ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας: Πυροσβέστης έπαθε καρδιακό επεισόδιο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Ο πυροσβέστης επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά στη φωτιά

Καρδιακό επεισόδιο υπέστη πυροσβέστης με καταγωγή από το Σοφικό Κορινθίας που επιχείρησε μαζί με τους συναδέλφους του εθελοντικά στη φωτιά, καθώς δεν είχε βάρδια. Ο ο πυροσβέστης, πενταετούς υποχρέωσης όπως έγινε γνωστό διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής, διασωληνωμένος.
Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη των πυροσβεστών στο μέτωπο της πυρκαγιάς που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης (17/7) πευκοδάσος στο Σοφικό Κορινθίας. Η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι σαφώς βελτιωμένη, ωστόσο οι πυροσβέστες, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, θα παραμείνουν στο πεδίο όλη τη νύχτα και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία, καθώς υπάρχει φόβος αναζωπυρώσεων.
«Αυτή τη στιγμή η εικόνα από το μέτωπο είναι καλύτερη, η φωτιά έχει περιοριστεί πάρα πολύ» δήλωσε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιόλης.
Το χρονικό της φωτιάς
Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και καίει πευκόδασος. H πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, ούτε την κατασκήνωση του «The Ranch» με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη, για να την θέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπό έλεγχο. Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν εξ’ αρχής ταχύτατη.
Η φωτιά είχε δύο ενεργά μέτωπα, και δόθηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, προκειμένου η καταστροφική πυρκαγιά να μην πάρει μεγαλύτερη έκταση. Η φωτιά εκείνη την ώρα λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, είχε κατεύθυνση προς την Επίδαυρο και τον Κόρφο. Παράλληλα στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες, φέρουν ελαφρά εγκαύματα.
Στο μέτωπο της φωτιάς ξεκίνησαν να επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 18 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου, όπως επίσης 3 ελικόπτερα της πυροσβεστικής με 4 αεροσκάφη (το ένα συντονιστικό). Το έργο της κατασβεσης, συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 140 πυροσβέστες, 49 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, 17 εθελοντές, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό), υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
Οι άνεμοι στο σημείο είναι ισχυροί και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση. Στόχος των πυροσβεστών είναι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μέσα στις επόμενες ώρες, πριν πέσει το φως της ημέρας, χωρίς να απειληθούν περιουσίες και κατοικημένες περιοχές. Για τον λόγο αυτό με την συνδρομή σκαπτικών μηχανημάτων ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, προκειμένου να εμποδίσουν την επέκταση του πύρινου μετώπου. Καταφθάνουν, επίσης, δυνάμεις από Θεσσαλία, Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.
Αναμένεται νέα ενίσχυση με πυροσβέστες από νόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο σημείο βρίσκεται από τα πρώτα λεπτά ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης
Παράλληλα το 112 έστειλε SMS στους κατοίκους, καλωντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
Στο νοσοκομείο τρεις πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα
Στο νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρεις πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρουν ελαφρά εγκαύματα και έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ο ένας μάλιστα έχει ήδη πάρει εξιτήριο.
Οι άνθρωποι εγκλωβίστηκαν με το αυτοκίνητο μέσα στην πυρκαγιά και έτσι τραυματίστηκαν.
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 21:25
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της Βιολάντα - ΕΛΛΑΔΑ | 26.01.2026 | 21:16
Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Σιντικής στις Σέρρες – Απεγκλωβίστηκε ζευγάρι κτηνοτρόφων - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | 26.01.2026 | 20:56
Πως οι Ισπανοί φυτεύοντας ελιές στους αυτοκινητοδρόμους φροντίζουν και το περιβάλλον και την...τσέπη τους! - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 20:49
Συγκλονίζουν ιστορίες των προσώπων της τραγωδίας στη Βιολάντα: «Δούλευε νύχτα για να είναι κοντά στα παιδιά της» - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 20:32
Τριήμερο δημοτικό πένθος εισηγείται ο Δήμαρχος Τρικκαίων - ΕΛΛΑΔΑ | 26.01.2026 | 20:25
Το νομικό «παράθυρο» που άφησε ελεύθερο τον πατροκτόνο στη Γλυφάδα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 20:21
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο – Τα πρώτα σενάρια που εξετάζονται - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | 26.01.2026 | 20:14
Η Ευρώπη στις συμπληγάδες του LNG: «Αντικαταστήσαμε μία τεράστια εξάρτηση με μία άλλη»
- ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 12:04
Μετωπική στο δρόμο Λάρισας- Τρικάλων στη διασταύρωση για Δαμάσι με τρεις τραυματίες - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 08:53
Τρίκαλα: Τρεις γυναίκες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας «Βιολάντα» - ΛΑΡΙΣΑ | 26.01.2026 | 10:10
Επτά Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 16:47
Τα πρόσωπα της τραγωδίας στη Βιολάντα, θρήνος για την Βασιλική, την Έλενα, τη Σταυρούλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 10:01
Η ιστορία της Βιολάντα μέχρι την τραγωδία στο εργοστάσιο της μπισκοτοβιομηχανίας στα Τρίκαλα - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 12:16
Βιολάντα: Στη βάρδια θα δούλευαν 50 άτομα, αλλά λόγω της χθεσινής κοπής της πίτας πήγαν μόλις 12 - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:28
Τρίκαλα: Τραγωδία στο εργοστάσιο της «Βιολάντα»: 4 νεκρές γυναίκες από τη μεγάλη φωτιά - ΤΡΙΚΑΛΑ | 26.01.2026 | 09:47
Τρίκαλα: Τέσσερις εργαζόμενες νεκρές από τη μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο - Ακόμη μία αγνοείται(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)




































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
