ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Δήμος Λαρισαίων για τα έργα στην Ανθίμου Γαζή: Σύμφωνη με την παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ η παρέμβαση
Μικροκομματική η στόχευση της αντιπολίτευσης

Ως “σύμφωνες με την παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ” χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις της στην οδό Ανθίμου Γαζή η Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων, κάνοντας λόγο για “μικροκομματική στόχευση της αντιπολίτευσης”, ενώ τονίζει πως τα έργα στοχεύουν στην ενίσχυση του πρασίνου, την ασφάλεια των μαθητών και την ισότιμη πρόσβαση πεζών και οχημάτων.
Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
“Η ανακοίνωση της Συμπαράταξης για την «υποτιθέμενη κόλαση» στην οδό Ανθίμου Γαζή, μπορεί σίγουρα να διεκδικήσει το Όσκαρ κινδυνολογίας και υπερβολής.
Ταυτόχρονα, η απόκρυψη σημαντικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη αναφορά, καταδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, τη μικροκομματική στόχευση στο όνομα ενός δήθεν ενδιαφέροντος για τους πολίτες, τους οποίους όμως οι ίδιοι, αγνόησαν προκλητικά στη διάρκεια της θητείας τους στη δημοτική αρχή.
Τότε που η μηδενική τους ενασχόληση με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, οδήγησε στη γιγάντωσή του.
Η παραδοτέα μελέτη του ΣΒΑΚ (2022), της προηγούμενης δημοτικής αρχής, προέβλεπε ότι το τμήμα της Ανθίμου Γαζή, από Κύπρου μέχρι Κουμουνδούρου, θα είχε μία λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων.
Στη συνέχεια, μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα, θα είχε δύο λωρίδες.
-με το τελευταίο τμήμα στην έξοδο προς Ηρ.Πολυτεχνείου τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε σε αλλαγές αυτής της παραδοτέας μελέτης (χωρίς τροποποίηση ΣΒΑΚ) ζητώντας να γίνουν δύο τα ρεύματα κυκλοφορίας -αλλά θυσιάζοντας όλα τα δέντρα, δεξιά και αριστερά, στα πεζοδρόμια της Ανθίμου Γαζή.
Η δική μας παρέμβαση επαναφέρει τις ρυθμίσεις της παραδοτέας μελέτης του ΣΒΑΚ, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχει μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Με τη δική μας παρέμβαση, σώζονται όλα τα δέντρα της οδού, δεν καταστρέφεται ούτε ρανίδα πρασίνου, δεξιά και αριστερά της Ανθίμου Γαζή. Και τα 20 δέντρα παραμένουν στη θέση τους, ώστε να συνεισφέρουν στη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες, στην πόλη μας.
Ποιος, λοιπόν, απεργαζόταν σχέδια για μετατροπή της Ανθίμου Γαζή σε «κόλαση»;
Αλλάζουμε την πάγια τακτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής να θυσιάζει όλα τα δέντρα, όπως έκανε και στην Αιόλου και στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Κι εκεί, με παρέμβασή μας, διατηρήσαμε τα δέντρα στις θέσεις που υπήρχαν, ενώ όπου χρειαστεί θα προστεθούν και επιπλέον.
Στην οδό Ανθίμου Γαζή, επίσης, προβλέπονται θέσεις φορτοεκφόρτωσης και ολιγόλεπτης στάθμευσης, σε διακριτά σημεία, προκειμένου να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες, επαγγελματιών, κατοίκων, καθώς και των γονέων & μαθητών, ιδίως με τη δημιουργία θέσης σχολικού λεωφορείου -και όλα αυτά κάτω από τη σκιά δέντρων που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας.
Είναι πάντως θετικό, έστω και αν χρειάστηκαν να περάσουν εννέα χρόνια και να βρεθούν στη θέση της αντιπολίτευσης οι άλλοτε «αρμόδιοι», το να …ανακαλύπτουν το μποτιλιάρισμα, την ηχορύπανση και τα προβλήματα στάθμευσης στην Ανθίμου Γαζή, που προφανώς μέχρι τότε την θεωρούσαν …αχανή λεωφόρο”.
- ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 20:18
Να ξαναδεί το θέμα του εμβολιασμού για την ευλογιά καλεί τον υπουργό ο Δημήτρης Κουρέτας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 19:45
Μεγάλη η συμβολή των γηγενών δημητριακών στην υγεία του ανθρώπου - Ημερίδα στη Λάρισα - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 19:21
Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να φύγει με 3 βαθμούς από την Κηφισιά- ισοφαρίστηκε στο 89 - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 17:29
Για Μάρτιο τα υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες 2025, πως θα γίνει η διαδικασία ενστάσεων άμεσα στο monitoring - ΒΟΛΟΣ | 10.01.2026 | 17:24
Εκδήλωση για την πολεμική οικονομία στον Βόλο από τον Ενιαίο Σύλλογο Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 17:22
Φρίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.01.2026 | 17:21
Ημερίδα και εργαστήριο κοινωνικής καινοτομίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 17:17
«Χειροπέδες» μετά από ένταλμα για εκβίαση, τοκογλυφία και ληστεία στη Λάρισα
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 11:07
Άνοιγμα σε αγορά 300 εκατ. καταναλωτών για τα ελληνικά προϊόντα από τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 09:51
Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και δυνατούς ανέμους – Βουτιά του υδραργύρου - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 10.01.2026 | 17:29
Για Μάρτιο τα υπόλοιπα τσεκ και συνδεδεμένες 2025, πως θα γίνει η διαδικασία ενστάσεων άμεσα στο monitoring - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 16:48
Ναι στον διάλογο στο Μαξίμου, όχι στο συλλαλητήριο την Τρίτη στην Αθήνα, αποφάσισαν οι αγρότες - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 12:01
Μεγάλη προσέλευση στην 49η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 10.01.2026 | 14:03
Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση της πανελλαδική μπλόκων στη Νίκαια που θα ορίσει ποιοί θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό(ΦΩΤΟ) - ΕΛΛΑΔΑ | 10.01.2026 | 10:36
Πιερία: «Το είχε πάρει πολύ βαριά» – Ο πατέρας του κτηνοτρόφου που αυτοκτόνησε μετά τη σφαγή του κοπαδιού του - ΛΑΡΙΣΑ | 10.01.2026 | 09:49
Σήμερα η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed