ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθυστερημένη διαγραφή Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού επί χρόνια έβριζε τη μισή Ελλάδα - Ετοιμάζει δικό του κόμμα
Το μπούλινγκ στη συνεργάτιδα του -Αδωνι Γεωργιάδη ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Διακομματική καταδίκη προκάλεσε η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, ο οποίος, τελικά, πλήρωσε τον αψύ του χαρακτήρα, δηλαδή το απύλωτο στόμα του και τη χυδαία του συμπεριφορά, με τη διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά προκαλεί εντύπωση ότι δεν βρήκε ούτε μια κουβέντα να πει για τον αγροίκο πρώην συνεργάτη του ο Στέφανος Κασσσελάκης.
Όπως επίσης προκαλεί εντύπωση ότι δεν ζητείται η επιστροφή της έδρας από τον Παύλο Πολάκη. Γιατί τη ζητούν από τους βουλευτές της Νέας Αριστεράς και όχι από τον Παύλο Πολάκη; Τον φοβούνται ή ετοιμάζουν την επιστροφή του;
Πάντως άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για προετοιμασία από πλευράς Πολάκη να ιδρύσει το δικό του κόμμα. Άλλωστε, αυτό τον καλούν να κάνει δεκάδες ακόλουθοί του στα κοινωνικά δίκτυα με μηνύματα όπως "φτιάξε κόμμα" ή "μαζί σου αρχηγέ".
Το μπούλινγκ στη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη πάντως ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έφερε το τέλος (;) της καριέρας του Πολάκη. Στην έξοδο τον οδήγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, που δεν άντεξε τον τοξικό συνάδελφό της και ξέσπασε σε κλάματα, ζητώντας συγγνώμη από την υπάλληλο για τη συμπεριφορά του συναδέλφου της.
Ας δούμε όμως τι έκανε ο Πολάκης.
Πολάκης: "Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας"
Ο Πολάκης έβαλε στο στόχαστρό του μια συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη και της επιτέθηκε με αυτά τα λόγια:
"Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό" είπε μπροστά στα εμβρόντητα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσα Πετρούλια: "Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω".
Η συμπεριφορά του Πολάκη ήταν τόσο χυδαία που η συνάδελφός του, Αθηνά Λινού, δεν άντεξε.
Εσπευσε να υπερασπιστεί τη συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και με δάκρυα στα μάτια τής ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας:
"Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο".
Η αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη
Η απαράδεκτη στάση του Χανιώτη βουλευτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον "αψύ Κρητικό" και από τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως ο κ. Πολάκης "έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας", καθώς αυτήν τη φορά ο στόχος της αήθους επίθεσής του ήταν εργαζόμενη γυναίκα, και τόνισε ότι "ξεχείλισε το ποτήρι".
Η οργή Τασούλα για τον Πολάκη
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, "άστραψε και βρόντηξε" κατά του Παύλου Πολάκη, κάνοντας λόγο για έναν "χυδαίο ζήτουλα προσοχής", από τον οποίο μάλιστα έκοψε τη μισή βουλευτική αποζημίωση.
"Δεν είμαστε τέλειοι εμείς που κρίνουμε τον κ. Πολάκη με αυτή την αυστηρότητα. Και πρώτος εγώ δεν είμαι τέλειος. Αλλά υπάρχουν όρια και τα όρια αυτά σήμερα ξεπεράστηκαν ντροπιαστικά και οφείλουμε να αντιδράσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.
Αμετανόητος ο Πολάκης: Θα το ξαναέκανα
Αμετανόητος ο Παύλος Πολάκης παρά τη διαγραφή του δήλωσε λίγο αργότερα ότι "θα το ξαναέκανε" ενώ για τα δάκρυα της Αθηνάς Λινού απάντησε να "μη ζητάει καμία συγγνώμη για μένα, αλλά να κοιτάει τον εαυτό της
Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί, αλλά σημείωσε σε ανάρτησή του: "Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι! Διαγραφές κάνει ο λαός".
Αμέσως μετά, ο Παύλος Πολάκης πήγε στην αίθουσα όπου θα συνεδρίαζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία είχε μόλις... διαγραφεί, ζητώντας εξηγήσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο. Τελικά με τα πολλά έφυγε από την αίθουσα.
Κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Κασσελάκης απέφυγε να σχολιάσει το επεισόδιο του Π. Πολάκη κάνοντας μόνο μία έμμεση αναφορά, λέγοντας ότι "δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και προσωπικές ατζέντες", αλλά κλείνοντας τη συνεδρίαση τόνισε:
"Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω. Ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργειο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα μου μιλούσαν γι’ αυτόν. Αλλά στη Βουλή πρέπει να είμαστε θεσμικοί και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλει το χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις".
"Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί", σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, προσθέτοντας: "Ίσως το γεγονός ότι ο Κασσελάκης δεν είπε λέξη γι- αυτό στην ομιλία του να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι".
thetoc.gr
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2025 | 19:32
Επίθεση με τρικάκια και πανό στο γραφείο του Χρήστου Κέλλα στη Λάρισα από τον Ρουβίκωνα - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.10.2025 | 18:28
ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο νέες προφυλακίσεις για τις παράνομες επιδοτήσεις - Οκτώ συνολικά οι κατηγορούμενοι - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.10.2025 | 18:22
Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος από την Καρδίτσα με τα εγκαύματα από καυτό λάδι σε πρόσωπο και θώρακα -Υπέστη κι ανακοπή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 26.10.2025 | 12:03
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον ανακριτή τα φερόμενα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 26.10.2025 | 11:58
Η απελπισία του κτηνοτρόφου: «Δεν έχω να δώσω 2 ευρώ στα παιδιά μου να πάρουν ένα κουλούρι από το σχολείο» - ΛΑΡΙΣΑ | 26.10.2025 | 11:51
Στη Μακεδονία ξηλώνουν ροδακινιές, μηλιές και βάζουν ακτινίδια, στη Λάρισα; (video) - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 26.10.2025 | 10:33
Καρδίτσα: Σύλληψη υπευθύνου κτηνοτροφικής μονάδας που διατηρούσε ζώα με συμπτώματα ευλογιάς - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 26.10.2025 | 10:27
Αυτοκινητόδρομος Ε65: ποιό τμήμα ζητά να δοθεί σε λειτουργία τα Χριστούγεννα η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων
- ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2025 | 09:52
Έξι Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 25.10.2025 | 23:57
Θλίψη στη Λάρισα: «Έφυγε» σε ηλικία 51 ετών - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 21:39
Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού (0-2) - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 17:17
Στάθηκε όρθια με 10 παίκτες η Νίκη Βόλου στο Καυταντζόγλειο (0-0) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 20:49
Πως η Ελλάδα λόγω του εμβολίου για τη βρουκέλωση έχασε τη δυνατότητα να πουλά φρέσκο γάλα σε αντίθεση με την Ιταλία - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 17:26
«Άλωσε» την Καβάλα η Αναγέννηση και πλησίασε στον πόντο την κορυφή (2-3) - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 13:55
Αξιέπαινη πράξη: Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου θα παρελάσουν στην ξεχασμένη Αργιθέα την Τρίτη - ΑΘΛΗΤΙΚΑ | 25.10.2025 | 20:52
Τρομερή νίκη του ΑΣΚ σε ματς θρίλερ με τρίποντο στο τέλος (75-73) (video)








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed