ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Λίμνη Πλαστήρα: Η «λίμνη των 4 εποχών» στα καλύτερά της αυτό το καλοκαίρι
Αν και οι περισσότερη την έχουν στο μυαλό τους ως χειμερινό προορισμό, φέτος το καλοκαίρι η λίμνη Πλαστήρα είδε αύξηση

Το επίσημο όνομά της είναι λίμνη Ταυρωπού. Ωστόσο όλοι την γνωρίζουμε ως λίμνη Πλαστήρα και ο λόγος είναι ένας: η ιδέα για την κατασκευή του φράγματος έχει αποδοθεί στον στρατιωτικό και πολιτικό Νικόλαο Πλαστήρα, ο οποίος όταν το 1935 επισκέφθηκε την γενέτειρά του όπου είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες, βλέποντας τον χώρο φέρεται να είπε «εδώ μια μέρα θα γίνει λίμνη». Η κατασκευή του φράγματος ολοκληρώθηκε μετά από 24 χρόνια.

Πάντως, της έχει δοθεί και μια τρίτη ονομασία. Η «λίμνη των 4 εποχών», την αποκαλούν οι ντόπιοι, καθώς παρά το γεγονός ότι στο μυαλό μας έχει συνδεθεί με τον χειμώνα, η λίμνη Πλαστήρα θεωρείται ένας ιδανικός προορισμός για όλους τους μήνες.
Κάτι που φάνηκε και το φετινό καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο του δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Παναγιώτη Νάνο, παρατηρήθηκε αύξηση της τουριστικής κίνησης τους τελευταίους τρεις μήνες.

«Ο καύσωνας, αλλά και η ακρίβεια στα νησιά και το αυξημένο κόστος διακοπών έκανε πολλούς να επιλέξουν διακοπές στο βουνό»
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παναγιώτης Νάνος τόνισε πώς «οι καιρικές συνθήκες και ο παρατεταμένος καύσωνας έσπρωξε πολλούς ετεροδημότες στα χωριά. Από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και σήμερα ήρθαν περισσότεροι από τις πόλεις στα χωριά και εξακολουθούν να παραμένουν. Έπειτα η ακρίβεια στα νησιά και το αυξημένο κόστος διακοπών έκανε πολλούς να επιλέξουν διακοπές στο βουνό. Κυριολεκτικά ήρθαν όλοι όσοι έχουν σπίτι στην Λίμνη Πλαστήρα ακριβώς διότι έκαναν διακοπές χωρίς ιδιαίτερο κόστος».

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που κάναμε ως Δήμος ήταν να αναβαθμίσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και να δώσουμε πολλές επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας με μηδενικό ή μικρό κόστος για τους επισκέπτες».
Όσο για τις μελλοντικές κινήσεις του Δήμου, ο Παναγιώτης Νάνος τόνισε: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές εναλλακτικού ορεινού αθλητικού τουρισμού. Θέλουμε η Λίμνη Πλαστήρα να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των διεθνών τουριστών οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικές αθλητικές και φυσιολατρικές εμπειρίες».

in.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 01.01.2026 | 12:08
Αρκετά χιόνια ακόμη και τα πεδινά και κρύο προβλέπει για τον Ιανουάριο ο Φάνης Χατζηγρίβας - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:21
Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών η πανηγυρική θεία λειτουργία για το νέο έτος στον Άγιο Αχίλλιο (ΦΩΤΟ) - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ | 01.01.2026 | 11:05
Σε ποια ζώδια θα μπει το 2026 με το δεξί: Οι τυχεροί του νέου έτους - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 11:00
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΒΟΛΟΣ | 01.01.2026 | 10:58
Ο Βόλος υποδέχθηκε το 2026 με χιλιάδες πυροτεχνήματα – Δείτε βίντεο - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 01.01.2026 | 10:49
Πρωτοχρονιάτικος παγετός στον Ν. Καρδίτσας, -8,2 βαθμούς στην Πεζούλα! - ΛΑΡΙΣΑ | 01.01.2026 | 10:43
Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι εργαζόμενοι βάρδιας του ΕΚΑΒ στη Λάρισα (ΦΩΤΟ) - ΔΙΕΘΝΗ | 01.01.2026 | 10:36
Ελβετία: Τουλάχιστον δέκα νεκροί από την έκρηξη σε μπαρ στο Κραν- Μοντανά
- ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 08:59
Πέντε Λαρισαίοι εφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 07:38
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με πολικό ψύχος-εξπρές -Καρδίτσα ,Τρίκαλα με χιόνια - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 10:47
Με πληρωμές σε αγροτικό πετρέλαιο και υπόλοιπα Μέτρου 23 ανά 15ήμερο μπαίνει το 2026 - ΛΑΡΙΣΑ | 31.12.2025 | 09:55
Χιονόνερο με αραιές νιφάδες στη Λάρισα- πολικές θερμοκρασίες- χιονίζει στα ορεινά - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 20:12
Τακούδης: Στην κατάψυξη με μείον 4 βαθμούς αύριο και μεθαύριο η Λάρισα- χωρίς χιόνια τα πεδινά (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 31.12.2025 | 09:42
Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη Λάρισα και τη Θεσσαλία το 2025 (video) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 14:14
ΟΠΕΚΕΠΕ τέλος από αύριο, ενσωματώνεται στην ΑΑΔΕ -Ποιες Διευθύνσεις δημιουργούνται - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 31.12.2025 | 07:50
Κυριακή η σύσκεψη μπλόκων στα Μάλγαρα, κάλεσμα στην κυβέρνηση να εξειδικεύσει άμεσα τα μέτρα στήριξης










































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed