ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκληρή μάχη στο ΠΑΣΟΚ για Ανδρουλάκη, Δούκα, Γερουλάνο, εν αναμονή της υποψηφιότητας Διαμαντοπούλου
Με το βλέμμα στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι οι υποψήφιοι

Με το βλέμμα στην εκλογική μάχη για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είναι οι υποψήφιοι που έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα διεκδικήσουν τον προεδρικό θώκο, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει τη δική της υποψηφιότητα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, πρόσφατα δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι «δεν θα είναι απούσα» από τις διεργασίες, πιθανότατα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά της την Τρίτη. Οπως είχε γράψει το iefimerida η πολύπειρη πρώην επίτροπος, πρώην υπουργός και βουλευτής, έχει συνομιλήσει με εκατοντάδες στελέχη ανά την Ελλάδα, τα οποία βολιδοσκόπησε ενόψει της υποψηφιότητάς της.
Περιοδείες και επαφές
Από την πλευρά τους οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προεκλογική μάχη.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέπτεται περιοχές της Ελλάδας και σήμερα θα βρεθεί στη Σύρο. Θα επισκεφθεί το νοσοκομείο του νησιού και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 στις 15:30 το αποστακτήριο Μακρυωνίτη.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία εξαπολύει επιθέσεις στην κυβέρνηση. Χθες με ανάρτηση στο facebook επικαλούμενος έρευνα του ΙΕΛΚΑ πως ένας στυς δύο δεν θα κάνει διακοπές λόγω του αυξημένου κόστους σε εισιτήρια και διαμονή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφορικά με την ακρίβεια.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας συνεχίζει και αυτός τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί σε Πρέβεζα, Κοζάνη και Γιάννενα, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται σε επαφές με κόσμο του ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Political ο κ. Δούκας ανέφερε: «Αν πίστευα ότι η νίκη στο δήμο της Αθήνας δεν μπορεί να επαναληφθεί στις εθνικές εκλογές, δεν θα ήμουν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το πιστεύω και το πιστεύω όλο και περισσότερο, βλέποντας πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό. Η ευρεία και πολύχρωμη κοινωνική πλειοψηφία, που υπέγραψε τη νίκη της Αθήνας, υπάρχει και σε εθνικό επίπεδο».
Μάλιστα προβλέπει πως το ΠΑΣΟΚ μετά από την εκλογή ηγεσίας μπορεί να εκτοξεύσει τα ποσοστά του.
Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας χθες στο Mega αναφέρθηκε στο σχέδιό του για τη χώρα λέγοντας ότι έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τις αλλαγές που χρειάζεται η διοίκηση του κράτους και για τις αλλαγές που χρειάζεται το παραγωγικό μοντέλο αυτό. «Αυτήν την πρόταση, που την έχω καταθέσει εδώ και καιρό, θέλω να τη συζητήσω».
Ο κος Γερουλάνος στάθηκε στο γεγονός πως, ανέκαθεν, το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπούσε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα: «Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ είναι ότι, πάντοτε, εκπροσωπούσε σοβαρές αλλαγές σε ό,τι αφορά το πώς διοικείται η χώρα και το πώς λειτουργεί η οικονομία. Σήμερα, έχουμε ένα μοντέλο γύρω από το Μαξίμου, το οποίο συγκεντρώνει την εξουσία και τον πλούτο. Παλιά, είχες και 10 Υπουργούς που συναποφασίζανε για τα πράγματα. Σήμερα έχεις ένα Μαξίμου το οποίο ελέγχει τα πάντα. Εμείς, θέλουμε η εξουσία να πάει όσο πιο κοντά στον πολίτη γίνεται, ώστε ο πλούτος να διαχέεται εκεί που πολλαπλασιάζεται».
Μιλώντας για τους στόχους του κόμματος τα επόμενα χρόνια, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας υπογράμμισε πως: «Η πορεία που ξεκινάμε τώρα θα τελειώσει στις εθνικές εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κοιτάζει τη Νέα Δημοκρατία στα μάτια και να την κερδίσει».
Οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν υπογραφές
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Μιχάλης Κατρίνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννης Κανελλάκης έχουν ξεκινήσει και αυτοί με τη σειρά τους να συγκεντρώνουν υπογραφές για την υποψηφιότητά τους.
Από χθες τέθηκε σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δημιούργησε η βουλευτής Βορείου Τομέα Μιλένα Αποστολάκη στην προσωπική της ιστοσελίδα, για την συλλογή υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητάς της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στις εσωκομματικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, είναι πλέον διαθέσιμη στα μέλη του Κινήματος.
Πηγή: iefimerida.gr
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 22:58
Θέμα ωρών η πληρωμή εξισωτικής 2025, έπειτα δεύτερη δόση Μέτρο 23 - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | 29.12.2025 | 21:50
Σμαραγδής για τις κακές κριτικές στον «Καποδίστρια»: Αυτοί χάνουν - ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 29.12.2025 | 20:30
Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο, στη λογική να μη σπάσει το μέτωπο -live - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.12.2025 | 19:52
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια μέσα στο σπίτι τους - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 19:39
Νέα ...απόβαση τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από το μπλόκο Νίκαιας (ΦΩΤΟ) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 29.12.2025 | 19:27
Στην έκθεση καστάνου στη Φλωρεντία της Ιταλίας η Περιφέρειας Θεσσαλίας - ΕΛΛΑΔΑ | 29.12.2025 | 17:21
Μπλόκο στον Μπράλο: Καθολικός δίωρος αποκλεισμός από αγρότες, μεγάλες ουρές στoν Ε65 -Κλειστή η Ιόνια Οδός στο Αγγελόκαστρο - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 17:16
Δήμος Λαρισαίων: Τον διακεκριμένο εικαστικό Μιχάλη Κατζουράκη αποχαιρετά η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας
- ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 09:33
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο - ΤΡΙΚΑΛΑ | 29.12.2025 | 19:52
Τραγωδία στα Τρίκαλα: Νεκρά εντοπίστηκαν δύο αδέλφια μέσα στο σπίτι τους - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 29.12.2025 | 13:36
Τσιάρας: «Είμαι διαθέσιμος να πάω στα μπλόκα για διάλογο, αρκεί να υπάρχει διάθεση από τους αγρότες» - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 16:31
Απέκλεισαν την παλιά οδό Λάρισας- Βόλου στο Αχίλλειο οι αγρότες- ουρές από ΙΧ και νταλίκες (ΦΩΤΟ) - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 11:24
Έξι Λαρισαίοι έφυγαν από τη ζωή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 19:39
Νέα ...απόβαση τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από το μπλόκο Νίκαιας (ΦΩΤΟ) - ΥΓΕΙΑ | 29.12.2025 | 09:49
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή - ΛΑΡΙΣΑ | 29.12.2025 | 15:05
Μαρούδας (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας): «Κλιμάκωση σημαίνει ακόμα και blackout, θα κοπεί η Ελλάδα στα δύο»











































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed