ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Σε συναγερμό για φωτιές το μεγαλύτερο μέρος της χώρας –Λεοντάρης: ετοιμότητα στη Θεσσαλία (video)
Λόγω του συναγερμού έχει τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος

Σε πορτοκαλί συναγερμό για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4) έχουν τεθεί αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
O συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Θεσσαλίας Ηλίας Λεοντάρης ανέφερε πως οι επόμενες 96 ώρες θα είναι κρίσιμες από πλευρά πυρκαγιών και στην περιφερεα Θεσσαλίας. Μιλώντας στο "Μαγκαζίνο της Θεσσαλάις" ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να συνεργάζονται με τις αρχές, ειδοποιώντας άμεσα σε περίπτωση που αντιληφθούν καπνό, γιατί όπου καπνός υπάρχει και φωτιά
Μεταξύ άλλων στην κατηγορία κινδύνου 4 βρίσκονται οι περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας), Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας) και Κρήτης. Παράλληλα σε κατηγορία κινδύνου 3 (κίτρινος συναγερμός) βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας
Λόγω του συναγερμού τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του πυροσβεστικού σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Επιπρόσθετα, το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών των επτά περιφερειών τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί»
Ταυτόχρονα, για αυτές περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι αυτών των περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Η έκκληση των Αρχών στους πολίτες
Παράλληλα απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς, να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Χ (πρώην Twitter) και σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εδώ.
«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς:

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
in.gr
- ΒΟΛΟΣ | 22.03.2026 | 09:31
Η Σκιάθος, το πρώτο νησί στην Ελλάδα με οργανωμένη στρατηγική τουρισμού για άτομα στο φάσμα του αυτισμού - ΒΟΛΟΣ | 22.03.2026 | 09:21
Χωρίς ταξί ο Βόλος την ερχόμενη Δευτέρα–24ωρη απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 22.03.2026 | 09:13
Νέα εποχή για την ελληνική αμυντική βιομηχανία: Στο επίκεντρο οι επενδύσεις, η συμπαραγωγή και η καινοτομία - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:04
Λάρισα: Εργασίες κλαδέματος δέντρων σήμερα επί της οδού Μιαούλη - ΛΑΡΙΣΑ | 22.03.2026 | 09:02
Τέσσερις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | 22.03.2026 | 08:59
Παπαστεργίου: Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην Ευρώπη, υλοποιώντας για πρώτη φορά τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας - ΒΟΛΟΣ | 22.03.2026 | 08:55
Βόλος: Στο τραπέζι η βία, η θεσμική αυθαιρεσία και η ευθύνη της Δικαιοσύνης - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 22.03.2026 | 08:47
Στην «Φόνισσα» το βραβείο Α’ Παράστασης του 41ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας
- ΛΑΡΙΣΑ | 21.03.2026 | 08:53
Τρεις Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 09:33
Σε κρίσιμη καμπή το ελληνικό βαμβάκι, όλοι βάζουν πλάτη για στήριξη της καλλιέργειας - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 11:22
Ειδική ενίσχυση για λιπάσματα αντί του πλαφόν - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 21.03.2026 | 09:42
Τακούδης: Χειμωνιάτικο σκηνικό στη Θεσσαλία με χιόνια στα ορεινά μέχρι 3 Απρίλη -παρέλαση χωρίς βροχές - ΤΡΙΚΑΛΑ | 21.03.2026 | 21:00
Έψαχναν θησαυρό στη Θεσσαλία -συνελήφθησαν στα Τρίκαλα - ΕΛΛΑΔΑ | 21.03.2026 | 20:54
Ξεκίνησε η απολύμανση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού – Ψεκάζονται τα φορτηγά - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 21.03.2026 | 20:08
Έρχεται επιδότηση για αγορά αγροτικής γης και για αγροτεμάχια πέρα από τα όμορα με Σχέδιο Βελτίωσης - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 21.03.2026 | 09:57
Χωρίς κοκορέτσι το πασχαλινό τραπέζι για τους Καρδιτσιώτες;






































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed