ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Κόκκαλης για πανώλη: Την ώρα που ο Κέλλας θριαμβολογεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβάται κίνδυνο εξάπλωσης της νόσου!
Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ

Ένα έγγραφο που εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενδεχόμενη περαιτέρω εξάπλωση της πανώλης στο ζωικό κεφάλαιο της Ελλάδας, το οποίο αποκάλυψε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, αποδόμησε πλήρως το αφήγημα θριαμβολογίας που παρουσίασε στη βουλή, ο αρμόδιος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση δέχθηκε… συγχαρητήρια από την Ε.Ε.!
Συγκεκριμένα, ο κ. Κέλλας σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Κόκκαλη το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησης στη Βουλή, ότι «όσον αφορά τα μέτρα που λάβαμε, για την αντιμετώπιση της νόσου της πανώλης επισημαίνω ότι εξαρχής ελήφθησαν μέτρα αυστηρά και επώδυνα για τα οποία μάλιστα πήραμε τα «συγχαρητήρια» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα «συγχαρητήρια» αυτά, βεβαίως, είναι για τους κτηνιάτρους, είναι για τις ΔΑΟΚ, είναι για τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου. Σπεύσαμε σε κάθε σημείο της Ελλάδας, από άκρο εις άκρον, από το Ηράκλειο της Κρήτης έως τον Έβρο, για να ενημερώσουμε, να συντονίσουμε, αλλά και να πείσουμε τους κτηνοτρόφους, τις επιχειρήσεις ζωοτροφών, τους εκπροσώπους των γαλακτοκομείων για το απαραίτητο των μέτρων που ελήφθησαν».
Η ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ
Λίγο μετά, ο κ. Κόκκαλης απάντησε μεταξύ άλλων: «Καταρχήν, όντως αξίζουν συγχαρητήρια στους κτηνιάτρους και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και των ΔΑΟΚ που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Οι άνθρωποι βέβαια σε αυτές υπηρεσίες θέλουν βοήθεια, με προσωπικό. Και σε αυτό δεν ακούσαμε από την Κυβέρνηση τι θα κάνει με προσλήψεις κτηνιάτρων, μόνιμες προσλήψεις κτηνιάτρων.
Να τα ξεκαθαρίσουμε. Είπα πριν ότι για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση πρέπει να κατανοήσετε το πρόβλημα, στη θανάτωση περισσότερο -και καλά κάνατε- και όχι στην ιχνηλάτηση, την έγκαιρη. Διότι αν γινόταν έγκαιρη ιχνηλάτηση δεν θα είχε ξεφύγει από τη Θεσσαλία, κύριε Υπουργέ. Ένα μέτρο, περιορισμό στους εμπόρους. Ελήφθη; Πότε; Πότε; Μετά από πόσες ημέρες; Αφού είχε γίνει ήδη μετακίνηση από τη Θεσσαλία; Αφού είχε γίνει.
Τώρα να λέτε συγχαρητήρια! Παρουσιάσατε μια καλή εικόνα, ότι είναι όλα υπό έλεγχο. Ανέτρεξα στο διαδίκτυο και βρήκα μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Να τη διαβάσουμε, θα έχει ενδιαφέρον.
Εκτελεστική απόφαση της Επιτροπής στις 29 Αυγούστου. Στις 30 Αυγούστου επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πόσες μέρες είναι, κύριε Πρόεδρε; Πριν τέσσερις. Λέει εκεί: «Στην παρούσα επιδημιολογική κατάσταση υπάρχει υψηλός κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου, λόγω του γεγονότος ότι αυτές οι νέες εστίες αναφέρονται πάνω από δύο-τρεις εβδομάδες μετά την επιβεβαίωση των πρώτων εστιών στις ίδιες περιφερειακές ενότητες, κάτι που υποδηλώνει εμμονή στην κυκλοφορία της νόσου. Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα της επιδημιολογικής κατάστασης και προκειμένου να περιοριστεί αμέσως η εξάπλωση της νόσου, είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι δεν πραγματοποιούνται μετακινήσεις ζώων».
Ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας πως «ευχόμαστε όλοι να λήξει στις 22 Οκτωβρίου που τελειώνει η επιτήρηση. Όλοι το ευχόμαστε, αλλά ταυτόχρονα προτείνουμε και μια άμεση καταβολή στους κτηνοτρόφους, διότι η κτηνοτροφία είναι πλέον κάτω από το μηδέν, όπως προτείνουμε και την έγκαιρη επιδημιολογική διερεύνηση, ώστε το πρόβλημα να σταματήσει. Οκτώβριο; Οκτώβριο. Να περιοριστεί τουλάχιστον».
- ΕΛΛΑΔΑ | 11.02.2026 | 20:04
Δίκη για καταγγελία ομαδικού βιασμού στο Α.Τ. Ομονοίας - «Τους εμπιστεύτηκα», είπε η 19χρονη - ΕΛΛΑΔΑ | 11.02.2026 | 19:56
Αυτοί είναι ο νέοι Άγιοι της Ορθοδοξίας - Ποιοι είναι ο παπά Τύχων ο Αγιορείτης και ο Χατζηγεώργης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.02.2026 | 19:53
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κόμβου Απασχόλησης Καρδίτσας - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 19:50
«Ελασσονίτικο Καρναβάλι 2026»: Τέταρτη χρονιά κεφιού, παράδοσης και συμμετοχής - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 19:48
Δήμος Λαρισαίων: Πρόσληψη 27 υπαλλήλων (ΙΔΟΧ) στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 18:48
Τύρναβος: Γυναίκα καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα εν κινήσει (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 18:37
Δήμος Λαρισαίων: Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική πλατεία με Τόνι Σφήνο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 11.02.2026 | 18:33
Μητσοτάκης από Άγκυρα: «Καιρός να αρθεί κάθε απειλή στις μεταξύ μας σχέσεις» -«Πολύτιμος φίλος ο Μητσοτάκης», είπε ο Ερντογάν
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 11.02.2026 | 10:46
Καρδίτσα: Εφιάλτης για ανήλικη από τον γείτονα - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 18:48
Τύρναβος: Γυναίκα καταπλακώθηκε από γεωργικό μηχάνημα εν κινήσει (βίντεο) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 09:43
Στη Λάρισα για τη παρουσίαση του βιβλίου του ο Αλέξης Τσίπρας - ΒΟΛΟΣ | 11.02.2026 | 12:42
Πλημμύρισαν καλλιέργειες στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας - ΒΟΛΟΣ | 11.02.2026 | 16:20
Εγκληματική οργάνωση στον Βόλο: 13 συλλήψεις μέχρι τώρα – Κατασχέθηκαν μισό κιλό κοκαΐνη, χασίς, όπλα και μαχαίρια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 11.02.2026 | 14:01
Στόχος πριν το Πάσχα για πληρωμή των Συνδεδεμένων – Πρώτες όσες δεν έχουν παραδόσεις προϊόντος - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 13:02
Υποτονική η κίνηση στη Λαϊκή της Τετάρτης στη Λάρισα-ο κόσμος αγοράζει μόνο τα απαραίτητα (ΦΩΤΟ +video) - ΛΑΡΙΣΑ | 11.02.2026 | 10:05
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed