ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
Συνάντηση Κέλλα με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες μελισσοκόμους»
Συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας είχε σήμερα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Συνάντηση με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας είχε σήμερα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στο ΥπΑΑΤ.
Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα του κλάδου της μελισσοκομίας από τις μεγάλες καταστροφές που προέκυψαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Daniel, στη Θεσσαλία, και τις πυρκαγιές στον Έβρο. Ο κ. Κέλλας τόνισε ότι οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν στους μελισσοκόμους, εντός των επόμενων ημερών. Συγχρόνως, θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να αρθούν αδικίες, που τυχόν προέκυψαν, αναφορικά με τις αποζημιώσεις, ώστε να υπάρχει πλήρης αποκατάσταση των πληγέντων.
Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, επίσης, διεξοδικά οι λεπτομέρειες και οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν αναφορικά με το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, για να αντιμετωπιστεί κάθε δυσλειτουργία, που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί. Παράλληλα, αναλύθηκαν τρόποι και εργαλεία για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων εισαγόμενου μελιού.
Επιπλέον, το προεδρείο της Ομοσπονδίας των Μελισσοκόμων έθεσε το μείζον θέμα της κλιματικής αλλαγής και της ξηρασίας, που αντιμετωπίζουν οι μελισσοκόμοι στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ανεπάρκεια στις διαθέσιμες τροφές των μελισσών. Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επεσήμανε ότι θα δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να εξετάσουν το θέμα και να αναζητήσουν τα κατάλληλα εργαλεία ενίσχυσης των παραγωγών.
Στο τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, δήλωσε:
«Είχαμε σήμερα μια εποικοδομητική συνάντηση με τους φίλους μελισσοκόμους. Όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ο Γενικός Γραμματέας και εγώ προσωπικά είμαστε στο πλευρό των μελισσοκόμων. Διορθώνουμε, βελτιώνουμε, «τρέχουμε» ζητήματα που τους αφορούν, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να παράγουν και να ενισχύουν την εθνική οικονομία, με ένα προϊόν σημαντικής διατροφικής αξίας και μεγάλης σπουδαιότητας για τη Χώρα. Θα βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία των Μελισσοκόμων, ώστε να ικανοποιούμε κάθε δίκαιο αίτημα των παραγωγών».
Από την Ομοσπονδία παρέστησαν οι: Κωνσταντίνος Λεονταράκης, Γιώργος Παπιώτης και Πέτρος Σαρούδης, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Στρατάκος.
- ΛΑΡΙΣΑ | 17.10.2025 | 13:18
«Τα Φάρσαλα δεν θα δεχθούν αδιαμαρτύρητα την υποβάθμισή τους» - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.10.2025 | 12:55
Σήμερα φεύγουν οι εντολές στην τράπεζα για πληρωμές των παλιών Βιολογικών - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.10.2025 | 12:52
Στα χαμηλά πενταετίας κινούνται οι διεθνείς τιμές σιταριού - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 17.10.2025 | 12:49
Εξόφληση με αύξηση στις συνδεδεμένες, στα 14 ευρώ τα αιγοπρόβατα με 52 το καλαμπόκι, 11.5 το σκληρό - ΕΛΛΑΔΑ | 17.10.2025 | 12:26
Ο ΕΟΦ απαγορεύει σκεύασμα που στοχεύει στην απώλεια βάρους - ΕΛΛΑΔΑ | 17.10.2025 | 10:12
Τροχαίο στις Αφίδνες: Σε απόσταση 20 μέτρων εκτινάχθηκαν τα καθίσματα -Πώς έγινε το δυστύχημα με τους 3 νεκρούς - ΛΑΡΙΣΑ | 17.10.2025 | 09:57
Ομόφωνο ναι για το «Δέντρο της Δικαιοσύνης» στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Λάρισας - ΛΑΡΙΣΑ | 17.10.2025 | 09:46
ΠΟΕΔΗΝ για το ιατρικό λάθος στο Πανεπιστημιακό Λάρισας: Είμαστε άνθρωποι, όχι μηχανές
- ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.10.2025 | 08:05
Θλίψη στα Τρικαλα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή 43χρονος - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2025 | 07:59
Αντιδρούν για τα λουκέτα από καταγγελίες πολιτών μέσω του mystreet οι καταστηματάρχες εστίασης στη Λάρισα (video) - ΒΟΛΟΣ | 16.10.2025 | 07:50
Βόμβα ΑΑΔΕ στον Βόλο- Σφράγισε κέντρο (ΚΥΔ) που διαχειρίζεται δηλώσεις ΟΣΔΕ - ΕΛΛΑΔΑ | 16.10.2025 | 15:08
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρός σε τροχαίο κοντά στο «ΓΝΑ 251» μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας - ΤΡΙΚΑΛΑ | 16.10.2025 | 10:00
Ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσα Παζαΐτη ετοιμάζουν σπίτι στην Κόρη Τρικάλων - ΕΛΛΑΔΑ | 16.10.2025 | 09:39
Βροχερός ο καιρός τις επόμενες ημέρες: «Έρχονται και βροχές και Άγιο-δημητριάκο καλοκαιράκι» λέει ο Νίκος Καντερές - ΛΑΡΙΣΑ | 16.10.2025 | 14:15
48ωρο λουκέτο σε 4 ΚΥΔ στη Λάρισα από ΑΑΔΕ για μη έκδοση αποδείξεων - ΑΓΡΟΤΙΚΑ | 16.10.2025 | 07:35
Τι πληρώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τέλος Οκτωβρίου σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, ξεκίνησαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ στα ΚΥΔ