ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ραγδαίες εξελίεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος – Ζητά να δοθεί η έδρα στον Κασσελάκη
Παραιτήθηκε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Όθων Ηλιόπουλος

Πληροφορίες του in λένε ότι θα πάρει τη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου, παρότι ο κ. Ηλιόπουλος «ευελπιστεί» να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης
Σοβαρές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω θέρους, καθώς ο Όθων Ηλιόπουλος, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, υπέβαλε την παραίτησή του από βουλευτής Επικρατείας του κόμματος.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ηλιόπουλος, στην επιστολή του, υπογραμμίζει:
«Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς».
Και παρότι για την είσοδο του Στέφανου Κασσελάκη στη Βουλή, προϋπόθεση αποτελεί ένα… ντόμινο παραιτήσεων, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, η βούληση του κ. Ηλιόπουλου είναι ξεκάθαρη.
Ωστόσο, πληροφορίες του in λένε ότι τη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου σκοπεύει να πάρει η Πόπη Τσαπανίδου.
Η επιστολή του Όθωνα Ηλιόπουλου
Στις εκλογές του 2023, ο Αλέξης Τσίπρας μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως εκπρόσωπο του Αποδήμου Ελληνισμού.
Από αυτή την τιμητική θέση είχα την ευθύνη να υπερασπιστώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το όραμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.
Συμμετείχα ενεργά στις συζητήσεις για τον εκλογικό νόμο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον οποίον οι απόδημοι Έλληνες θα πρέπει να έχουν το άμεσο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την πλήρωση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων εκπροσώπων τους. Η άποψη μας, ήταν και είναι, ότι οι Έλληνες του εξωτερικού δεν πρέπει απλά να “δανείζουν” τις ψήφους τους στα κόμματα της Ελλάδας, όπως συμβαίνει με το σημερινό νόμο.
Συμμετείχα επίσης ενεργά, με παρεμβάσεις μου στη Βουλή αλλά και με άρθρα μου, στη συζήτηση για τις αλλαγές στο χώρο της Παιδείας στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι μόνο η ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας με χρήματα, σχέδιο για την έρευνα με την κατανομή των ερευνητικών κονδυλίων με τακτικό, προβλεπόμενο και διαφανή τρόπο (όπως έγινε μέσα από το ΕΛΙΔΕΚ που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ), με συνεχή εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων και πρόσληψη νέων επιστημόνων μπορεί να οδηγήσει στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και να δημιουργήσει μια επιχειρηματικότητα προστιθέμενης αξίας.
Με λύπη και πόνο παρακολούθησα και παρακολουθώ την πλήρη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αρθρογράφησα κατ´ επανάληψη προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα για ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, ολιστικό πρόγραμμα καθολικής δημόσιας υγείας που εκπονήσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ με δουλειά στον Τομέα Υγείας και στο Think Tank Υγείας που συντόνισα επί δύο χρόνια.
Προς αυτές τις κατευθύνσεις κατέθεσα από το γραφείο μου και συνυπέγραψα δεκάδες ερωτήσεις, συμμετείχα στο δημόσιο διάλογο και μέσω των Επιτροπών της Βουλής αλλά και από την τηλεόραση και αρθρογραφώντας στον τύπο. Τέλος, ως Τομεάρχης Αποδήμου Ελληνισμού επεξεργαστήκαμε μαζί με τα μέλη της Γραμματείας Απόδημου ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρωμένες θέσεις του κόμματός μας που αντικατοπτρίζουν την αγωνία των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, τη διάδοση της ελληνόφωνης εκπαίδευσης σε μεικτά σχολεία του εξωτερικού και μια καλύτερη, ζωντανή και διαρκή σύνδεση των ίδιων και των παιδιών τους με τη χώρα μας.
Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα με ενθουσιασμό και προσήλωση να εκπληρώσω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής και συνάμα να συνεχίσω την ερευνητική μου δουλειά στο εξωτερικό. Προΐσταμαι μίας κλινικής υψηλής εξειδίκευσης στα γενετικά νοσήματα που
προκαλούν καρκίνο και διοικώ ένα εργαστήριο που επιχορηγείται από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ και έχει αποστολή την ανακάλυψη νέων στοχευμένων θεραπειών και φαρμάκων για τον καρκίνο.
Υπήρξα τυχερός στην επαγγελματική μου πορεία μέχρι σήμερα και οι προσπάθειες μας τα τελευταία χρόνια γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Φέραμε στην καθημερινή κλινική πρακτική καινούργια φάρμακα για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Κατά συνέπεια ο όγκος τόσο της κλινικής όσο και της ερευνητικής μας δουλειάς πολλαπλασιάστηκε με φερέλπιδα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας.
Παράλληλα ωστόσο, το διαμορφούμενο πολιτικό σκηνικό στη χώρα και η υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών απαιτεί πλέον μια καθημερινή παρουσία και ακόμα μεγαλύτερα διαστήματα παραμονής μου στην Ελλάδα.
Αντιμέτωπος με αυτές τις φυγόκεντρες δυνάμεις και με αίσθηση ευθύνης για τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει, υποβάλω την άμεση παραίτηση μου από τη θέση του βουλευτή Επικρατείας.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις εκλογές του 2023 κόσμησαν εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και κοινωνικού χώρου. Όλες και όλοι οι συνυποψήφιοί μου, εντός και εκτός Βουλής, έδιναν και θα δίνουν αγώνες για μια σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα.
Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς.
Παραμένω πάντα μαχόμενο στέλεχος και περήφανο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για μια δημοκρατική σοσιαλιστική κοινωνία.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία κατά την προηγούμενη περίοδο της Βουλής
in.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 28.01.2026 | 00:30
Εργοστάσιο «Βιολάντα»: Βρέθηκε τρύπα σε σωλήνες προπανίου -Βαρύτατες κατηγορίες για τον ιδιοκτήτη, τι λέει η εταιρεία - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 28.01.2026 | 00:24
Φίλαθλος του Δικέφαλου πέθανε από ανακοπή στο άκουσμα της είδησης του πολύνεκρου τροχαίου στη Ρουμανία - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 22:40
Αναστολή εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων λόγω της τραγωδίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 22:34
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα και δύο στελέχη μετά την τραγωδία στα Τρίκαλα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 27.01.2026 | 22:26
Μητσοτάκης: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο για την ευλογιά –Όχι στο εμβόλιο ναι στα αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 22:17
Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την τραγωδία στη Βιολάντα: « Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 22:02
Τρίκαλα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της Βασιλικής -«Πήγανε τζάμπα, θα ήθελα να είχα φύγει εγώ και να ζούσε η γυναίκα μου» - ΔΙΕΘΝΗ | 27.01.2026 | 21:54
Εικόνες από το τροχαίο στη Ρουμανία – Αμορφη μάζα το βαν με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:24
Η τελευταία φωτό των γυναικών που χάθηκαν στη Βιολάντα -Λίγες ώρες πριν, στην πρωτοχρονιάτικη πίτα, σοκάρει η τραγωδία - ΔΙΕΘΝΗ | 27.01.2026 | 16:13
Σοκαριστικό τροχαίο με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία -Επτά οι νεκροί μετά τη σύγκρουση βαν με φορτηγό - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 09:48
Νέα ανακοίνωση της «Βιολάντα»: Καταβολή μόνιμου μηνιαίου μισθού στις οικογένειες των θυμάτων – στήριξη και των παιδιών - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 07:59
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εργαζόμενη σώθηκε γιατί αρρώστησε το παιδί της - ΛΑΡΙΣΑ | 27.01.2026 | 09:31
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 27.01.2026 | 10:20
«Βιολάντα»: Θρήνος σε Προάστιο και Αγναντερό για τις δύο νεκρές εργαζόμενες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 13:22
Διαρροή αερίου και έκρηξη στους φούρνους δείχνουν τα πρώτα ευρήματα για την τραγωδία στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 27.01.2026 | 09:40
Θρήνος για τις 5 εργάτριες που χάθηκαν στο εργοστάσιο της Βιολάντα, οι τελευταίες φωτογραφίες από την κοπή της πίτας



































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
