ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης για πανώλη: Την ώρα που ο Κέλλας θριαμβολογεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου!
Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Ένα έγγραφο που εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενδεχόμενη περαιτέρω εξάπλωση της πανώλης στο ζωικό κεφάλαιο της Ελλάδας, το οποίο αποκάλυψε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, αποδόμησε πλήρως το αφήγημα θριαμβολογίας που παρουσίασε στη βουλή, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση δέχθηκε… συγχαρητήρια από την Ε.Ε.!
Συγκεκριμένα, ο κ. Κέλλας σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Κόκκαλη το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησης στη Βουλή, ότι «όσον αφορά τα μέτρα που λάβαμε, για την αντιμετώπιση της νόσου της πανώλης επισημαίνω ότι εξαρχής ελήφθησαν μέτρα αυστηρά και επώδυνα για τα οποία μάλιστα πήραμε τα «συγχαρητήρια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα «συγχαρητήρια» αυτά, βεβαίως, είναι για τους κτηνιάτρους, είναι για τις ΔΑΟΚ, είναι για τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου. Σπεύσαμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας, από άκρο εις άκρον, από το Ηράκλειο της Κρήτης έως τον Έβρο, για να ενημερώσουμε, να συντονίσουμε, αλλά και να πείσουμε τους κτηνοτρόφους, τις επιχειρήσεις ζωοτροφών, τους εκπροσώπους των γαλακτοκομείων για το απαραίτητο των μέτρων που ελήφθησαν».
Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ
Λίγο μετά, ο κ. Κόκκαλης απάντησε μεταξύ άλλων: «Καταρχήν, όντως αξίζουν συγχαρητήρια στους κτηνιάτρους και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και των ΔΑΟΚ που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι άνθρωποι βέβαια σε αυτές υπηρεσίες θέλουν βοήθεια, με προσωπικό. Και σε αυτό δεν ακούσαμε από την Κυβέρνηση τι θα κάνει με προσλήψεις κτηνιάτρων, μόνιμες προσλήψεις κτηνιάτρων.
Να τα ξεκαθαρίσουμε. Είπα πριν ότι για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση πρέπει να κατανοήσετε το πρόβλημα, στη θανάτωση περισσότερο -και καλά κάνατε- και όχι στην ιχνηλάτηση, την έγκαιρη. Διότι αν γινόταν έγκαιρη ιχνηλάτηση δεν θα είχε ξεφύγει από τη Θεσσαλία, κύριε Υπουργέ. Ένα μέτρο, περιορισμό στους εμπόρους. Ελήφθη; Πότε; Πότε; Μετά από πόσες ημέρες; Αφού είχε γίνει ήδη μετακίνηση από τη Θεσσαλία; Αφού είχε γίνει.
Τώρα να λέτε συγχαρητήρια! Παρουσιάσατε μια καλή εικόνα, ότι είναι όλα υπό έλεγχο. Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και βρήκα μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Να τη διαβάσουμε, θα έχει ενδιαφέρον.
Εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής στις 29 Αυγούστου. Στις 30 Αυγούστου επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πόσες μέρες είναι, κύριε Πρόεδρε; Πριν τέσσερις. Λέει εκεί: «Στην παρούσα επιδημιολογική κατάσταση υπάρχει υψηλός κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου, λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι νέες εστίες αναφέρονται πάνω από δύο-τρεις εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση των πρώτων εστιών στις ίδιες περιφερειακές ενότητες, κάτι που υποδηλώνει εμμονή στην κυκλοφορία της νόσου. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα της επιδημιολογικής κατάστασης και προκειμένου να περιοριστεί αμέσως η εξάπλωση της νόσου, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι δεν πραγματοποιούνται μετακινήσεις ζώων».
Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας πως «ευχόμαστε όλοι να λήξει στις 22 Οκτωβρίου που τελειώνει η επιτήρηση. Όλοι το ευχόμαστε, αλλά ταυτόχρονα προτείνουμε και μια άμεση καταβολή στους κτηνοτρόφους, διότι η κτηνοτροφία είναι πλέον κάτω από το μηδέν, όπως προτείνουμε και την έγκαιρη επιδημιολογική διερεύνηση, ώστε το πρόβλημα να σταματήσει. Οκτώβριο; Οκτώβριο. Να περιοριστεί τουλάχιστον».
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.02.2026 | 16:26
Νέος γρίφος Ζαχάροβα με αναφορά στον Ιωάννη Καποδίστρια ως Ρώσο πολιτικό - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 16:12
Εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή είχαν συγκροτήσει οι 13 συλληφθέντες στη Μαγνησία – Ταυτοποιήθηκαν άλλοι δύο - ΔΙΕΘΝΗ | 12.02.2026 | 16:09
Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στην Κομισιόν για υπόθεση πώλησης ακινήτων 900 εκατ. ευρώ - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:57
Άναψε το κέφι στην κεντρική πλατεία με Τόνι Σφίνο, Αντωνέλα, σουβλάκι και κρασί (ΦΩΤΟ+video) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 13:40
Το τσικνίζουν οι Λαρισαίοι με τους ήχους κλαρίνων- πήραν φωτιά οι ψησταριές (ΦΩΤΟ+video) - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 12:48
Πλήγμα στο κύκλωμα ναρκωτικών του Βόλου: Κατασχέθηκαν χασίς, κοκαΐνη, ηρωίνη, λίρες και όπλα (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 12:12
Παίρνεις πορτοκάλια,μπρόκολα κι ένα σουβλάκι δωρο στη Λαϊκή της Θεοφράστου!- το τσικνίζουν οι παραγωγοί (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 12.02.2026 | 11:45
Συνελήφθη 43χρονος στον Βόλο για κλοπή από κατάστημα
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.02.2026 | 10:46
Καρδίτσα: Εφιάλτης για ανήλικη από τον γείτονα - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 11:18
Θλίψη στη Λάρισα: Απεβίωσε ο Μιχάλης Ανατολίτης – «Έφυγε» σε ηλικία 56 ετών - ΒΟΛΟΣ | 11.02.2026 | 12:42
Πλημμύρισαν καλλιέργειες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 18:48
Τύρναβος: Γυναίκα καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα εν κινήσει (βίντεο) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.02.2026 | 19:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κόμβου Απασχόλησης Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 12.02.2026 | 10:40
Σοκ 27χρονος Τυρναβίτης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 09:43
Στη Λάρισα για τη παρουσίαση του βιβλίου του ο Αλέξης Τσίπρας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.02.2026 | 14:01
Στόχος πριν το Πάσχα για πληρωμή των Συνδεδεμένων – Πρώτες όσες δεν έχουν παραδόσεις προϊόντος



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed