ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων για τα έργα στην Ανθίμου Γαζή: Σύμφωνη με την παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ η παρέμβαση
Μικροκομματική η στόχευση της αντιπολίτευσης

Ως “σύμφωνες με την παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ” χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις της στην οδό Ανθίμου Γαζή η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων, κάνοντας λόγο για “μικροκομματική στόχευση της αντιπολίτευσης”, ενώ τονίζει πως τα έργα στοχεύουν στην ενίσχυση του πρασίνου, την ασφάλεια των μαθητών και την ισότιμη πρόσβαση πεζών και οχημάτων.
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης για την «υποτιθέμενη κόλαση» στην οδό Ανθίμου Γαζή, μπορεί σίγουρα να διεκδικήσει το Όσκαρ κινδυνολογίας και υπερβολής.
Ταυτόχρονα, η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη αναφορά, καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, τη μικροκομματική στόχευση στο όνομα ενός δήθεν ενδιαφέροντος για τους πολίτες, τους οποίους όμως οι ίδιοι, αγνόησαν προκλητικά στη διάρκεια της θητείας τους στη δημοτική αρχή.
Τότε που η μηδενική τους ενασχόληση με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, οδήγησε στη γιγάντωσή του.
Η παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ (2022), της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προέβλεπε ότι το τμήμα της Ανθίμου Γαζή, από Κύπρου μέχρι Κουμουνδούρου, θα είχε μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων.
Στη συνέχεια, μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, θα είχε δύο λωρίδες.
-με το τελευταίο τμήμα στην έξοδο προς Ηρ.Πολυτεχνείου τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αλλαγές αυτής της παραδοτέας μελέτης (χωρίς τροποποίηση ΣΒΑΚ) ζητώντας να γίνουν δύο τα ρεύματα κυκλοφορίας -αλλά θυσιάζοντας όλα τα δέντρα, δεξιά και αριστερά, στα πεζοδρόμια της Ανθίμου Γαζή.
Η δική μας παρέμβαση επαναφέρει τις ρυθμίσεις της παραδοτέας μελέτης του ΣΒΑΚ, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Με τη δική μας παρέμβαση, σώζονται όλα τα δέντρα της οδού, δεν καταστρέφεται ούτε ρανίδα πρασίνου, δεξιά και αριστερά της Ανθίμου Γαζή. Και τα 20 δέντρα παραμένουν στη θέση τους, ώστε να συνεισφέρουν στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, στην πόλη μας.
Ποιος, λοιπόν, απεργαζόταν σχέδια για μετατροπή της Ανθίμου Γαζή σε «κόλαση»;
Αλλάζουμε την πάγια τακτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής να θυσιάζει όλα τα δέντρα, όπως έκανε και στην Αιόλου και στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Κι εκεί, με παρέμβασή μας, διατηρήσαμε τα δέντρα στις θέσεις που υπήρχαν, ενώ όπου χρειαστεί θα προστεθούν και επιπλέον.
Στην οδό Ανθίμου Γαζή, επίσης, προβλέπονται θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ολιγόλεπτης στάθμευσης, σε διακριτά σημεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες, επαγγελματιών, κατοίκων, καθώς και των γονέων & μαθητών, ιδίως με τη δημιουργία θέσης σχολικού λεωφορείου -και όλα αυτά κάτω από τη σκιά δέντρων που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας.
Είναι πάντως θετικό, έστω και αν χρειάστηκαν να περάσουν εννέα χρόνια και να βρεθούν στη θέση της αντιπολίτευσης οι άλλοτε «αρμόδιοι», το να …ανακαλύπτουν το μποτιλιάρισμα, την ηχορύπανση και τα προβλήματα στάθμευσης στην Ανθίμου Γαζή, που προφανώς μέχρι τότε την θεωρούσαν …αχανή λεωφόρο”.
- ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 01.01.2026 | 10:58
Ο Βόλος υποδέχθηκε το 2026 με χιλιάδες πυροτεχνήματα – Δείτε βίντεο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.01.2026 | 10:49
Πρωτοχρονιάτικος παγετός στον Ν. Καρδίτσας, -8,2 βαθμούς στην Πεζούλα! - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:43
Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι βάρδιας του ΕΚΑΒ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 01.01.2026 | 10:36
Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν- Μοντανά - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:34
Οι αστυνομικοί της Λάρισας τήρησαν για ακόμη μια χρονιά το έθιμο-έκοψαν την πίτα σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 10:47
Με πληρωμές σε αγροτικό πετρέλαιο και υπόλοιπα Μέτρου 23 ανά 15ήμερο μπαίνει το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 09:55
Χιονόνερο με αραιές νιφάδες στη Λάρισα- πολικές θερμοκρασίες- χιονίζει στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 09:42
Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το 2025 (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 07:50
Κυριακή η σύσκεψη μπλόκων στα Μάλγαρα, κάλεσμα στην κυβέρνηση να εξειδικεύσει άμεσα τα μέτρα στήριξης - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 14:14
ΟΠΕΚΕΠΕ τέλος από αύριο, ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ -Ποιες Διευθύνσεις δημιουργούνται










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed