ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Βγήκαν και… εφοριακοί σε Βόλο – Αγριά – Aγανάκτηση μετά τα νεκρά ψάρια
Βγήκαν για ελέγχους κλιμάκια εφοριακών σε καταστήματα που μέχρι προχθές δεν μπορούσαν να δουλέψουν λόγω δυσοσμίας

Επαγγελματίας ξέσπασε εναντίον ελεγκτικού κλιμακίου –«Τουρίστες περιμέναμε, εφοριακοί μας ήρθαν!» καταγγέλλει το Επιμελητήριο
«Φύλλο και φτερό» έκανε επιχειρήσεις στον κλάδο της εστίασης σε Βόλο και Αγριά, κλιμάκιο εφοριακών από τη Φλώρινα, το οποίο χθες από το πρωί προχωρούσε σε ελέγχους για τη διαπίστωση τυχόν φορολογικών παραβάσεων. Χθες, πρώτη ημέρα, κατά την οποία επιχειρήσεις μπόρεσαν να δουλέψουν χωρίς να υπάρχει δυσοσμία από τα νεκρά ψάρια στη θάλασσα, καταστήματα υποδέχθηκαν… εφοριακούς και η αγανάκτηση ξεχείλισε για τη χρονική συγκυρία διενέργειας των ελέγχων που κατά πληροφορίες επέφεραν πρόστιμα και… υποσχέσεις ότι θα γίνει έκπτωση και διακανονισμός.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι ξεκίνησαν στο κέντρο του Βόλου, έπεσε «σύρμα» στην παραλία και επεκτάθηκαν και στην παραλιακή της Αγριάς, όπου μέχρι και πριν λίγα 24ωρα, επαγγελματίες βλέποντας τα τραπεζοκαθίσματά τους άδεια εξαιτίας της δυσοσμίας, μάζευαν με τα χέρια τα νεκρά ψάρια από τις ακτές για να σώσουν τα μαγαζιά τους.
Οι έλεγχοι αφορούσαν στην έκδοση αποδείξεων αλλά και στη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με POS, ενώ ζητήθηκαν «Ζ» ακόμη και της προηγούμενης ημέρας από ιδιοκτήτες καταστημάτων που εξαιτίας της δυσοσμίας με τα ψάρια πάλευαν… να «σταυρώσουν» πελάτες.
Η αγανάκτηση ήταν έκδηλη. Μάλιστα, σε επιχείρηση, επαγγελματίας ξέσπασε εναντίον του ελεγκτικού κλιμακίου για τη χρονική συγκυρία του ελέγχου, σε μία περίοδο που οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. «Δεν ντρέπεστε λίγο; Ερχεστε για ελέγχους όταν παλεύουμε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με όλα αυτά που συμβαίνουν και τα απανωτά χτυπήματα που δεχόμαστε;» ξέσπασε σε βάρος εφοριακών.
«Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο. Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις πλημμύρες και ακόμη και σήμερα εξαιτίας των νεκρών ψαριών. Ποιους κυνηγούν; Για ποιες αποδείξεις; Για τον κόσμο που δεν έχουμε;» η αγανάκτηση άλλου επαγγελματία στον Βόλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε επιχείρηση επιβλήθηκε και πρόστιμο με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος να λαμβάνει… εξηγήσεις ότι μπορεί να γίνει… διακανονισμός για την πληρωμή του!
Το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Για την επίσκεψη του κλιμακίου εφοριακών παρενέβη με ανακοίνωσή του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Τέλης Μπασδάνης:
«Ούτε εβδομάδα δεν συμπληρώθηκε από την τεράστια οικολογική καταστροφή που βρήκε τον Βόλο με την εισροή νεκρών ψαριών στον Παγασητικό από την σήραγγα της Κάρλας και την ώρα που ο Βόλος έχει κηρυχθεί για ένα μήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γι’ αυτό τον λόγο, οι επαγγελματίες στο παραλιακό μέτωπο της, αλλά και στο κέντρο δέχθηκαν επισκέψεις…
Δυστυχώς δεν ήταν τουρίστες, μιας και το τέλος της τουριστικής περιόδου ήρθε ως «ξαφνικός θάνατος» στη Μαγνησία, αλλά…ελεγκτικός μηχανισμός της Εφορίας από την Φλώρινα!
Με τα μπλοκάκια στα χέρια ως άλλοι επισκέπτες της «πάλαι ποτέ» πανέμορφης πόλης μας, ξεκίνησαν να επιβάλλουν πρόστιμα. Το παράλογο του πράγματος ήταν ότι σε αντίδραση επαγγελματιών για την ξαφνική “επιδρομή” με ένα Nομό σε κατάσταση έκτακτης κατάστασης η απάντηση ήταν ότι θα γίνει έκπτωση και διακανονισμός (!;) των προστίμων.
Μετά την απογοήτευση της χθεσινής βραδιάς που η Λευκή Νύχτα πνίγηκε στη νεροποντή έρχεται η οργή για δεκάδες επαγγελματίες του κέντρου. Τι άλλο μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση και πώς αυτή ορίζει την κήρυξη έκτακτης κατάστασης για το Νομό;».
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ -taxydromos.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:33
Λάρισα: Άντρας σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε και έβριζε περαστικούς στο κέντρο της πόλης - ΛΑΡΙΣΑ | 23.01.2026 | 00:09
Στουρνάρας στο δείπνο του ΣΘΕΒ: Η ελληνική οικονομία βαδίζει στο σωστό δρόμο σε ένα χαοτικό διεθνές περιβάλλον - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 19:29
Δήμος Λαρισαίων: Δωρεά στο Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής του ΠΓΝΛ από τη ΔΕΥΑΛ - ΤΡΙΚΑΛΑ | 22.01.2026 | 19:27
Στο αλπικό Περτούλι - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 18:48
Στα μεγάλα έργα που ολοκληρώνονται το 2026 το βόρειο τμήμα του Ε-65 – Το πλάνο για τη σιδηροδρομική γραμμή Δομοκός-Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 22.01.2026 | 18:30
Ενισχυμένο κατά 6,5% το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Θεσσαλίας 2026-2030, ύψους 256 εκατ. ευρώ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.01.2026 | 18:09
Όσκαρ 2026: Tέσσερις υποψηφιότητες για την Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου, δείτε αναλυτικά ανά κατηγορία
- ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 11:40
Έφυγαν από τη ζωή πέντε Λαρισαίοι - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 12:35
Θλίψη στα παράλια της Λάρισας – Ιδιοκτήτης ταβέρνας έφυγε από την ζωή στα 56 του - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 14:28
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα αντιμετώπισης της ευλογιάς -Τι ισχύει, σε 10 ερωτήσεις και απαντήσεις - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 22.01.2026 | 10:53
30 μήνες μετά τον Daniel, τα έργα που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τη Θεσσαλία, δεν έχουν προχωρήσει - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 22.01.2026 | 11:31 | video
Ξεπέρασε το ένα μέτρο το χιόνι στα χωριά της Λίμνης Πλαστήρα-ανοιχτοί οι δρόμοι (ΦΩΤΟ+video) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 22.01.2026 | 19:23
Δύο καθηγητές Κτηνιατρικής με διαφορετική άποψη για το εμβόλιο ευλογιάς (video) - ΔΙΕΘΝΗ | 22.01.2026 | 09:56
Μητέρα δέκα παιδιών κρατούσε γυναίκα φυλακισμένη στο σπίτι της για 25 χρόνια – Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη - ΛΑΡΙΣΑ | 22.01.2026 | 13:04
Μαθητές του προτύπου Γενικού Λυκείου Λάρισας πήραν συνέντευξη από το δήμαρχο Θανάση Μαμάκο (ΦΩΤΟ+video)



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
