ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Επιστολή Δημ. Κουρέτα στο Υπ. Υποδομών για την κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου της Ραψάνης
Αναλυτικά η επιστολή του Περιφερειάρχη

Απαντήσεις για την καθυστέρηση ως προς την κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου της Ραψάνης, επί της ΠΑΘΕ και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την ολοκλήρωση του, ζητά με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.
Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, επισημαίνει επιπλέον την σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του έργου για την περιοχή, η οποία οδηγείται σε συστηματική απομόνωση με ολέθριες συνέπειες για την τοπική οικονομία.
Αναλυτικά η επιστολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας:
«Στα υπ’ αριθμό πρωτ. ΚΓ/ΦΚ/ΔΗ1/586/2028 και 1765/2018 έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, αναφέρεται ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση της κατασκευής πλήρους κόμβου στον Α/Κ Ραψάνης, η οποία βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την εγκατάσταση του σταθμού Διοδίων Πυργετού στη νότια έξοδο της Κοιλάδας των Τεμπών.
Τούτο δε αποτελεί συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου με βάση τη συμφωνία τροποποίησης των διατάξεων της Σύμβασης Παραχώρησης.
πειδή μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική δέσμευση του Παραχωρησιούχου για την κατασκευή του πλήρους ανισόπεδου κόμβου Ραψάνης, αποκλειστικής αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, ωστόσο και μετά την πάροδο πλέον των έξι ετών, στο σημείο λειτουργεί ημικόμβος και μόνο για όσους κατευθύνονται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.
Τούτο δε έχει ως αποτέλεσμα οι διερχόμενοι οδηγοί και επισκέπτες που κατευθύνονται στο ρεύμα προς Αθήνα να μην μπορούν να προσεγγίσουν την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Ν. Λάρισας. Με την παρούσα, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε αναφορικά με την πορεία των ενεργειών σας, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του κόμβου αλλά και γιατί οι εργασίες κατασκευής δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.
Είναι δε σε πλήρη γνώση σας ότι η μη ολοκλήρωση της κατασκευής του πλήρους κόμβου στον Α/Κ Ραψάνης έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να μην έχουν πρόσβαση από την ΠΑΘΕ προς την Κοιλάδα των Τεμπών και τα παράλια του Νομού Λάρισας και η περιοχή να οδηγείται σε συστηματική απομόνωση με ολέθριες συνέπειες.
Τέλος, παρακαλούμε όπως ληφθεί υπόψη σας το γεγονός ότι σε περίπτωση μετεγκατάστασης του σταθμού Διοδίων Πυργετού στη νότια έξοδο της Κοιλάδας των Τεμπών, να υπάρξει σχετική πρόβλεψη περί πλήρους απαλλαγής από την πληρωμή τέλους διοδίων για τους κατοίκους της Π.Ε. Λάρισας».
- ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:56
Σε μισή ώρα κατέληξε ο 15χρονος οδηγός μηχανής στους Παξούς - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 21:19
Σοβαρό τροχαίο στην Πάτρα: Μηχανή «καρφώθηκε» σε δέντρο - Στο νοσοκομείο η 30χρονη οδηγός - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 21:02
Μια ήπειρος χωρίς πρώτες ύλες, πετρέλαιο, λιπάσματα και... χωρίς στρατηγική επιβίωσης... - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:46
Έρχεται αφρομεσογειακός κυκλώνας με αφρικανική σκόνη και λασποβροχή – Πότε και πού θα «χτυπήσει» - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:25
Γερμανία: Έκτακτο πακέτο στήριξης μετά τον πόλεμο με το Ιράν, μείωση φόρου στα καύσιμα και bonus έως 1.000 ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 20:21
Προχωρά έργο για νέο φωτοβολταϊκό με αποθήκευση ενέργειας στη Λάρισα - ΔΙΕΘΝΗ | 13.04.2026 | 20:16
Μετά τον σάλο ο Τραμπ διέγραψε την ανάρτηση που τον εμφάνιζε ως Χριστό -«Εξωφρενική βλασφημία» - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 20:12
Εύβοια: Σφοδρό τροχαίο με 5 νεαρούς τραυματίες - Το ΙΧ τους έπεσε σε χαντάκι
- ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 10:46
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 11:15
Νέο Μέτρο 23 με 147 εκατ. ενεργοποιεί το ΥΠΑΑΤ για επιδότηση ζημιών σε καλλιέργειες τη διετία 2025-2026 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 13.04.2026 | 09:53
Τρίκαλα: Απέδρασαν δύο κρατούμενοι από το νοσοκομείο Τρικάλων που είχαν μεταφερθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 13.04.2026 | 09:57
Οδηγός έπεσε με το ΙΧ σε πλαγιά 70 μέτρων και βγήκε αγρατζούνιστος - ΒΟΛΟΣ | 13.04.2026 | 11:07
Θρήνος στον Βόλο για τον 23χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο - «Θα είσαι πάντα μαζί μας» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 10:35
Ολοταχώς για νέα πληρωμή επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 13.04.2026 | 15:45
Η οικογένεια της Νίκης Βόλου αποχαιρετά τον 23χρονο Μάριο - ΛΑΡΙΣΑ | 13.04.2026 | 12:06
Τρισάγιο στη μνήμη των 21 μαθητών από την Ημαθία με τη συμπλήρωση 23 χρόνων από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη (ΦΩΤΟ +video)













































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed