ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μαρουσάκης: Ψυχρές αέριες μάζες κατηφορίζουν προς τη χώρα μας -Πού περιμένουμε καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Σήμερα ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος στα δυτικά της χώρας με βροχές- τα φαινόμενα θα επεκταθούν το απόγευμα στα κεντρικά

Σήμερα ο καιρός θα ξεκινήσει άστατος στο δυτικό τμήμα της χώρας με βροχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, οι χαμηλές πιέσεις θα κυριαρχήσουν τόσο πάνω από τη χώρα μας όσο πάνω και από την ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, κάτι που σημαίνει ότι η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικού του καιρού, με αποτέλεσμα την Τετάρτη και στη συνέχεια να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Οι υψηλές πιέσεις ανηφορίζουν σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να κατηφορίσει ο πιο ψυχρός αέρας προς τη χώρα μας και να ρίξει τη θερμοκρασία.
Οι βοριάδες θα κυριαρχήσουν σήμερα από το ύψος των Κυκλάδων και πιο νότια με ισχυρές εντάσεις στα 6-7 μποφόρ, με συνέπεια να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα και νοτιότερα τους 36-37 °C.
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο στον Νομό Αττικής, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ενώ το απόγευμα θα σημειωθούν κάποιες συννεφιές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να βρέξει σε κάποιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 6-7 μποφόρ στον Νότιο Ευβοϊκό και στα 4-5 μποφόρ στον Σαρωνικό, ενώ η θερμοκρασία θα ανέλθει μέχρι και τους 35 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πιο άστατες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς και μέτριες εντάσεις, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 33-34 βαθμούς Κελσίου.
Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα μέσα της εβδομάδας
Ο θερμός αέρας από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής αρχίζει και ανεβαίνει σιγά-σιγά προς την κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες να κατηφορίζουν προς τη χώρα μας, από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Έτσι, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ της επιφάνειας και των πιο υψηλών στρωμάτων της ατμόσφαιρας θα δημιουργηθεί αστάθεια καθ- όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
Όπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, την Τρίτη θα δούμε κάποιες μπόρες ιδιαίτερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη θα είναι ανάλογο το καιρικό μοτίβο, ενώ παράλληλα προς το Νότιο Ιόνιο οι ψυχρές αέριες μάζες που κατηφορίζουν θα συναντηθούν με τις θερμές θάλασσες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κύμα βροχών στην περιοχή. Οι βοριάδες θα περιοριστούν προς το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.
Από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα έχουμε καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν προς τα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.09.2026 | 17:06
Τίμησαν την μνήμη του Αλέξανδρου Τζούνα τα παιδιά της Καρδίτσας ( ΦΩΤΟ - Video) - ΕΛΛΑΔΑ | 27.09.2026 | 17:04
Κατερίνη: 16χρονη βούτηξε στο κενό - Ερευνάται εάν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης - ΒΟΛΟΣ | 27.09.2026 | 16:05
Βόλος: Τα ιστορικά οχήματα στήριξαν το Gentleman’s Distinguished Drive – Μήνυμα πρόληψης για την υγεία των ανδρών - ΕΛΛΑΔΑ | 27.09.2026 | 16:00
Ιωάννα Γάκα: Προσπαθούσε να πείσει τις συγχωριανές της στο Βαρδαλή Δομοκού να κάνουν... πλασμαφαίρεση! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.09.2026 | 14:15
Βιολάντα: Καταγγελίες ότι «απολύθηκαν όσοι μίλησαν» για την οσμή υγραερίου πριν από τη φονική έκρηξη - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.09.2026 | 13:54
Η αμυντική συνεργασία με την Αίγυπτο που μπορεί να δώσει αξία και στο ελληνικό βαμβάκι (video) - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 27.09.2026 | 13:21
Βάνια Τλούπα: «Αυτό που κάνει μια φωτογραφία να είναι “του Τλούπα” είναι η ενσυναίσθηση και η ειλικρίνεια» - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 27.09.2026 | 12:23
Εργάτες, αγρότες και μικρομεσαίοι νιώθουν ότι μένουν πίσω
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 09:36
Πάμε για εξόφληση βασικής ενίσχυσης για όλους τους αγρότες μέσα στον Δεκέμβριο - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 18:20
Θλίψη στον Βόλο – Έφυγε από τη ζωή γνωστός οδοντίατρος - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 12:53
Θρήνος στον Βόλο – Νεκρός 58χρονος τραπεζικός υπάλληλος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.09.2026 | 10:06
Πρόβειο γάλα: Έσπασε τα 2 ευρώ – Η αγορά θυμίζει χρηματιστήριο και κανείς δεν λέει πού σταματά - ΒΟΛΟΣ | 26.09.2026 | 09:04
Σκέπασε τον ουρανό του Βόλου η φωτιά σε μάντρα ελαστικών στην Αγία Παρασκευή- μήνυση Μπέου στον ιδιοκτήτη - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.09.2026 | 09:33
Θανατηφόρο τροχαίο στο δρόμο Καρδίτσας - Μητρόπολης (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 26.09.2026 | 09:24
Πέντε Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΕΛΛΑΔΑ | 26.09.2026 | 10:03
Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τον φετινό χειμώνα: Η μέρα του Δεκεμβρίου που αλλάζουν όλα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed