ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δυτική Θεσσαλία: 10 Δήμοι ζητούν να παραμείνουν δύο οι Φορείς Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Θεσσαλία
Τη θέση για 2 Φορείς Διαχείρισης υιοθετεί η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ Α.Ε.).

Τη θέση ότι στη Θεσσαλία θα πρέπει να παραμείνουν 2 Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) υιοθετεί και προωθεί η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (ΠΑΔΥΘ Α.Ε.).
Πρόκειται για την εταιρεία των 10 Δήμων της δυτικής Θεσσαλίας που ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια με πρώτο αντικείμενο τη ανακύκλωση και που επί 16 χρόνια διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ, τους ΣΜΑ και συνολικά τα απορρίμματα για πάνω από 250.000 πολίτες.
Η θέση για τους 2 ΦοΔΣΑ αναπτύχθηκε με επιχειρήματα από τον πρόεδρο της ΠΑΔΥΘ, Δήμαρχο Τρικκαίων και Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Νίκο Σακκά στην πρόσφατη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ, την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο κ. Σακκάς ανέπτυξε τα επιχειρήματα (χωροταξικά, οικονομικά, πρακτικά κ.α.), βάσει των οποίων θα πρέπει να παραμείνουν δύο ΦοΔΣΑ στη Θεσσαλία. Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης αποβλήτων, τη βελτίωση του πλαισίου εξοικονόμησης ενέργειας, την ανάπτυξη των έργων ενέργειας και την αντιμετώπιση πολεοδομικών ζητημάτων» που κατέθεσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προβλέπεται (άρθρο 6), η κατάργηση των ΦοΔΣΑ Λάρισας και Μαγνησίας («Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας» και «Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Μαγνησίας») και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους από την ΠΑΔΥΘ.
Η απόφαση των μελών του ΔΣ της ΠΑΔΥΘ ήταν ομόφωνη και, μετά τη συνεδρίαση, υπεγράφη κοινή επιστολή των 10 Δημάρχων της δυτικής Θεσσαλίας, για αποστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ Μανώλη Γραφάκο.
Την επιστολή υπογράφουν οι Δήμαρχοι των 10 Δήμων που απαρτίζουν το ΔΣ της ΠΑΔΥΘ:
Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, Θεοφάνης Στάθης Δήμαρχος Μουζακίου, Σπύρος Αγναντής Δήμαρχος Φαρκαδόνας, Κώστας Μαράβας Δήμαρχος Πύλης, Δημοσθένης Κατσής Δήμαρχος Σοφάδων, Σωκράτης Δασκαλόπουλος Δήμαρχος Παλαμά, Λευτέρης Αβραμόπουλος Δήμαρχος Μετεώρων, Παναγιώτης Νάνος Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα.
Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Gisemi hub – κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala AE διά ζώσης και διαδικτυακώς, συμμετείχαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων Τάκης Παζαΐτης και Αποστόλης Παππάς, καθώς και ο διευθυντής της διαδημοτικής εταιρείας κ. Χρήστος Μπραζιτίκος.
- ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2026 | 12:13
Με έντονη βροχή τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την ελληνική ομογένεια στον κόμβο Βόλου με Ηρώων Πολυτεχνείου (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2026 | 11:56
Οκτώ Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 03.05.2026 | 11:49
Οριστικό τέλος στα πανωτόκια: Τι κερδίζουν οι δανειολήπτες από το νέο θεσμικό πλαίσιο που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.05.2026 | 11:43
«Δεν θέλω να ξανανιώσω σφίξιμο στην καρδιά με κάθε σταγόνα βροχής»: 300.000 Έλληνες έγιναν κλιματικοί μετανάστες - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2026 | 11:32
Υπό βροχή ο 15ος Ιπποκράτειος λαϊκός αγώνας δρόμου στη Λάρισα (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 03.05.2026 | 11:12
Νέα χιονόπτωση στον Κίσσαβο με το χιόνι να φτάνει στις παρυφές της Σπηλιάς (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 03.05.2026 | 10:56
Ο φόβος των αγροτών της Θεσσαλίας είναι πλέον να μην έχουμε λίβα μέσα στο Μάη... - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 03.05.2026 | 10:28
Στο «φως» ο μυκηναϊκός τάφος του Γεωργικού στην Καρδίτσα με χρηματοδότηση από την περιφέρεια
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 10:18
Ποιοί Λαρισαίοι πλαισιώνουν το νέο κόμμα Τσίπρα- στους συντάκτες του «μανιφέστου» ο Νίκος Ράπτης - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 09:02
Εννιά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 02.05.2026 | 12:28
Πρωτομαγιά με την 12η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση στους Γόννους -υπέροχες εικόνες με άλογα στη φύση (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:23
“Ραβασάκια” σε παραγωγούς για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων από την ΑΑΔΕ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 19:38
Με πέναλτι ανακάλυψη στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις στις Σέρρες - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 02.05.2026 | 09:35
Μάιο η de minimis στη μηδική, παρατηρήσεις επί της ΚΥΑ έχει η ΑΑΔΕ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 02.05.2026 | 22:32
Ανοίγει ξανά ο μοναδικός δρόμος στην Ελλάδα που ξεπερνά τα 1.900 μέτρα υψόμετρο -συνδέει Θεσσαλία με Ήπειρο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 02.05.2026 | 13:07 | video
«Λευκό» τοπίο στα ορεινά της Λίμνης Πλαστήρα και της Αργιθέας. (ΦΩΤΟ)





































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed