ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρή μάχη στο ΠΑΣΟΚ για Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο, εν αναμονή της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου
Με το βλέμμα στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι οι υποψήφιοι

Με το βλέμμα στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόσφατα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «δεν θα είναι απούσα» από τις διεργασίες, πιθανότατα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της την Τρίτη. Οπως είχε γράψει το iefimerida η πολύπειρη πρώην επίτροπος, πρώην υπουργός και βουλευτής, έχει συνομιλήσει με εκατοντάδες στελέχη ανά την Ελλάδα, τα οποία βολιδοσκόπησε ενόψει της υποψηφιότητάς της.
Περιοδείες και επαφές
Από την πλευρά τους οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προεκλογική μάχη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται περιοχές της Ελλάδας και σήμερα θα βρεθεί στη Σύρο. Θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στις 15:30 το αποστακτήριο Μακρυωνίτη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία εξαπολύει επιθέσεις στην κυβέρνηση. Χθες με ανάρτηση στο facebook επικαλούμενος έρευνα του ΙΕΛΚΑ πως ένας στυς δύο δεν θα κάνει διακοπές λόγω του αυξημένου κόστους σε εισιτήρια και διαμονή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφορικά με την ακρίβεια.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας συνεχίζει και αυτός τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Πρέβεζα, Κοζάνη και Γιάννενα, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται σε επαφές με κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Political ο κ. Δούκας ανέφερε: «Αν πίστευα ότι η νίκη στο δήμο της Αθήνας δεν μπορεί να επαναληφθεί στις εθνικές εκλογές, δεν θα ήμουν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το πιστεύω και το πιστεύω όλο και περισσότερο, βλέποντας πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό. Η ευρεία και πολύχρωμη κοινωνική πλειοψηφία, που υπέγραψε τη νίκη της Αθήνας, υπάρχει και σε εθνικό επίπεδο».
Μάλιστα προβλέπει πως το ΠΑΣΟΚ μετά από την εκλογή ηγεσίας μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά του.
Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας χθες στο Mega αναφέρθηκε στο σχέδιό του για τη χώρα λέγοντας ότι έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές που χρειάζεται η διοίκηση του κράτους και για τις αλλαγές που χρειάζεται το παραγωγικό μοντέλο αυτό. «Αυτήν την πρόταση, που την έχω καταθέσει εδώ και καιρό, θέλω να τη συζητήσω».
Ο κος Γερουλάνος στάθηκε στο γεγονός πως, ανέκαθεν, το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούσε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα: «Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, πάντοτε, εκπροσωπούσε σοβαρές αλλαγές σε ό,τι αφορά το πώς διοικείται η χώρα και το πώς λειτουργεί η οικονομία. Σήμερα, έχουμε ένα μοντέλο γύρω από το Μαξίμου, το οποίο συγκεντρώνει την εξουσία και τον πλούτο. Παλιά, είχες και 10 Υπουργούς που συναποφασίζανε για τα πράγματα. Σήμερα έχεις ένα Μαξίμου το οποίο ελέγχει τα πάντα. Εμείς, θέλουμε η εξουσία να πάει όσο πιο κοντά στον πολίτη γίνεται, ώστε ο πλούτος να διαχέεται εκεί που πολλαπλασιάζεται».
Μιλώντας για τους στόχους του κόμματος τα επόμενα χρόνια, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας υπογράμμισε πως: «Η πορεία που ξεκινάμε τώρα θα τελειώσει στις εθνικές εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάζει τη Νέα Δημοκρατία στα μάτια και να την κερδίσει».
Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν υπογραφές
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κανελλάκης έχουν ξεκινήσει και αυτοί με τη σειρά τους να συγκεντρώνουν υπογραφές για την υποψηφιότητά τους.
Από χθες τέθηκε σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δημιούργησε η βουλευτής Βορείου Τομέα Μιλένα Αποστολάκη στην προσωπική της ιστοσελίδα, για την συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, είναι πλέον διαθέσιμη στα μέλη του Κινήματος.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικές χιονοπτπώσεις μέχρι τέλη του μήνα - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 20:43
K. Τσιάρας: «Αναλυτική και παραγωγική» η συνάντηση με τους αγρότες στο Μαξίμου- Εύχομαι κι ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ) - ΤΡΙΚΑΛΑ | 19.01.2026 | 20:00
Πλακιάς για Καρυστιανού: Εμένα με σταυρώσατε επειδή είπα την αλήθεια, τώρα ήρθε η ώρα της Μαρίας; - ΔΙΕΘΝΗ | 19.01.2026 | 19:38
Πέθανε ο θρύλος της μόδας Valentino - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 19:25
Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων σε 17 αγρότες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 19:18
Βολιώτης έσπασε τα ρεκόρ: Συνελήφθη για 8η φορά να οδηγεί μεθυσμένος
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 08:22
Τέσσερις Λαρισαίες «έφυγαν» από τη ζωή - ΚΑΡΔΙΤΣΑ | 19.01.2026 | 13:35
Τροχαίο με μετωπική σύγκρουση στις στροφές της Συκεώνας στο δρόμο Καρδίτσα - Λάρισα- ένας τραυματίας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 19.01.2026 | 23:18
Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία - ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 18:54
Μαντάμ Mercosur και βαμβάκι-γράφει ο Μωχάμεντ Νταράουσε - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 15:52
Χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά του Δήμου Αγιάς και επιλεκτικά στα παράλια (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 19.01.2026 | 11:47
Κατέθεσαν μήνυση οι δύο αγρότες για τους βανδαλισμούς στα τρακτερ τους στο μπλόκο της Νίκαιας (ΦΩΤΟ) - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 19.01.2026 | 12:34
Έφτασαν οι αγρότες στο Μαξίμου - Στην επιτροπή και ο Κώστας Ανεστίδης - ΒΟΛΟΣ | 19.01.2026 | 20:33
Ξεπερνά το ένα μέτρο το χιόνι στο Πήλιο! (ΦΩΤΟ)

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
