ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
Το μπαχαρικό που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και στην απώλεια βάρους
Γυναίκα

Η χοληστερίνη είναι μια ουσία η οποία ανήκει στην κατηγορία των λιπιδίων και είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας.
Συμμετέχει σε πολλές βασικές λειτουργίες αλλά είναι πολύ σημαντικό να παραμένει σε υγιή επίπεδα, καθώς αν τα υπερβεί μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση και να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Επομένως ο καλύτερος τρόπος για να την ελέγξετε είναι μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.
Χρησιμεύει στην παραγωγή της βιταμίνης D, στην παραγωγή χολικών οξέων, που βοηθούν στην πέψη των λιπών και στον μεταβολισμό των λιποδιαλυτών βιταμινών, ωστόσο τα υψηλά επίπεδά της στο αίμα συνδέονται με βλάβες των αγγείων και καρδιαγγειακές παθήσεις.
Το μπαχαρικό που βοηθά στον έλεγχο της χοληστερίνης και στην απώλεια βάρους
Σύμφωνα με το WebMD, το μπαχαρικό που βοηθά τους ανθρώπους να ελέγξουν τα επίπεδα χοληστερίνης τους είναι το κύμινο.
Το κύμινο αποτελεί μέρος της ανθρώπινης διατροφής εδώ και χιλιάδες χρόνια. Καλλιεργείται στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο, την Ινδία και την Κίνα. Σήμερα, το μεγαλύτερο μέρος του κύμινο που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες προέρχεται αρχικά από την Ινδία.
Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το κύμινο ως καρύκευμα στα τρόφιμα και εξάγουν το λάδι του για αρώματα. Είναι επίσης ένα δημοφιλές φάρμακο στην παραδοσιακή ιατρική. Το κύμινο περιέχει πολλά οφέλη για την υγεία σε μερικούς μικροσκοπικούς σπόρους.
Οφέλη για την υγεία
Για γενιές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κύμινο για τη θεραπεία παθήσεων που κυμαίνονται από δυσπεψία και διάρροια έως πονοκεφάλους. Οι άνθρωποι στην Ινδία το έχουν χρησιμοποιήσει για να θεραπεύσουν πέτρες στα νεφρά και την ουροδόχο κύστη, παθήσεις των ματιών, ακόμη και λέπρα.
Τώρα, η επιστημονική έρευνα βρίσκει στοιχεία που υποστηρίζουν πολλές από αυτές τις παραδοσιακές χρήσεις.
Έλεγχος χοληστερόλης
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το κύμινο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ελέγξουν τα επίπεδα χοληστερόλης τους. Σε μια μελέτη, η σκόνη κύμινου διαλυμένη στο γιαούρτι βοήθησε στη μείωση της «κακής» (LDL) χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων ενώ αύξησε την «καλή» (HDL) χοληστερόλη.
Αντιβακτηριδιακές Επιδράσεις
Έρευνες έχουν δείξει ότι το κύμινο μπορεί να βοηθήσει να σκοτωθούν ορισμένα βακτήρια που μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σας και να σας αρρωστήσουν. Στο εργαστήριο, το κύμινο έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του E. coli - ενός βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες ίσως εξηγούν γιατί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν παραδοσιακά το κύμινο ως συντηρητικό.


- ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 18:17
Δήμος Λαρισαίων: Η Φαλάνη χρειάζεται έργα, όχι μαθήματα υποκρισίας - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 18.01.2026 | 18:07
Έρχεται κρατική επιδότηση για αλλαγή αυτοκινήτου – Πότε αρχίζει και ποιοι θα είναι δικαιούχοι - ΕΛΛΑΔΑ | 18.01.2026 | 17:51
Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί - ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 17:46
Βόλος: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό με δεμένο το ρύγχος του στα Πλατανίδια - ΕΛΛΑΔΑ | 18.01.2026 | 17:38
Τραγωδία στη Λήμνο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 20χρονος που έπεσε με τη μοτοσικλέτα του σε γκρεμό - ΛΑΡΙΣΑ | 18.01.2026 | 17:09
Ποιό χωριό της Λάρισας ντύθηκε στα λευκά το πρωί της Κυριακής (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 18.01.2026 | 17:00
Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Αθανασίου σε Αλμυρό και Λεχώνια - ΔΙΕΘΝΗ | 18.01.2026 | 16:53
Γροιλανδία: Κοινή απάντηση των «8» στον Τραμπ για τους δασμούς - Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 17.01.2026 | 12:01
Τακούδης: «Κλειδώνουν» οι χιονοπτώσεις και στα πεδινά της Θεσσαλίας - Τρίτη προς Τετάρτη χιόνι και μέσα στη Λάρισα (video) - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:05
Λάρισα: Καταδίκη γνωστού γιατρού του Πανεπιστημιακού για ανθρωποκτονία από αμέλεια! - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 10:57
Επτά Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 17.01.2026 | 11:40
Δύσκολες ώρες για τον «στρατηγό» του μπλόκου της Νίκαιας Ρίζο Μαρούδα-απεβίωσε ο πατέρας του - ΕΛΛΑΔΑ | 17.01.2026 | 09:35
Χιόνια, βροχές και πολικό ψύχος «χτυπούν» την χώρα από σήμερα – Έρχεται νέο χαμηλό βαρομετρικό - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 18.01.2026 | 10:48
Τακούδης- επικαιροποίηση: Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά Δυτ. Θεσσαλίας- πιθανή χιονόπτωση από Τρίτη στα αστικά κέντρα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:01
Επιπλέον 25 ευρώ για το βαμβάκι, 15 ευρώ στο σιτάρι ως στρεμματική ενίσχυση για το 2025 μέσω των eco-schemes - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 18.01.2026 | 12:32
Γιατί η Αθήνα θέλει να φύγει ως καλλιέργεια το βαμβάκι από τη Θεσσαλία και τη χώρα

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
