ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το κρούσμα ντόπινγκ οι «πεφτοσυννεφάκηδες» και το «μούγκαφον» των υπευθύνων
ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ο τίτλος «σοκ» που χρησιμοποιούν πολλοί συνάδελφοι μ’ αφορμή την αποκάλυψη για ένα κρούσμα ντόπινγκ αθλήτριας που μετέχει στην ελληνική ολυμπιακή αποστολή του στίβου στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικός!
Κανένας δεν σοκάρεται από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αφού γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στον ελληνικό αθλητισμό. Απλά κάθε φορά παριστάνουν τους… “πεφτοσυνεφάκηδες”!
Δυστυχώς, όπως αποκάλυψε ο καλός συνάδελφος Θανάσης Νικολάου στην ιστοσελίδα Sportsfeed και το αναπαρήγαγαν (δίχως να χρησιμοποιούν και την πηγή οι περισσότεροι!) άπαντες, υφίσταται κρούσμα ντόπινγκ με Ελληνίδα αθλήτρια.
Κι επειδή δεν είναι και πολλές (μόλις 10) που θα μετέχουν στην αποστολή, ήδη γνωρίζουμε το όνομα αλλά αυτό θα έπρεπε να το αποκαλύψει άμεσα ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΟΑ μετά την ενημέρωση που είχε από τον ελεγκτικό μηχανισμό (ΕΟΚΑΝ).
Οχι για να “σταυρωθεί” η αθλήτρια (που προφανώς έπεσε θύμα κάποιων “ειδικών”) αλλά για να προστατευτούν οι καθαροί.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει (ενώ θα πρεπε να συμβεί αμέσως όπως ορίζει το πρωτόκολλο) μ’ αποτέλεσμα να γίνονται διάφοροι συνειρμοί, ενώ δεν λείπει και το κουτσομπολιό και οι άθλιες “κατινιές”!!!
Ζούμε το ίδιο έργο όπως τότε που κάποιος πέταξε μια “μπαρούφα” για ντοπαρισμένο παίκτη της Εθνικής, λοιδωρήθηκαν προσωπικότητες και τελικά δεν υπήρχε ζήτημα με τον δημοσιογράφο που ανέδειξε το θέμα να μη ζητάει συγγνώμη και να «σφυρίζει» αδιάφορα!
Τα πράγματα εδώ είναι διαφορετικά βέβαια αφού κρούσμα υφίσταται και περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση των ιθυνόντων.
Για όσους βιάζονται, κι επειδή εμείς το όνομα (όπως και όλη η “πιάτσα” πλέον το γνωρίζουμε) να ενημερώσουμε κάποιους που πιθανότατα ανησυχούσαν (ή και το εύχονταν!) ότι η δική μας Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δεν έχει καμία σχέση.
Το δικό μας κορίτσι πίνει μόνο καμια… μπύρα και θα σηκώσει τη σημαία της Ελληνικής αποστολής στις 26 Ιουλίου στον Σηκουάνα, διεκδικώντας λίγες ημέρες αργότερα ο,τι καλύτερο μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 20 χλμ βάδην!
Οπότε οι… ενδιαφερόμενοι ας ψάξουν αλλού!
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Θανάση Νικολάου στην ιστοσελίδα του:
«Για το λόγο ύπαρξης του ΕΟΚΑΝ που είναι ο έλεγχος των αθλητών και αθλητριών και τις επιτυχίες του, ενημέρωση μηδέν. Αντιστοίχως η Athletics Integrity Unit (AIU) φροντίζει αμέσως να ενημερώνει ονομαστικά ποιος ή ποια διέπραξαν παράβαση και σημειώνει ότι μέχρι νεοτέρας είναι σε προσωρινό αποκλεισμό.
Στην Ελλάδα, επικρατεί σιγή ασυρμάτου από χθες. Δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το θετικό δείγμα μέλους της Ολυμπιακής ομάδας. Βούιξε ο Τύπος και τα τηλεοπτικά κανάλια, ο ΕΟΚΑΝ σιωπή. Στις 18 Απριλίου όμως, έβγαλε ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα που αφορούσαν ποδοσφαιριστή της Εθνικής. Και φυσικά πίσω από τον ΕΟΚΑΝ κρύβονται και όλοι οι υπόλοιποι (ΣΕΓΑΣ, ΕΟΕ, υπουργείο αθλητισμού). Και το ερώτημα είναι εύλογο. Γιατί μια επιτυχία του ΕΟΚΑΝ που γλίτωσε την Ολυμπιακή αποστολή από «μουτζούρα» προκαλεί τη σιωπή»;
Εχει ενδιαφέρον πάντως η συνέντευξη που παραχώρησε ο συνάδελφος που έβγαλε πρώτος το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό sportfm όπου εξηγεί και την διαδικασία που ακολουθείται, αλλά και το σκάνδαλο που υφίστατο με τη συγκεκριμένη αθλήτρια που δήλωνε προπονητή που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και όπως υποστηρίζει δεν είχε δίπλωμα!!!
Θ.Κ.
• Ακούστε το ηχητικό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας
- ΔΙΕΘΝΗ | 29.04.2026 | 21:17
Σοκ! Τα 119 δολάρια έπιασε το πετρέλαιο -Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις τις χώρες που πληρώνουν διόδια για να περάσουν το Ορμούζ - ΔΙΕΘΝΗ | 29.04.2026 | 21:06
Αλβανία: Εξαρθρώθηκαν call centers απάτης με θύματα και Έλληνες – Στα 50 εκατ. ευρώ η λεία του κυκλώματος - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.04.2026 | 20:34
ΑΑΔΕ: Πρώτη πληρωμή ύψους 20,7 εκατ. ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.04.2026 | 20:24
Τέμπη:Το Δημόσιο δεν θα ασκεί ένδικα μέσα για αποζημιώσεις στους συγγενείς θυμάτων και παραιτείται από όσα έχουν ήδη ασκηθεί - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 20:19
Τραγωδία στην Ηλεία: Κατέληξε ο 13χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 20:16
Η κληρονομιά του Ιπποκράτη στο επίκεντρο του 4ου Ιπποκράτειου Συνεδρίου στη Λάρισα - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2026 | 20:08
Ναυτικός τραυματίστηκε σοβαρά στην Αλόννησο -Επείγουσα αεροδιακομιδή στη Λάρισα - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 19:51
Αίτημα Κόκκαλη για μόνιμη ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.ΥΠ.Α.
- ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:22
Θλίψη στη Λάρισα: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών ο Σωτήρης Λιάπης - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 09:44
Μπαίνει στις ράγες το έργο Λάρισα–Βόλος: ηλεκτροκίνηση, ETCS και πλήρης αναβάθμιση - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 19:42
Καιρός: Πρωτομαγιά με ομπρέλα και ψύχρα - Η Λάρισα στις 8 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 14:30
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο κέντρο της Λάρισας σε επιχείρηση μασάζ (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.04.2026 | 09:24
Τρεις Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.04.2026 | 14:13
Μέτωπο για την υλοποίηση των ώριμων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας – Πρόσκληση σε Χατζηδάκη για αυτοψία στo πεδίο (ΦΩΤΟ) - ΒΟΛΟΣ | 29.04.2026 | 09:16
Τραγωδία στη Μαγνησία: Στα 96 της αυτοπυρπολήθηκε και πέθανε μην αντέχοντας την απώλεια της κόρης της - ΕΛΛΑΔΑ | 29.04.2026 | 20:19
Τραγωδία στην Ηλεία: Κατέληξε ο 13χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι








































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed