ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΒΟΛΟΣ
Σε δεινή οικονομική κατάσταση οι επιχειρήσεις τουρισμού της Μαγνησίας- Μειωμένες οι κρατήσεις
Τι ζήτησε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου στη Λάρισα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, όπου συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της κακής φήμης της περιοχής μας και οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης του από πλευράς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη η ανάληψη δημιουργίας μια διαφημιστικής καμπάνιας στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, ως ο μοναδικός τρόπος άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης εκπροσωπώντας την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, καθώς και τις ενώσεις Λάρισας, Τρικάλων, Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Σύλλογο Εστίασης Μαγνησίας, έδωσε όλα τα στοιχεία και εξήγησε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει σε όλες τις περιοχές με τη μείωση των κρατήσεων και των εσόδων μέχρι σήμερα από μια τουριστική περίοδο, η οποία ξεκίνησε καθυστερημένα, αλλά και την πορεία των προ-κρατήσεων, η οποία είναι μειωμένη σε μεγάλο ποσοστό.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, εξηγήθηκε σε όλους τους τόνους ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έχοντας αντιμετωπίσει μια οικονομική κρίση πολλών ετών, την κρίση του Covid και τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημύρες που ακολούθησαν.
Κατέστη σαφές στον περιφερειάρχη ότι οι επιχειρήσεις της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας δεν έχουν λάβει ακόμη καμία οικονομική βοήθεια για την απώλεια των εσόδων τους, ότι ξεκίνησαν τα προγράμματα «Thessaly pass» και ο «Κοινωνικός Τουρισμός» (αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας που έγινε αποδεκτό για 12 διανυκτερεύσεις για πρώτη φορά στη Θεσσαλία με μη συμμετοχή των δικαιούχων), αλλά ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αποτελεσματικά λόγω του διάχυτου φόβου.
Ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την άμεση αντίδραση της συνέντευξης Τύπου, που έγινε για τις μετρήσεις και την ανακοίνωση των καθαρών υδάτων στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, αλλά επισήμαναν ότι αυτό δεν αρκεί προκειμένου να αντιστραφεί το κλίμα.
Ορίστηκε νέο ραντεβού με τη σύμβουλο του περιφερειάρχη σε θέματα τουρισμού, Μάγια Τσόκλη, προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστεί το φλέγον αυτό ζήτημα. Συζητήθηκε επίσης το θέμα τη ενίσχυσης των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος στη Ν. Αγχίαλο, ενέργειες που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα προκειμένου να προλάβουν την επόμενη χρονιά.
magnesianews.gr
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 20.01.2026 | 18:45
Κλειστά τα σχολεία αύριο στο Δήμο Πύλης - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 18:43
Κόκκαλης: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ έγινε από το 2019 έως το 2025 – Ότι και να κάνουν η αλήθεια θα βγει στο φως - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 18:31
Βόλος: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών από σπίτι – Δικογραφία σε βάρος 19χρονου - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΔΙΕΘΝΗ | 20.01.2026 | 17:38
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 20.01.2026 | 15:11
Κώστας Τσιάρας προς τους αγρότες των μπλόκων: Η κυβέρνηση είναι πάντα παρούσα στο πλευρό των αγροτών - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 15:08
Ανακαίνιση θερμοκηπίου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας - Έργο με κοινωνικό αποτύπωμα στο ΓΝΛ (ΦΩΤΟ)
- ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 09:09
Τακούδης: Χιόνια αύριο σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και πιθανό σε Λάρισα, Βόλο- διαδοχικά κύματα μέχρι τέλη του μήνα (video) - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 18:24
Σε «κόκκινο συναγερμό» η Θεσσαλία και άλλες τέσσερις Περιφέρειες για την κακοκαιρία - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 10:05
Συνεδριάζoυν τo απόγευμα τα μπλόκα της Καρδίτσας και Νίκαιας για τη συνέχεια ή μη των κινητοποιήσεων - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 09:52
Αποχωρούν σήμερα οι αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 17:43
Σε εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη Θεσσαλία στη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη -Αυτοψία Κυρανάκη - ΛΑΡΙΣΑ | 20.01.2026 | 09:40
Πέντε Λαρισαίοι «έφυγαν» από τη ζωή - ΘΕΣΣΑΛΙΑ | 20.01.2026 | 13:04
Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού FBI για πρατήρια που έκλεβαν καύσιμα σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλία – Δέκα συλλήψεις - ΒΟΛΟΣ | 20.01.2026 | 11:42
Συναγερμός στο νοσοκομείο Βόλου: Οι παιδιάτροι «μετακομίζουν» στη Λαμία

































Facebook
Twitter
Youtube
RSS Feed
