμενες ημέρες ευεργετικές για καλλιέργειες στο θεσσαλικό κάμπο - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 09:59
Αναπτερώνονται οι ελπίδες αγροτών των δήμων Τεμπών, Τυρνάβου που είχαν θέμα με τα φερτά υλικά του Ντάνιελ - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 20:14
Εορταστικό κλίμα με εκατοντάδες πιστούς στη λειτουργία της Ζωοδόχου πηγής στα Ταμπάκικα στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.04.2026 | 13:38
Πλήθος πιστών στο λαμπρό εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ (ΦΩΤΟ+video) - ΕΛΛΑΔΑ | 17.04.2026 | 18:42
Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο επιθεωρητής της ΕΑΔ που δικαζόταν για τη Σύμβαση 717













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed